Вхід | Реєстрація

"Екоенерго" здобув вольову перемогу над "Гірником"

Футбол. ЧЕМПІОНАТ МІСТА. 2-3 вересня.
"Екоенерго" - "Гірник" 3:2 (1:2)
(Михайлик 15, 54, Хлань 85 – Палюх 25, Миславський 28).
"Екоенерго": Сидорець, Розка, Берун, Вінник, Данилейко, А.Гуменюк, Олексій Ларіонов (І.Гуменюк 74), Лупинос-к, Геревич (Солнишкін 62), Скляренко, Михайлик (Хлань 80).
"Гірник": Прихожий, Чефонов-к, Шевченко, Львов, Матяш (Смирнов 57), Мироненко, Палюх (Кухта 49), Башаков, Лапочкін (Мірко 82), Пономарьов, Миславський.
Попередження: (Вінник 60, Хлань 90 - Мироненко 35, Башаков 56, Лапочкін 65)
У вівторок, 2 вересня на стадіоні "Кредмаш" відбулося центральне протистояння у черговому турі чемпіонату міста з футболу. У дуже цікавому, динамічному та захоплюючому поєдинку перемогу святкувала команда "Екоенерго", яка таким чином ще раз довела серйозність своїх претензій на чемпіонський титул, про який керівництво клубу заявляло ще перед стартом першості.
Початок матчу був за "Екоенерго", футболісти якого набагато більше володіли м’ячем і досить активно комбінували на половині поля суперника у пошуках найкращого варіанту для завершення атаки. В той час як єдиний форвард "Гірника" Олександр Миславський ніяк не міг зачепитися за м’яч, рівно, як і його партнери. Воно й не дивно, адже тріо "титанів"-захисників "Екоенерго" у особах Євгена Беруна, Сергія Вінника та Євгена Розки (погодьтесь, що за прізвищами це найсильніший захист у чемпіонаті) виглядало досить надійно та солідно. Хтось з присутніх глядачів навіть вигукнув: "Ставлю на те, що "Гірник" сьогодні не заб’є!".
Перший гол у ворота підопічних Григорія Чичікова став наслідком не зовсім вдалих дій Олександра Мироненка та навпаки майстерних дій Олександра Михайлика. Захисник "Гірника" намагався у тому епізоді вибити м’яч головою, в результаті чого той потрапив до Михайлика, який одним дотиком прибрав на протиході Мироненка, а другим дотиком, метрів з 17-ти пробив низом у дальний кут, впритул зі стійкою – Прихожий навіть не поворушився. Після чого гра вирівнялася, "Екоенерго", досягнувши мети, цілком логічно віддав ініціативу і тепер "Гірник" став більше контролювати м’яч. Рахунок зрівнявся досить швидко. Вже згадане вище тріо оборонців "Екоенерго" робило "штучний" офф-сайд і слід сказати два футболісти "Гірника" таки в нього потрапили, але третий, яким був Роман Палюх, вибіг на передачу з власної половини поля, через що боковий арбітр прапорець не підняв. Молодий голкіпер "Екоенерго" Павло Сидорець переоцінивши свій стартовий ривок, дозволив Палюху прокинути м’яч повз себе і закотити його у порожні ворота. Одразу ж після цього "Гірник" отримав непогану можливість для збільшення рахунку. Був призначений штрафний удар на небезпечній і водночас зручній відстані для удару, як раз з лівої ноги Олексія Башакова. Але виконувати удар чомусь вирішив Чефонов, який потужно і безхитрісно пробив прямо у стінку. Та вже через дві хвилини "Гірник" таки вийшов вперед. Після подачі кутового м’яч потрапив до Миславського, який вже у штрафному майданчику обіграв двох захисників та пробив з близької відстані без шансів для Сидорця – 1:2, оце так розвиток! І глядачі із задоволенням потирають руки у передчутті "продовження банкету" у другому таймі.
Другий тайм повністю виправдав очікування уболівльників. "Екоенерго" почав дуже активно і вже на 48 хвилині Віталій Геревич вийшов, щоправда під кутом, але сам на сам з Прихожим. І підступно пробив низом, але в цьому епізоді голкіпер "Гірника" був на висоті і ногою відбив м’яч на кутовий. На 53-й хвилині, певно, кращий гравець матчу Михайлик пробиває небезпечно, але м’яч проходить поруч зі стійкою у декількох сантиметрах. Як виявилося, то була лише пристрілка. Вже через хвилину Михайлик забив просто красень-гол, спіймавши м’яч з "двійника", Олександр з лінії штрафного майданчику пробив прямо у "дев’ятку" воріт Прихожого, який вже вдруге лише поглядом встиг провести його у власні ворота. А ще через дві хвилини просто супер-момент змарнував Артем Гуменюк. В наслідок рикошету півзахисник "Екоенерго" зустрівся з м’ячем прямо у штрафному майданчику та ще й по центру воріт в районі 11-метрової позначки. Йому абсолютно ніхто не заважав, оскільки захисники були надто далеко і лише спостерігали, що буде робити Гуменюк. Артем підробив собі м`яч, подумав як і куди йому пробити і пробив… вище воріт, високо в небо. Опинись на його місці Гуменюк старший - навряд чи б для "Гірника" все обійшлося таким чином. "Такі моменти потрібно вирішувати", - одностайно зійшлися на думці уболівальники "Екоенерго".
Ну а потім настав зірковий час для граючого тренера "Екоенерго" Володимира Хланя. Одному йому відомо, чому він вирішив випустити себе замість Михайлика та ще й на позицію форварда, в той час як він є "чистокровним" захисником. Та як виявилося потім, з тренерською інтуїцією у нього все гаразд. Лише п’ять хвилин знадобилося Хланю аби принести своїй команді таку бажану перемогу. Скляренко пробив по воротах і Прихожий не зміг з першого разу зафіксувати м’яч, а другої можливості в нього вже не було, оскільки Хлань як справжній форвард-"стерв’ятник" був перший на цьому м’ячі і щосили загнав його в сітку воріт.
Слід сказати, цілком заслужена перемога "Екоенерго", особливо по другому тайму, коли гравці "Гірника" практично не турбували Сидорця. В той час, як футболісти "Екоенерго" постійно шукали щастя біля чужих воріт.
Тепер 10 вересня на кременчуцьких любителів футболу чекає ключове протистояння усього чемпіонату між діючим чемпіоном "Водоканалом" та "Екоенерго", який дуже сильно хоче додати приставку "екс" до титулу водопостачальників.

"Гірник-Спорт-2" - "Водоканал" 0:1
(Гринько)

"Авангард" - "Кремінь-2" 1:0
(Гросул)

"Факел" - "Альянс" 4:0

"Мацураба" - "Імпульс" 2:0
(Єременко, Коломієць)

"Електроцентр" - "Інтер-Авто" 1:4
(Сьора – Демченко-3, Бородін)

"Гірник-Спорт-2" - "Дніпро" 0:1

"Електроцентр" - "Кремінь-2" 1:0

"Нафтовик" - "Дніпро" 7:2

"Електроцентр" - "Інтер-Авто" 0:7
(Бородін-5, Демченко, Стеценко)


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 вересня 2009, 16:14 | komsomolsk | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації