Вхід | Реєстрація

Шахрай із Луганська виманив у пенсіонерки 80.000 гривень

Шахрай із Луганська виманив у пенсіонерки 80.000 гривень

Чоловік, голосом, схожим на голос племінника 60 – річної полтавки, повідомив їй, що збив автомобілем дівчинку і йому терміново потрібні гроші, щоб уникнути за це кримінальної відповідальності. Жінка погодилась віддати всі заощадження, які були в квартирі. По гроші повинен був прийти знайомий племінника.

Щоб забрати 3 тисячі євро до будинку прийшов невідомий чоловік. Під час спілкування з ним, полтавці зрозуміли, що він не є знайомим племінника, яким представився. Спочатку вони зателефонували самому племіннику, який, як виявилось, нічого не знає про дану ситуацію, а потім викликали поліцію.

«Після затримання поліцейські встановили, що невідомий — 48-річний мешканець Луганської області, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності і загалом відсидів за гратами більше 25 років. Більше того, слідчим відділення поліції № 1 міста Полтави чоловік зізнався, що подібним чином напередодні отримав 80 тисяч гривень від 81-річної мешканки Полтави. Зловмисник стверджує, що ні до бабусі, ні до сімейної пари особисто він не телефонував і їх не обманював, а лише на прохання свого товариша забирав у них гроші», - зазначив заступник начальника відділення поліції № 1 міста Полтава Михайло Ільницький.

Відносно чоловіка розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб і завдало значної шкоди потерпілому). Зараз він перебуває у слідчому ізоляторі.

Працівниками відділення поліції № 1 міста Полтава проводяться слідчо-оперативні заходи по встановленню місця перебування товариша затриманого, який здійснював телефонні дзвінки полтавцям.


Автор: За матеріалами відділення поліції №1


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 січня 2017, 12:42 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації