Вхід | Реєстрація

Мешканці Лохвиці просять повернути дорожній знак

З такими проханнями звернулися мешканці Лохвиці до заступника голови ОДА Сергія Ясинського, який нещодавно провів там прийом громадян. Лохвиччани скаржилися на те, що внаслідок інтенсивного руху великогабаритного автотранспорту та руйнування дорожнього покриття в їхніх помешканнях по вул. Рози Люксембург деформуються стіни, обсипається штукатурка. Їхні будинки розташовані вздовж проїжджої частини автомобільної дороги, яку раніше захищав дорожній знак 3.3 «Рух вантажних автомобілів заборонено». Причиною ситуації, що склалася, мешканці вулиці вважають демонтування знаку згідно з рішенням виконкому Лохвицької міської ради від 22 січня 2010 року.
Зрозуміло, що громадяни наполягають на його відновленні. Попередні звернення з цього приводу до міської ради залишилися без належного реагування. Тому Сергій Ясинський особисто звернувся до міського голови Лохвиці Надії Солонець з пропозицією переглянути раніше прийняте рішення на користь відновлення заборонного знаку.
Інша проблема районного центру знаходиться по вулиці Леніна, 51, де будується базова станція стільникового зв’язку, а поруч живуть люди. До речі, неподалік вже працює аналогічний об’єкт. Введення нової станції в експлуатацію, на думку заявників, негативно впливатиме на стан здоров’я мешканців прилеглих будинків, а особливо – учнів Лохвицької ЗОШ №2, яка знаходиться на відстані 200 метрів.
З’ясувалося, що замовником будівництва є ЗАТ «Український мобільний зв’язок». Роботи ведуться без необхідних дозвільних та розпорядчих документів, в тому числі – без позитивного висновку Полтавської обласної санепідемстанції. Районна прокуратура ще в травні 2009 року встановила факт порушення ст.11 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення». Тоді ж вийшла постанова головного державного санітарного лікаря Лохвицького району, якою було тимчасово заборонено будівництво базової станції стільникового зв’язку по вул. Леніна, 51. Але аргументів державних наглядових органів місцевого масштабу приватна фірма не чує. Хочеться вірити, що почує аргументи обласних перевіряючих.
З цією метою Сергій Ясинський звернувся до головного санітарного лікаря Полтавщини Володимира Шаповала та начальника інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю у Полтавській області Григорія Зірки. Він запропонував державним органам влади перевірити законність будівництва станції стільникового зв’язку, наявність необхідної дозвільної та нормативної документації на уже введений в експлуатацію об’єкт та дотримання санітарно-епідеміологічних норм у проблемній зоні. «У разі необхідності – прошу ініціювати відповідне подання до органів Прокуратури щодо притягнення винних посадових осіб до відповідальності та безумовного припинення нового будівництва», – зазначено у зверненні заступника голови ОДА до посадовців.

Автор: Анна Довгошей, прес-служба облдержадміністрації, www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 лютого 2010, 14:57 | Лохвиця | Суспільство
1. Савченко Василь / 8 лютого 2010, 15:02
А чому ніхто не піднімає питання про руконструкцію мосту в с.Млини. Об'їздна дорога яка проходить через с.Юсківці і с.Лука в незадовільному стані, скоро в тих селах небезпечно буде ходити пішки, я вже не говорю про будівлі, які знаходяться в 5-10 метрах від дороги. Куди дивляться районні органи влади?
2. Харитон / 8 лютого 2010, 16:02
А чи у Лохвиці є районна чи міська влада?
Плюнути нікуди - одна хабарники й ворюги.
Нафіг їм мости та дороги, коли у них є магазини та землі. Й квартири дітям у Полтаві та Києві!
Смішний ти, Вася.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації