Вхід | Реєстрація

«За електрику потрібно платити до першого числа»

«За електрику потрібно платити до першого числа»

Минулий четвер на черговому засіданні міської ради ветеранів говорили про зміни у використанні та оплаті електричної енергії. Інформацію з цього приводу присутнім надала Світлана Кіптіла, начальник абонентської групи Кобеляцької філії «Полтаваобленерго».

Доповідач розповіла, що 23 серпня минулого року була прийнята постанова Кабміну №591, якою вносяться зміни до Правил користування електричною енергією для населення. Відповідно до змін, при підписанні договору на постачання електрики користувач має надати паспорт, ідентифікаційний код і свідоцтво право власності на помешкання.

— Раніше при накопиченні боргів за електроенергію ми відключали споживача, а за повторне підключення він сплачував кошти, — говорить Світлана Кіптіла. — Тепер користувачу необхідно лише погасити борги. Скоротилися строки підключення абонентів. У місті строк становить три дні, у сільській місцевості — п’ять.

Зупинилась доповідач і на рахунках за електроенергію, які споживачам щомісяця доставляють листоноші. Із 1 січня база Кобеляцької філії переведена на інші строки розрахунків. Якщо раніше за електроенергію споживачі сплачували до 10 числа кожного місяця, то тепер строк погашення боргу — перше число. Та попри те, що листоноші не в змозі вчасно обійти всіх користувачів, рахунки за спожиту електроенергію приходитимуть до 15‑го числа. Тому можна платити по абонентській книжці. Працівники «Полтаваобленерго», як і раніше, продовжуватимуть знімати показники, щоб контролювати використання населенням електроенергії.

Нагадала Світлана Кіптіла і номер колл-центру «Полтаваобленерго», за яким можна повідомити показник — 0 (800)210–312.

На завершення начальник абонгрупи повідомила, що через несанкціоновані підключення Кобеляцька філія не вкладається в ліміт, наданий їй обласним управлінням. Тому «енергетики» виїжджають на нічні рейди, щоб визначити порушників. Найбільший штраф, 24 тисячі гривень, сплатили жителі села Бутенки.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 січня 2017, 11:01 | Кобеляки | Суспільство


1. Кела-ехо / 12 січня 2017, 18:46
А чому саме першого числа. Не всі можуть платити саме 1 числа , хтось працює, чи де щось. А по друге це скільки людей буде в банках 1 числа. Це треба буде цілий день потратити щоб заплатити за електрику.
2. Адекватник / 12 січня 2017, 20:09
Скоро введуть податок на проживання, який теж треба платити до 1-го. Не заплатиш - приїдуть і вмертвлять. Бачили очі, кого обирали - їжте, аж доки не повилазять.
3. Чудо Юдо / 13 січня 2017, 11:19
1.Кела-ехо
«А чому саме першого числа.»

ДО першого числа

2.Адекватник
«Не заплатиш - приїдуть і вмертвлять»

Вішайся уже зараз, щоб не вмертвили завтра
4. ИВЕН / 13 січня 2017, 21:34
1.Кела-ехо
«А чому саме першого числа. »

по перше-правильно читайте-ішевеліть мозгами(якщо вони маються)по друге на бажаєш-не використовуй єлектрику і не плати
по третє-встанови собі дізель станцію або-сонячну батарею......
5. Адекватник / 14 січня 2017, 10:17
4.ИВЕН
«на бажаєш-не використовуй єлектрику і не плати
по третє-встанови собі дізель станцію або-сонячну батарею......»

Так може вже й не жити якщо грошей на хліб не вистачає? Обрізаний болт тобі треба вставити а не ти дізель станцію пропонуєш. Нехай повернуть ті "дізельстанції" "що діди і батьки збудували. Чи думаєш як вулиці поперейменовували і памятники поламали так вже всі все й забули? Ні, ще згадають.
6. Адекватник / 14 січня 2017, 13:58
6.саша ставицький
«Перейшли на оплату по рахунках , а воно не клеїться , бо рахунки доставляються з великим запізненням»

А споживачі причім, що вони на щось там перейшли. Сто год не переходили і далі могли б не переходить. І як ти переживаеш, щоб Бенін енергозбут не заплутався. Такі як Беня не заплутаються і якщо вони щось плутають, то то лише для того щоб дурнів заплутати.
7. ИВЕН / 14 січня 2017, 20:32
тІЛЬКИ беня ТАК може-(БАНК-забрали--А ВІН СТАВ ЩЕ БАГАТШИМ.....)

КАЖУТЬ--що це суто ЯВРЕЙСЬКЕ)-І БІЛЬШОГО ума НЕ МАЄ НІЯКА НАЦІОНАЛЬНІСТЬ.....

ВИХОД-ОДИН- брати в свої руки....і йти на .....
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації