Вхід | Реєстрація

Полтавщина зустрічає Новий Рік з бюджетом

Полтавщина зустрічає Новий Рік з бюджетом

Відсьогодні Полтавська область із бюджетом. Відповідне рішення більшістю голосів прийняла Полтавська обласна рада. За обласний бюджет на 2017 рік проголосував 61 депутат. Основний документ, розроблений департаментом фінансів Полтавської ОДА, не викликав заперечень та довгих обговорень, адже попередньо був детально розглянутий на засіданнях фракцій та комісій обласної ради. Облдержадміністрація внесла всі зауваження та пропозиції депутатського корпусу.

На 2017 рік доходи з обласного бюджету визначили у сумі 7 мільярдів 112 мільйонів 141 ,4 тисяч гривень. Видатки не перевищують доходи і заплановані на рівні 7,112 млрд. грн..

За словами директора Департаменту фінансів Павла Кропивки, бюджет-2017 більший за минулорічний на 35 %.

Доходи обласного бюджету (без врахування дотацій, субвенцій та власних надходжень бюджетних установ) на 2017 рік визначено у сумі 1, 037 млрд. грн.. Це на 328 мільйонів гривень більше затверджених показників на 2016 рік. Найбільшою складовою прибуткової частини обласного бюджету є податок на доходи фізичних осіб — 79,2% від доходів загального фонду. Наступного року прогнозовані надходження податку складають 773,4 мільйони гривень.

 Що ж до видатків, то обласний бюджет зберігає соціальну спрямованість. У головному кошторисі Полтавщині враховане підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 гривень.

На утримання закладів освіти обласного підпорядкування та реалізацію галузевих програм передбачені видатки у сумі 720,8 млн. грн.

На охорону здоров’я — 1 мільярд 103,2 млн. грн.. Окрім сплати за комунальні послуги та виплати заробітної плати, окремим рядком прописані кошти на придбання медикаментів та виробів медичного призначення для швидкої медичної допомоги, на лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет, на хронічну ниркову недостатність тощо.  Враховано також субвенцію з державного бюджету на придбання агіографічного обладнання у сумі 5,5 млн. грн.. та реформування регіональних систем охорони здоров’я для здійснення заходів з виконання спільного з Міжнародним банком проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» в сумі 56,5 млн. грн..

Фінансування соціального захисту та соціального забезпечення мешканців області (без субвенції з державного бюджету) заплановане на рівні 200,9 млн. грн..  З цих коштів левова частка — понад 165 мільйонів — буде використана для фінансування 12 будинків-інтернатів для літніх людей та інвалідів та 2 будинків-інтернатів, де виховуються діти з особливими потребами.

На молодіжні програми передбачено 11,2 мільйони, на спорт — 30,3 мільйони. Галузь культури профінансують на понад 91 мільйон гривень. Третина цих коштів — на заробітну плату, решта — на фінансову підтримку обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Гоголя, обласного академічного театру ляльок та обласної філармонії, 4 бібліотек та 3 музеїв.

На ремонт доріг у бюджеті передбачені 55 мільйонів гривень, на будівельну галузь — 76,6 мільйонів. 


Автор: Полтавська обласна державна адміністрація


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 грудня 2016, 16:48 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації