Вхід | Реєстрація

Перша сесія Царичанської об’єднаної громади

Перша сесія Царичанської об’єднаної громади

Сесія відбулася 23 грудня і тривала понад дві години.

Черга денна передбачала два пленарних засідання. Відкрила сесію голова селищної виборчої комісії Таїсія Рашевська, яка зачитала проекти рішень по визнанню повноважень селищного голови та депутатів Царичанської селищної ради 7‑го скликання. Депутатів привітали, а Геннадію Сумському вручили квіти.

У ході сесійного зібрання виступив новообраний селищний голова Геннадій Сумський, який висловив подяку всім членам територіальної та дільничних виборчих комісій за успішну роботу. Голова громади та новообрані депутати отримали посвідчення, що підтверджують їхній статус народних обранців. Гостями першого пленарного засідання були голова районної ради Світлана Горбачова, депутат обласної ради Гошгар Аладдін-огли Мухатров, помічник нардепа Олега Кришина Ігор Пилявець. Світлана Горбачова звернулася до присутніх з вітаннями та побажала їм успіхів на теренах депутатської каденції.

Після цього розпочалася перша частина сесії. Секретарем ради обрали депутата Царичанської селищної ради від округу № 5, юриста селищної ради Євгенію Велегуру. Нагадаємо, до об’єднання громади обов’язки секретаря селищної ради виконувала Людмила Бабанська. Обрання Євгенії Миколаївни проходило таємним голосуванням. Також новий депутатський склад прийняв рішення про створення постійних комісій ради та затвердив Положення і склад постійних комісій. Проголосували за реорганізацію Михайлівської, Бабайківської, Прядівської та Юр’ївської сільських рад. Розглянули депутати і питання про створення робочих комісій, підписання Протоколу про співробітництво, утворення виконавчого комітету як юридичної особи.

Після невеликої перерви народні обранці приступили до обговорення чи не найголовнішого питання першої сесії — визначення бюджету на 2017 рік. Слово для інформації про бюджет надали Тетяні Сірик, заступнику голови з економіки. Ураховуючи висновки постійних комісій, селищна рада вирішила визначити на 2017 рік: доходи селищного бюджету в сумі 72 мільйони 264 тисячі 500 гривень, у тому числі доходи загального фонду селищного бюджету у сумі 70 мільйонів 953 тисячі 600 гривень, доходи спеціального фонду селищного бюджету — 1 мільйон 310 тисяч 900 гривень. Видатки селищного бюджету в сумі 72 мільйони 264 тисячі 500 гривень, у тому числі видатки загального фонду селищного бюджету — 66 мільйонів 827 тисяч 100 гривень, видатки спеціального фонду в сумі 5 мільйонів 437 тисяч 400 гривень.  Крім того, депутати проголосували за те, щоб надати право виконкому селищної ради своїми рішеннями збільшувати (у виняткових випадках — зменшувати) дохідну та видаткову частину селищного бюджету. Прийнявши бюджет селищної ради на рік, присутні також затвердили структуру виконавчого комітету, проголосували за те, щоб до обрання перших старост громади тимчасово обов’язки старост у Прядівці та Бабайківці виконували колишні голови цих сільських рад Іван Бабенко та Олександр Головко. Що стосується голів громад Юр’ївки і Михайлівки, то ці керівники склали свої повноваження у зв’язку із виходом на пенсію.

На цьому перша сесія Царичанської селищної ради сьомого скликання була закрита.

 

Перевибори на 26 окрузі

У минулому номері тижневика «ЕХО» у матеріалі «Про вибори у цифрах» ми повідомляли, що кількість новообраних депутатів у створеній об’єднаній громаді становить 26 чоловік. Повідомляємо читачам уточнення про те, що на окрузі № 26 кандидати у депутати Надія Надха (позапартійна) та Іван Кристаль (член партії «Відродження») набрали однакову кількість виборчих голосів — по 77(45,6 %). Тому на цій дільниці відбудуться перевибори. Їх назначили на 8 січня. Таким чином, на сьогодні поки що новообраних депутатів у громаді 25. Залишається дочекатись результатів перевиборів.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 грудня 2016, 16:35 | Царичанка | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації