Вхід | Реєстрація

Лікарня поповнилась новим обладнанням

Лікарня поповнилась новим обладнанням

Про те, що Царичанська лікарня знаходиться у дуже скрутному становищі, знають мало не всі жителі району. Не секрет, що матеріально-технічне забезпечення медичної установи вкрай важке. Для того, щоб зберегти медичну мережу в районі, потрібні значні кошти. З 2000-ного року районна лікарня не поповнювалася ні медичним обладнанням, ні інвентарем, ні іншими необхідними матеріалами. Якщо і перепадало щось від держави, то було настільки незначним, що ситуації в цілому не міняло. На сьогодні Царичанська районна лікарня готується до атестації. Акредитація повинна відбутися у лютому місяці. Це дуже важливий захід для лікарні, адже від його результатів залежатиме діяльність установи.

Про ситуацію, яка склалася у райлікарні, і про те, як живе установа сьогодні, ми бесідували з головною медсестрою Валентиною Полотненко. Одночасно пані Валентина представляє медицину у фракції депутатів районної ради. Вона розповідає:

— У лютому цього року у райлікарні повинна відбутися планова акредитація, до якої ми ретельно готуємось. Щоб її пройти, треба підготувати повний пакет документів. Також для сталого функціонування лікарні необхідно бути, згідно табеля оснащення, забезпеченими матеріально-технічним та медичним обладнанням, м’яким інвентарем, постільною білизною тощо. Зважаючи на скрутне фінансове становище закладу, так як держава досить тривалий час не виділяє кошти на придбання необхідних засобів, адміністрація лікарні звернулася за допомогою до депутата Верховної Ради Олега Кришина та депутата обласної ради Гошгара Мухтарова. Народні обранці на запит швидко відреагували. Зі свого фонду Олег Кришин виділив кошти у сумі 204 тисячі гривень. За них лікарня придбала кисневий концентратор (101 тисяча) для тяжкохворих (киснево‑залежних) реанімаційного відділення. Цей апарат з повітря виробляє кисень. А також придбали біохімічний аналізатор (коштує 103 тисячі) для лабораторії. Він призначений для проведення медичних аналізів, які довгий час не проводились через відсутність саме такого апарата. Крім цього, — продовжує Валентина Василівна, — ще наприкінці 2015 року нардеп виділив нам 125 тисяч гривень. На них ми придбали кисневий концентратор (11 тисяч) для маленьких пацієнтів дитячого відділення і автоклав для стерилізації медичних інструментів (114 тисяч).

За словами Валентини Полотненко, маючи повноваження депутата районної ради, у серпні 2016 року вона написала лист-звернення до Гошгара Мухтарова з проханням допомогти придбати вкрай необхідні для лікарні пральну машину-автомат та аквадистилятор. Для нормальної роботи лікувального закладу дуже потрібний дистилятор, який би забезпечував його дистильованою водою. Депутат Мухтаров на це прохання виділив 18 тисяч власних коштів, щоб з’явилися ці необхідні побутові речі.Пральна машина коштує 7 тисяч гривень, аквадистилятор —-11 тисяч гривень. А нещодавно, під Новий рік, лікарня отримала ще один гарний подарунок від депутата обласної ради. Із спеціального фонду депутата медична установа одержала фінансову підтримку в сумі 27 тисяч 800 гривень. На ці гроші були закуплені матраци та постільна білизна для всіх відділень установи. Як зауважує Валентина Василівна, це не стовідсоткове забезпечення, але вагома допомога, якій надзвичайно зраділи.

— Наш колектив і пацієнти дуже вдячні депутату за таку допомогу, — відмітила головна медсестра.
Крім того, фонд лікарні перед новорічними святами поповнився 10 матрацами та такою ж кількістю комплектів постільної білизни. Посприяв у придбанні побутових речей голова райдержадміністрації Сергій Турський, депутат районної ради.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 січня 2017, 09:13 | Царичанка | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації