Вхід | Реєстрація

Полтавця, який убив чоловіка з травматичної зброї, посадили на 9 років

Полтавця, який убив чоловіка з травматичної зброї, посадили на 9 років

На 9 років посадили полтавця, який вбив чоловіка з травматичної зброї та поранив ще двох, які, нібито, зґвалтували його співмешканку

Козельщинський райсуд Полтавської області виніс вирок Юрію Ярмолі, який у квітні 2015 року вчинив стрілянину у селі Оленівка, що на Козельщині. У результаті один чоловік помер, ще двоє отримали травми. Головуючий суддя Андрій Лизенко призначив 9 років позбавлення волі. Про це «Полтавщині» стало відомо з реєстру судових рішень.

Згідно з матеріалами справи, Юрій Ярмола живе зі співмешканкою на ім’я Віка у Полтаві і вони мають спільну дитину. У день події Віка розповіла співмешканцю, що її зґвалтували та забрали золоту каблучку. Це сталося напередодні у селі Оленівка під час застілля.

Юрій Ярмола подзвонив своїм знайомим та попросив поїхати з ним в село, щоб знайти кривдників. Усього зібрав шістьох, серед яких було двоє маленьких дітей (9 місяців та 3 роки) та таксист, який і відвіз усіх до Оленівки. З собою Ярмола взяв травматичний пістолет із 12 патронами, який після подій викинув у лісі.

Вже у селі Віка побачила чоловіка, який, за її словами, був присутній під час зґвалтування. Ярмола вийшов з машини, здійняв галас та вистрілив у нього з пістолета. Потім той сів з ними у таксі, щоб показати будинок, де Віка випивала з можливими кривдниками.

У будинку засуджений зустрів чоловіка, якого переплутав із тим, хто, нібито зґвалтував його співмешканку. Ярмола вистрелив йому у грудну клітину з відстані 80 см. Потерпілий намагався втекти і отримав ще одну кулю — у ліве плече. У результаті від отриманий поранень він помер до приїзду швидкої.

У судовому засіданні засуджений заявив, що умисно вистрелив лише у першого чоловіка, якого вони зустріли на дорозі. Щодо іншого — це був самозахист. Захищався він також і від третього чоловіка, з яким почав боротися після пострілу у того, кого він прийняв за ґвалтівника.

Суд заслухав усі матеріали та експертні висновки, а також покази свідків. На думку суддів, доказів достатньо для того, щоб зрозуміти, що всі дії він робив умисно. Тому, за сукупністю злочинів, у лютому Юрію Ярмолі призначили 9 років позбавлення волі. 9 місяців, проведених у СІЗО під час розслідування, йому зарахували у строк як 18.

Зазначимо, що за цей час Ярмола вже встиг подати апеляцію і отримати відмову. Також він подав клопотання про перегляд справи у Кременчуцькому райсуді через нововиявлені обставини. Тут йому також відмовили, бо доказів для цих обставин він не надав. Ще засуджений подав касацію до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ. Останній повернув справу, бо Ярмола не усунув недоліки у касації.


Автор: Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 січня 2017, 13:32 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації