Вхід | Реєстрація

Перемога кобеляцьких туристів

Перемога кобеляцьких туристів

Які асоціації викликає згадка про літо? Певно, що канікули, розваги, насолода, розміреність. Але такий відпочинок не для справжніх туристів. Для вихованців районної станії юних туристів він інший: активний, адреналіновий, з незабутніми враженнями та обгорівшим на сонці носом, з почуттям впевненості в друзях. Це час коли масово проводяться туристські походи, зокрема і на воді.

Водний туризм дуже цікавий вид спорту і, водночас, дуже складний, бо потребує неабиякої спортивної підготовки та певних умінь, навичок, знань. Слід зазначити, що водний туризм активно розвивається в районі вже понад 20 років. За цей час наші гуртківці набули багатий досвід та досягли значних результатів. Щороку вихованці успішно беруть участь у Чемпіонаті України з організації туристських спортивних походів, здійснюючи ступеневі і категорійні  походи та є неодноразовими призерами та переможцями.

Не виключенням став і минулий 2016 рік. В департаменті освіти і науки  Полтавської облдержадміністрації підвели підсумки обласного етапу Всеукраїнських змагань зі спортивних туристських походів серед учнівської та студентської молоді. Дуже приємно,  що серед  одинадцяти туристських груп, які надали для суддівства звіти про виконані походи, перше місце вибороли  вихованці Кобеляцької райСЮТур. Юні земляки під керівництвом О.М.Ліли  влітку здійснили похід на гребних катамаранах та байдарках  першої категорії складності по річці Ворсклі територією Полтавської області.

Ще задовго до початку літа діти разом зі своїм керівником планували маршрут, ретельно підбирали та готували  необхідне спорядження. Коли настав час походу група чітко виконувала графік маршруту. При цьому  милувались неповторними краєвидами та встигали зафотографувати найбільш цікаві місця та свою участь в поході.. Відпочиваючи, юні водники продовжували удосконалювати на практиці набуті знання: правильно розпалювати багаття, самостійно встановлювати намети, чергувати по табору та безпечно поводитися на воді. Оскільки туризм тісно пов’язаний з краєзнавством, на стоянках гуртківці  досліджували прибережну річкову рослинність, стан дотримання водоохоронної зони та прибирали узбережжя від побутового сміття.  Дні походу промайнули дуже швидко, залишивши безліч вражень і приємних спогадів. А ще впевненість і готовність до підкорення нових маршрутів.

Восени був складений звіт про похід та підтверджений десятками фото про подолання водних просторів рідного краю, який і став переможним для вихованців гуртка  «Водний туризм». Побажаємо їм удачі і чергової перемоги, адже наступний  заочний етап Всеукраїнських змагань зі спортивних походів буде проведено в лютому у Києві.


Автор: Районна станція юних туристів


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 січня 2017, 18:29 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації