Вхід | Реєстрація

«Нічийну» ділянку траси Київ — Харків у Полтаві нікому чистити від снігу

«Нічийну» ділянку траси Київ — Харків у Полтаві нікому чистити від снігу

Місто вважає, що передало ділянку траси у межах міста на баланс Укравтодору, але у Службі автомобільних доріг відповіли, що юридично — ділянка траси стоїть на балансі обласного центру

Якщо на дорогах Полтави, якими рухається громадський транспорт, ще можна побачити снігоприбиральну техніку, то на ділянці автотраси Київ — Харків, яка у межах Полтави, дорогу собі торують самі водії. Останні вже викладають фото в інтернет, де ситуація із проїздом трасою — складна. Міська влада Полтави вважає, що вона передала цю ділянку автотраси на баланс держави — Укравтодору.

Заступник начальника Служби автомобільних доріг у Полтавській області Анатолій Мягкохліб прокоментував ІВ «Полтавщина» проблему зі свого боку:

— Міська влада хотіла, щоб ми взяли цю частину дороги на баланс. Навіть двічі прийняли одне й теж рішення міськради про передачу на баланс Служби автомобільних доріг вулиць Київське та Харківське шосе. Але обіцяти не означає одружитися. Рішення про прийняття на баланс «Укравтодором» не прийнято. Крім того, щодо передачі не працювала жодна комісія. Ми це питання розглядаємо, воно цікаве в тому плані, щоб нам передали не тільки проїзну частину як це пропонується зараз, а цікаве питання й земельних ділянок. Тобто взяти певну ширину смуги відводу, щоб дати цій дорозі розвиток (можливо, зробити додаткову смугу). Бо зараз ми проїздимо, грубо кажучи, 300 км з Києва і впираємося в ряд світлофорів, які є по шосе.

Коли нам прийшов лист з рішенням від міської влади, то ми відповідали, що потрібно сформувати комісію, виїхати на місце і визначатися. З боку міста жодних рухів більше не було, крім розмов. Питання для нас цікаве, але не просто, щоб забрати собі вулиці на баланс. Ми думаємо про розвиток дороги. Поки що місто не йде нам назустріч. Юридично вулиці на балансі міста.

Тому поки що виходить, що ця ділянка дороги міжнародного значення де-факто нічия, тож і проблеми водіїв — це... проблеми водіїв.


Автор: Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 січня 2017, 16:13 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації