Вхід | Реєстрація

Бутенки вже готуються до виборів

Бутенки вже готуються до виборів

Доки у Кунівці ніяк не можуть вирішити, чи об’єднуватися із Кобеляками в одну громаду, у Бутенках вже готуються до виборів.

Орієнтовний термін проведення виборів у новій об’єднаній Бутенківській громаді — травень 2017 року. Про це під час телефонної розмови нам розповів діючий бутенківський сільський голова Микола Скрильник. Якраз у цей день, тобто у вівторок 30 січня, Микола Володимирович відвіз у облдержадміністрацію документи на затвердження нової громади. Він сподівається, що протягом лютого будуть завершені всі необхідні бюрократичні процедури. І тоді вже навесні поточного року жителі сучасних Бутенківської та Дрижиногреблянської сільрад вибиратимуть керівника і депутатів об’єднаної громади. А в другому півріччі 2017‑го громада матиме нові обсяги фінансування. Їй будуть передані частина податків, які нині надходять до районного бюджету, та субвенції з держави. Під юрисдикцію громади перейдуть школи, дитсадки й заклади медицини.

Під час розмови Микола Скрильник розповів, що в подальшому буде продовжуватися роз’яснювальна робота із жителями і депутатами Марківської сільської ради. Їм теж пропонують об’єднатися з Бутенками. Та поки що — безрезультатно. Із цього приводу Микола Скрильник сказав:

— Поки що нам не вдалося переконати сусідів із Марківки у доцільності об’єднання. Але трагедії із цього робити не будемо. Я зараз уже можу згадувати, як мені особисто, голові РДА Тамілі Шевченко, іншим прихильникам об’єднання громад довелося більше року переконувати сусідів із Дрижиної Греблі. Таки ж вдалося. І будемо намагатися, щоб наш досвід став прикладом для інших. Для цього доведеться не просто агітувати, а показати реальний результат, користь від об’єднання. Та роботи ми не боїмося. Упевнений, що все нам вдасться.

Тут потрібно пояснити, що в разі, коли до вже створеної громади почнуть приєднуватися інші сільські ради, то нових позачергових виборів не буде. У цьому випадку той або та, кого виберуть навесні, керуватиме громадою і далі, навіть після того, як до неї приєднається Марківська чи інша сільська рада.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 лютого 2017, 16:38 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації