Вхід | Реєстрація

Кунівка буде думати (Оновлено)

Кунівка буде думати (Оновлено)

31 січня у Кунівській сільській раді відбулась 14 позачергова сесія, на якій депутати скасували своє попереднє рішення про добровільне об’єднання з Кобеляцькою міськрадою та вирішили провести громадські обговорення з цього питання.

Основною причиною зібрання послужило невдоволення частини жителів сільради щодо рішення їх обранців про об’єднання з Кобеляками.

Нагадаємо, що під час сесійного засідання, яке відбулось 20 січня, кунівські депутати підтримали пропозицію своїх колег із райцентру про створення спільної громади. За це проголосували 9 із 12 присутніх сільських обранців. Переконував їх у необхідності прийняття цього історичного для громад рішення міський голова Олександр Копелець. На цьому ж зібранні було обрано представників від сільської ради, які увійшли б до складу комісії, що мала працювати над розробкою спільних проектів для нової громади. Копелець висловив сподівання якнайшвидше приступити до цієї роботи.

Та вже 24 січня кілька десятків жителів Кунівської сільської ради зібрались біля адмінприміщення і стали вимагати, аби голова громади Віктор Варава відмінив рішення про об’єднання. Вони обурилися тим, що попередньо їх обранці не провели громадські слухання.

Згідно закону, Віктор Варава призупинив на п’ять днів рішення про об’єднання. Остаточна доля пропозиції Кобеляцької міської ради відкладалась до вівторка 31 січня.

Перед початком позачергової сесії у приміщенні сільської ради знову зібралися невдоволені кунівчани і частина депутатів. Діалог із ними вів Олександр Копелець, який приїхав разом із заступником Анатолієм Кісілем та секретарем міськради Юлією Телятник. Найбільше невдоволення у селян викликала пропозиція Копельця про реорганізацію дев’ятирічної Ліщинівської школи в початкову. Також люди нагадали міському голові, що той планував створити на їх території звалище. Потім заговорили про залякування з боку Копельця кунівських депутатів та збір підписів серед місцевого населення на підтримку рішення про об’єднання. Один із сільських обранців показав зразок листа, який йому пропонували написати за день до цього. Кунівчани в голос зачитали його. У тексті від імені депутата схвалювалося рішення про об’єднання громади та вказувалось, що це питання «неодноразово обговорювалось із жителями сільської ради, а на голову чинився тиск». Це викликало новий сплеск емоцій.

Віктор Варава пояснив присутнім, що зараз буде проведена сесія, де депутати приймуть остаточне рішення.

На сесійне засідання зібрались 12 депутатів. У порядку денному значилось одне питання. Воно стосувалось скасування рішення щодо надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад Кунівської сільської і Кобеляцької міської рад. Віктор Варава пояснив, що, відповідно до частини 2 статті 6 Закону «Про добровільне об’єднання громад», була порушена процедура голосування. Вона включає громадське обговорення пропозиції, яка надійшла від кобеляцьких депутатів. Одинадцять сільських обранців проголосували за скасування свого попереднього рішення. Далі сільський голова запропонував детально вивчити закон про об’єднання, обговорити все на виконкомі, а потім проводити громадські обговорення. Депутати погодились. На цьому сесія завершилась.

Доки тривало засідання, у іншій кімнаті Олександр Копелець продовжував переконувати кунівчан у необхідності об’єднатись. Та коли стало відомо про результати голосування, усі розійшлись.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 лютого 2017, 15:19 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації