Вхід | Реєстрація

Ностальгія

Останнім часом, коли потрапляєш у якусь компанію, складається відчуття, що ти там сторонній. Тобі немає про що говорити, тому що пускатися в балачки типу «а чому це Парасці сто гривень добавили, а мені ні, що вони там собі думають» наївно аж до сміху.

Сказати ж щось про те, що нас очікує, немає можливості, бо в кращому випадку тебе ніхто не зрозуміє, а в гіршому — почеплять ярлик божевільного. Ну, це як з китайцем про щось говорити, коли мови не знаєш.

Мислення людей настільки перевели в «паралельний вимір», що вже відсутня можливість нормального з ними спілкування. Хоча дехто починає підозрювати щось неладне й інколи можна почути, що українців навмисне цілеспрямовано знищують. Браво! Шановні, а вам про це до Майдану не говорили, не писали? Та отут же і писали. І я писав, і Філоненко писав. Перед парламентськими виборами була редакційна Ігоря Миколайовича з красномовним заголовком «Не кажіть, що вас не попереджали». Була і моя стаття з таким же заголовком, суть якої зводилася до підтримки кандидата в депутати Володимира Слєпцова, тодішнього карлівського міського голову. Набрав Слєпцов, здається, близько 400 голосів. Мені він говорив після виборів, що на зустрічах агітував не за себе, бо знав, що не пройде, так як у минулому був у «регіоналах», а просто пояснював людям, за кого не треба голосувати, бо буде горе. Так дослівно і казав: «буде горе». Але наших людей не одуриш, українці найкращі на земній кулі знавці політики, особливо — глобальної. Проголосували по-своєму, ну а далі — маємо те, що маємо. Але найсмішніше попереду. Із усього видно, що країну таки «кинуть» у нові вибори. Усе до цього йде. І от тоді вже можна буде й посміятися, крізь сльози. Люди, вщент заплутані «ящиком», виберуть ще гірших. Так як зараз починають жалкувати за Януковичем, років через три будуть жалкувати за Порошенком. І ті вибори будуть для України, мабуть, останніми. Хіба що всевишній втрутиться. Писав же Пушкін, вулиці імені якого ще чомусь не поперейменовували: «Ум человеческий по простонародному выражению, не пророк, а угадчик, он видит общий ход вещей и может выводить из оного глубокие предположения, часто оправданные временем, но невозможно ему предвидеть случая — мощного, мгновенного орудия Провидения». Тож, може, я помиляюся і Україні пощастить, дякуючи «Провидению».

Десь читав, що розумні люди роблять революції в чужих країнах, а дурні — у своїй. У повній мірі це й нас стосується. Ну це ж до якої міри треба бути невігласом, аби не розуміти того, хто і навіщо в наш час робить революції. Одна знайома розповідала, як у «буремному» 2014‑му в дворі багатоквартирного будинку побачила молоду людину з хлопчиком, який грався на дитячій площадці. Щось їй здалося незвичним і вона підійшла до них ближче. Виявилося, що той чоловік сирієць. Колись навчався у нас в інституті. Одружився з сокурсницею із Донбасу і вони поїхали на його батьківщину. Жили там аж доки не почався у них свій «майдан» і громадянська війна. Вони переїхали до його тещі в Україну. І, на тобі, новий майдан та нова війна. Вони опинилися в Кобеляках у жінчиних родичів. Чоловік той все обурювався, що як же ми, такі неначе розумні, добровільно самі «наступили на старі граблі». Розповідав, як, перебуваючи вже в Донбасі, спостерігав по телевізору події у Києві і буквально ставив «галочки» про виконання того, що вже бачив на своїй батьківщині. Усе повторювалось неначе за сценарієм, аж до розстрілу учасників Майдану. Знаю, що для «патріотів» в таке повірити… Але це не я придумав. Може хтось, прочитавши, згадає, що він цю людину бачив чи навіть знає.

Усе ж логічно. І все давно відомо і навіть написано. От є книжка американця Джорджа Фрідмана «Наступні 100 років: Прогноз подій XXI століття». Чому б її українцям не почитати замість «Анжелік»? Не читатимуть. А там є цікаві речі. Наприклад, «Ми відчуваємо глибоку ностальгію по 50‑х роках ХХ століття, коли все було простіше».

Це я до того, що мене постійно звинувачують в ностальгії по «совку». Та виявляється, не я один такий. Хоча насправді у мене не ностальгія, а намагання тверезо дивитися на речі.

 

Р.S.: Джордж Фрідман — американський політолог, засновник (1996) та Головний виконавчий директор недержавної розвідувально-аналітичної організації «Стретфор» (Остін, Техас). У 1994‑му році Фрідман заснував Центр геополітичних досліджень при Луізіанському державному університеті, який займається стратегічним прогнозуванням.


Автор: Валерій Коробчинський


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 лютого 2017, 09:13 | Полтавщина | Політика


1. Korobchinsky / 16 лютого 2017, 14:05
Шановні читачі! Не знаю, чи видалять мій коментар, але я вирішив повідомити, що ця моя стаття вийшла «обрізаною». «Обрізання» дещо спотворило суть статті і разом з назвою «Ностальгія» виставило мене таким собі страдальцем за СРСР. Поясню, що із неї вилучено.
Після слів «Із усього видно, що країну таки «кинуть» у нові вибори», були слова: «а ще гірше – в майдан».

Далі, в самому кінці статті, після слів «Хоча насправді у мене не ностальгія, а намагання тверезо дивитися на речі», були вилучені слідуючі речення.
(«Але не це головне, головне далі. «В Америку не можна було вторгнутись, а вона могла вторгатися в інші країни, коли б і як того не побажала… Це країна, яка в 1944-1945 рр. одночасно вторглася в Європу і Японію. Її воєнні сили взяли під контроль обидва океани і зберігають цей контроль по сей день…».
А це до того, що Росія, за твердженням наших «свідомих», окупувала увесь світ. «Якщо обійтися без риторики, збереження миру в Євразії не являється одним із першочергових інтересів Сполучених Штатів. Вони також не зацікавлені в тому, щоб повністю виграти війну… Ціль США в цих конфліктах – просто чинити перешкоди в певній країні або дестабілізувати ситуацію в регіоні, а не наводити порядок…».
А це, щодо ваших сподівань на «запад нам поможет».
«Сфера інтересів США охоплює весь світ, через це вони вв’язуються в численні конфлікти в різних куточках планети. Такі зіткнення не мають для них вирішального значення, але для країн, які входять в американську сферу впливу, будь яке подібне втручання носить доленосний характер…». А це щодо нашої долі.
2. Korobchinsky / 16 лютого 2017, 14:05
«Російські керівники бачили в подіях на Україні намагання США зробити Україну членом НАТО і тим самим «підготувати підгрунтя» для майбутнього розпаду Росії. Відверто кажучи, в цій точці зору є немала доля правди…. Якби Заходу вдалося встановити контроль над Україною, Росію вже ніщо б не захистило від нападу»
Щось вже і я заплутався. Схоже на те, що нас підговорили вполювати непокірного ведмедя, який відбився від рук. Потім, нас, як і належить, «кинуть», чи вже «кинули». І хто у цьому винен? Хоча не варто сприймати слова цього американця всерйоз. Може бути, що він, як і Трамп, просто агент Путіна»)

Пофантазувавши, можна припустити, що той хто контролює наше ЕХО не проти нагнітання невдоволення чинною владою, але не зацікавлений у повній правді. А напівправда, як відомо, знову приведе вас до невірних висновків і рішень. Саме для цього речення «По усьому видно, що країну таки «кинуть» у нові вибори, а ще гірше – в майдан», було «обрізане» і слова «а ще гірше - в майдан» були вилучені, аби ви не подумали, що черговий майдан приведе вас до гіршого, бо він, так як і попередній, є запланованим, контрольованим і направленим проти народу України. Ви цього знати не повинні. Факт видалення цього мого коментаря буде свідчити про те, що мої «фантазії» не безпідставні.
3. don Pedro / 16 лютого 2017, 16:08
Дядьку, вам вже тіло до Землі потрібно готувати, а душу до Бога наближати, а ви все про світовий порядок переживаєте. Невже вам ніяк не доходить що сучасне молоде покоління прагне жити з європейськими, або американськими цінностями в голові і єврами чи баксами в кармані, все інше їх не цікавить
4. Гнатович / 17 лютого 2017, 01:58
3.don Pedro
«Дядьку, вам вже тіло до Землі потрібно готувати, а душу до Бога наближати»

Не твоего ума знать, кому куда готовиться, шановный Педро. Неизвестно еще, кто раньше кедами щелкнет.
5. Адекватник / 17 лютого 2017, 08:55
4.Гнатович
«
Не твоего ума знать, кому куда готовиться, шановный Педро. Неизвестно еще, кто раньше кедами щелкнет.»

То він не подумав та й ляпнув. Всіх повча, а сам не вихований.
6. Адекватник / 17 лютого 2017, 11:10
7.don Pedro
«Основне - це свобода вибору свого образу життя»

Це совобода вибору дороги на скотобойню. "Мне трудно представить себе, какая может быть “личная свобода” у безработного..." (Сталин)
7.don Pedro
«Зараз уже більше мільйона молодого працездатного населення виїхало до Європи на заробітки. Дехто вже оформляє документи на постійне проживання.»

Все вірно, йде заичстка земель для хазарського каганату. Я тільки одного не можу второпати, чому свідомі це називають патріотизмом? Видно я дійсно відстав від життя, просвіти.
7.don Pedro
« Ти кого хочеш зупиняти?»

Я нікого не збираюся зупиняти і кожного дурня свій шлях і свій вибір. "У наймах коси побіліють, у наймах сестри й помрете". Знаєщ хто написав? Чим не поророк.
7. Адекватник / 17 лютого 2017, 11:15
7.don Pedro
«Подивись навколо себе, молоді вже серед нас все менше, всі їдуть туди де платять добре, де робота є, де життя краще, а залишаються самі старики із своїми ностальгічними спогадами про Совок»

А ти не забув, що мадйануті казали? Кажись казали, що у стариків буде пенсія в 100 єврів, а найкраще життя буде в Україні.
8. Адекватник / 17 лютого 2017, 11:18
7.don Pedro
«залишаються самі старики»

Блін, помилився, хіба не затуркаєте. Пенсія, казали. буде в ТИСЯЧУ єврів.
9. don Pedro / 17 лютого 2017, 11:41
8.Адекватник
«Я нікого не збираюся зупиняти і кожного дурня свій шлях і свій вибір. »

В тебе мабуть всі дурні
10.Адекватник
«Блін, помилився, хіба не затуркаєте. Пенсія, казали. буде в ТИСЯЧУ єврів.»

Хто казав? Кому казав?
....какой заяц, какой тулуб?
8.Адекватник
« "У наймах коси побіліють, у наймах сестри й помрете". »

з роботою будуть до самої старості. це добре
10. Адекватник / 17 лютого 2017, 12:56
12.don Pedro
«В тебе мабуть всі дурні»

Ну я ж не казав що всі. Не всі, але відсотків "пятьдесять", як яйценюк зі смаком говорить, таки дурні. Сорок девять відстотків змбовані ну один відсоток таки нормальні.
12.don Pedro
«Хто казав? Кому казав?
....какой заяц, какой тулуб?»

Ну ти тут приколюєшся, чи також не до тих відсотків належиш? Вроді ж розсуждав нормально. Чи може ти ніколи в "ящик" не дивився. Посилання на www.youtube.com class='quote'>12.don Pedro
«з роботою будуть до самої старості. це добре»

Канєшно добре. Тільки смерть раніше чим пенсія, а в цілому таки добре. Ти таки "ящик" дивишся. Посилання на www.youtube.com
11. Адекватник / 17 лютого 2017, 14:32
14.don Pedro
«тобто оцей один відсоток, по твоєму, і повинен усім розповідати як жити, кому що робити і безустанно цитувати Сталіна»

То діло кожного. Ти ж сам кажеш, що кожен повинен сам вирішувати, що йому робити. Але якщо навіть весь той відсоток буде щось комусь розповідати, то це ж нічого не дасть, так як нікому розповідати. Десь читав, що то дуже складне завдання врятувати дурнів від їх самих. Це майже не можливо. Тому й маємо те, що маємо. Ти може не знаєш, то спитай у батьків, ще в СРСР була така поговірка "чому дурні, бо бідні, а чому бідні, бо дурні". Нічого не змінилося.
14.don Pedro
«Зарплата і пенсія виросте у 5 разів при підписанні угоди з Євросоюзом, плюс безвізовий режим.
Де там тобі померещилась пенсія в ТИСЯЧУ єврів?
В Польші зараз по 300 єврів пенсія.»

Та причому тут те, шо в Польщі. Я тобі про обіцянки. А щодо в "пять разів" так візьми і порахуй. Мій сусід колись робив не суддею, не прокурором, а плотником і у нього при Янеку була пенсія 1550 грн. розділи на 6 і вийде 258 долярів і помнож на обіцяні пять разів і вийде скільки? Ладно, раз ти слабий у арихметиці, то підкажу, вийде 1291. Тобто навіть с лишком, на той випадок, якщо ти скажеш що долар був не по 6 а по 7 чи по 8. Ну я якщо вже совсім мінімальну пенсію брати, то й тоді вийже вдвічі більше ніж зараз у твоїй Польщі.
      0
12. Адекватник / 17 лютого 2017, 14:38
14.don Pedro
«Дивлюсь, але правди там мало.»

Канєшно ж мало, але вірять
14.don Pedro
«Та й ссилки в тебе ютубовські на 95 квартал. це взагалі-то гумористична передача, так що не сприймай все буквально, ну а там дивись як хочеш»

Так а які тобі як не ютубівські? Может тобі ще телевізор у хату принести? На тобі не 95 квартал а путінський. Посилання на www.youtube.com знову скажеш, що не таке. Шукай сам. Ось тобі українське. Посилання на www.youtube.com
      0
13. Адекватник / 17 лютого 2017, 19:25
17.don Pedro
«тебе ж ніхто нічого й не просить»

Та не просить. І паршевлюка ніхто не просить, а він, бач, так і хоче вас в якесь болото втягнуть. Я ж хочу щоб ви самі собі яму не копали.
17.don Pedro
«чого ж ти тоді такий бідний, якщо такий розумний?»

А звідкіля ти знаєш що я бідний? Я тобі скажу по секрету, що багатство не завжди грошами вимірюється.
17.don Pedro
«де тобі померещелась пенсія у 1000 єврів, коли балачка йшла про збільшення у 5 разів (У ГРИВНЯХ!!!!)»

Ну ти блін точно вже українську арихметику вчив. Я ж тобі написав розрахунок. Якщо 285 долярів збільшити у пять разів, як обіцяв яйценюк, то буде 1290 долярів. Він же не казав про гривні, він казав про збільшення в пять разів. Яка різниця в якій валюті? Якби вони не опустили гривню, про що він тобі не казав, то воно б так і було. Ну перерахуй з долярів у єври, якщо вже точно хочеш. Буде трішки меньше, але більше ніж у твоїй Польщі.
17.don Pedro
«
Я навіть не бачу ніяких підстав платити нашим пенсіонерам і по 300 євро, - не заробили »

Ясно, що по твоїм поняттям не заробили. А по моїм - заробили, бо збудувли все те, що ви й досі справно розтягуєте або експлуатуєте. А от що ви зробили? Пепсі?
17.don Pedro
«не бачу ніякої різниці»

Ти не дуркуй. Там є сиилка і на укр-тель-авідєніє і в будь якому випадку всі майдануті там справжні. Ти й сам, схоже, такий, хоча подавав і ознаки нормальності.
      0
14. don Pedro / 17 лютого 2017, 22:56
18.Адекватник
« І паршевлюка ніхто не просить, а він, бач, так і хоче »

Він нічого поганого не зробив
18.Адекватник
«
А звідкіля ти знаєш що я бідний?»

Ти ж сам поговірку написав
18.Адекватник
«Якщо 285 долярів збільшити у пять разів,»

З чого ти взяв що мова йде саме про доляри?
18.Адекватник
«, але більше ніж у твоїй Польщі.»

До польських пенсій твоїй пенсії ще далеко, ти на пана ж не працював
18.Адекватник
«бо збудувли все те, що ви й досі справно розтягуєте або експлуатуєте. А от що ви зробили? Пепсі?»

Що ти конкретно збудував? Мабуть нічого, був і тоді всим незадоволений, ходив соплі жував та Сталіна цитував, але мабуть під носа. ти й тоді зарплати та пенсії в долари переводив?
      0
15. Гнатович / 18 лютого 2017, 19:08
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
19.don Pedro
«Що ти конкретно збудував?»

17.don Pedro
«Я навіть не бачу ніяких підстав платити нашим пенсіонерам і по 300 євро, - не заробил»

Слухай сюды, чудное созданье.Объясняю на пальцах.
Как было в СССР. Все предприятия в госсобственности.Фонд оплаты труда составлял в среднем 13% от стоимости товара.Из чего состоял ФОТ? Непосредственно из зарплаты, 11% пенсионных, 3-4% соцстрах и 1% профсоюзных. Именно с профсоюзных оплачивался больничный. ВСЕ платили налоги, в тч. и ПЕНСИОННЫЙ. Т.о.получали на руки примерно 7% от цены произведенного товара. Куда шли деньги? Ну в первую очередь в оборону, в строительство ГЭСов, АЭСов, дорог, мостов,новых заводов и городов, в разведку месторождений, в бесплатные квартиры, образование, медицину, санатории и пионерлагеря.
Т.о.дороги, по которым ты ездишь, вспомогательная школа, которую ты должен был бы посещать, роддом, где ты вылупился, электричество (станции). которым ты пользуешься, - вся объективная реальность тебя окружающая как раз и создана пенсионерами нынешними и уже ушедшими, которым ты, падло, "не бачиш пидстав платити пенсию, нэ заробылы"!
      0
16. Адекватник / 18 лютого 2017, 19:28
21.Гнатович
« роддом, где ты вылупился, электричество (станции). которым ты пользуешься, - вся объективная реальность тебя окружающая как раз и создана пенсионерами нынешними и уже ушедшими, которым ты, пад.ло, "не бачиш пидстав платити пенсию, нэ заробылы"!»
Класс!!! Лучше и не скажешь, но все равно не поймет.
      0
17. Гнатович / 18 лютого 2017, 20:00
22.Адекватник
«Класс!!! Лучше и не скажешь, но все равно не поймет.»

Конечно, не поймет. Ибо не имеет органа, отвечающего за логику и построение элементарных логических цепочек. И поскольку количество таких, не побоюсь сказать, вылупков на украине составляет ок.98%, то просходящий на украине геноцид считаю справедливым, "бо того гiднi". Чего стоит одно повышение пенс.возраста до 65 лет при средней продолжительности жизни в 65,2 года. А в этом году снимут мораторий на продаж земли. И невдомёк укроПедрам и педруччам, что они и накуй не нужны на этой прекрасном куске планеты и все мероприятия в нэньке настроены исключительно на очищение территории от пэдр. И в этом наивысшее счастье этих безмозглых истот.
      0
18. саша ставицький / 19 лютого 2017, 08:48
[[ЦИТАТА|21|Гнатович|«Я навіть не бачу ніяких підстав платити нашим пенсіонерам і по 300 євро, - не заробил»
А ЩО ти тв...ка побудував? Що ти конкретно зробив для суспільства. Розтягли те , що було побудоване , поздавали в металобрухт. А зараз як не пєте , то уколитесь і в цьому дурмані думаєте , що ви добре живите. Де ж ваша гідність , після революції гідності? Мелите язиками про духовність , а самі елементарне , совість втратили.Так і будете по світу тинятись , ждати подачок , як жебраки.Нема в таких , як ти св..я майбутнього.
      0
19. Гнатович / 19 лютого 2017, 16:52
27.Олексій
«Гнатович, взагаліто країну рад (яка в свою чергу була утворена в наслідок революції) розворували люди які нею й були виховані...
Заводи, газети, пароходи розворовували колишні піонери, комсомольці, комуністи...»

Ты, Олексию, похоже, вместе с Пэдром во вспомогательной школе просиживал. Ну то такэ. Речь здесь шла о пенсиях и пенсионерах, которые, по мнению пэдры, пенсий нэ заробылы. Нл если ты настаиваешь - отвечу.
Взагали-то 90% (!)богатств бывшей краины рад сосредоточены в собственности лиц еврейской национальности. И, что характерно, такая же картина наблюдается и в других странах на всей планете. Чтоб далеко не ходить - посмотри на украину (я говорю о тех, кто владеет ресурсами).

Что, конечно, не мешало быть этим чубайсам_гайдарам_капительманам_итд. быть пионерами, комсомольцами и тд. в свое время. Теперь идишемаме этих комсомольцев, прогревшись под солнцем Израиля, сетуют в ЖЖ, как их гнобили в СССР, "зато теперь наши мальчики владеют всеми богатствами этой страны". Особенно же эти мамэ любят проклинать Сталина, совершенно напрасно лишившего их участи украсить лучшие дома европы в качестве абажуров, чемоданов и качественного мыла.

Но эта тема слишком пространна и многогранна, так что поверь на слово, Союз развалили явно не в твою и тебе подобным пользу. Так же как проводимая ныне "декоммунизция".
      0
20. Гнатович / 19 лютого 2017, 18:06
Вдогонку Олексию.
Да, теперь в избытке есть и папир и колбаса и даже килими. ТОлько основная масса населения нищая, она не в состоянии реализовать даже базисные человеческие потребности.
Посмотри криминальную сводку по полтавщине - за 10 дней убийств больше чем за 10 лет по всему Союзу. И даже гораздо больше, чем до майдана. И, что самое страшное, убийства, разбои, грабежи и пр. стало обыденной и неотъемлемой частью жизни.

Вас загнали в такие условия, что вы, незаметно для себя, перестаете быть людьми (к примеру, перечислявшие по 5грн.эсэмэсками на войну в донбасе,даже не задаются вопросом:остались ли они после этого людьми, правда же?).

Как говорится, так хотели стать европэйцямы, что перестали быть людьми.
      0
21. don Pedro / 19 лютого 2017, 18:15
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Ех як викручує старих пердунів, пенсію їм в доларах та євро подавай, а що будували, то не можуть згадати, мабуть шкляроз.
21.Гнатович
«Как было в СССР»

Так їдь туди і живи тами
21.Гнатович
« ты, падло, "не бачиш пидстав платити пенсию, нэ заробылы"!»

Сам падло. А платити ненема підстав, бо мінімалка в нас набагато менша.
27.Олексій
«Гнатович, взагаліто країну рад (яка в свою чергу була утворена в наслідок революції) розворували люди які нею й були виховані...
Заводи, газети, пароходи розворовували колишні піонери, комсомольці, комуністи...
Країна рад могла викидати мільярди трудових рублів на війни з іншими країнами але не спромоглася у достаній кількості забезпечити власних громадян найелементарнішими речами такими як туалетний папір, меблі, побутові прилади...»

Це точно
      0
22. don Pedro / 19 лютого 2017, 18:28
20.Адекватник
«
Ти дійсно тормоз? Та хоть шекелі, хоть юані, але якщо в пять разів то в пять разів. Ну »

Сам ти тормоз, ніяк не зрозумієш, що піднімуть тобі пенсію в п’ять разів в грвнях, лише після того як гривню обесцінять як мінімум в п’ ять разів. Втричі вже обесцінили, такщо жди
      0
23. don Pedro / 19 лютого 2017, 18:32
20.Адекватник
« але точно більше збудував ніж ти.»

Сумніваюсь
20.Адекватник
«
Тоді ніхто нічого в долари не переводив. Це ваше ноу-хау.»

Переводь тоді пенсію вже хоть в рублі, будували то ж при союзі, а чого пенсію в доларах рахуєш не понятно. Давай в дерев’яних прикинь, і тут виложи, в тебе там з розрахунками вроді порядок
      0
24. Адекватник / 19 лютого 2017, 18:42
29.Гнатович
«Тупые вы пэдры, @лять»

Да, тупые и еще тупее. Но писать надо, может кто из нормальных прочитает. У этих свидомых какое-то аномальное восприятие действительности и полное отсутствие логики. Тут, блин, можно кучу диссертаций написать об этом феномене, так уже, наверное, некому. Все нормальные люди разбежались. Где-то попадалась инфа, что с АН уволилось около 5 тысяч народу.
28.Гнатович
«Взагали-то 90% (!)богатств бывшей краины рад сосредоточены в собственности лиц еврейской национальности.»

И что самое интересно они больше всех и кричали и до сих пор кричат, что их ущемляли пятой графой. За эти ущемления они еще нагло требуют извинений. И вот были бы мозги у педров, то могли бы прикинуть – а что бы было, если бы их не ущемляли. Ущемление заключалось в том числе и в ограничении приема в КПСС и в продвижении по работе, но не взирая на это они все равно были и в КПСС и нагло лезли во все институты, министерства и ведомства и т.п. А что бы было, если бы этих ограничений не было? Они бы захватили все и вся еще после смерти Сталина.
      0
25. Адекватник / 19 лютого 2017, 18:42
Попался интересный комент в соцсетях который не мешало бы прочесть и свидомым.
«Дедушка Бильжо, между прочим, был членом «Бунда» - еврейской социалистической организации, практиковавшей, в числе прочего, и террористические методы. В сталинские времена дед работал при наркомате лесной промышленности, в то время как бабушка Бильжо работала в наркомате внешней торговли. У товарища Бильжо – Гоши Свинаренко – дедушка был начальником харьковского НКВД. Дедушка Алексея Венедиктова – общеизвестный факт – тоже служил в НКВД и был членом военного трибунала. Отец Евгении Альбац – сталинский разведчик. Константин Боровой – сын главного особиста Железнодорожного райкома партии, сотрудницы КГБ СССР Елены Константиновны Боровой. Дед Невзорова по матери – сотрудник МГБ, а мать – журналист печатного органа Петроградского губкома комсомола, затем – Ленинградского обкома и горкома ВЛКСМ.
Отец Николая Сванидзе – партийный деятель и борец и сионизмом. Дедушка Бориса Акунина служил в ЧК. Удивительное дело, но все вышеупомянутые требуют покаяния от таких как я, перед такими как они, за дела их предков».
И вот такие бильжо-капительманы напели нашим свидомым, что все то, что было раньше, было преступным, неправильным, и все это надо вычеркнуть из истории, вместе с материальными творениями наших отцов и дедов, и на этой волне, голыми руками забрали себе всю, когда-то общенародную, собственность. Осталась одна земля, но и ее скоро заберут.
      0
26. Адекватник / 19 лютого 2017, 18:45
28.Гнатович
«Особенно же эти мамэ любят проклинать Сталина, совершенно напрасно лишившего их участи украсить лучшие дома европы в качестве абажуров, чемоданов и качественного мыла. »

Я тоже удивляюсь наглости с какой они кричали и до сих пор кричат наезжая на Сталина, хотя, казалось, Сталин их тупо спас и они должны ему сапоги целовать. Посилання на www.youtube.com
      0
27. Адекватник / 19 лютого 2017, 18:47
29.Гнатович
«О колбасе.»

Колбаса - это да! О ней только и разговоров было с самого начала перестройки и до сегодняшнего дня. Это прям какой-то сакральный символ, на который ловят всех свидомых. Хотя, если бы они были честны хотя бы сами перед собой, имею ввиду старших, потому что молодняк тупо ничего не знает, то они бы могли поразмыслить, сколько они ели той колбасы раньше и сколько сейчас. О качестве действительно не стоит говорить, потому что даже самая дорогая колбаса сделана не понятно из чего. Ее просто нельзя есть. В студенческие годы, живя на стипендию, я съел той злополучной колбасы, думаю, больше чем за все время незалежности, а это уже четверть века. И не только потому, что на то количество колбасы сейчас не хватит денег, но еще и потому, что есть ее опасно для здоровья.
      0
28. Гнатович / 19 лютого 2017, 19:29
35.Адекватник
«Да, тупые и еще тупее. Но писать надо, может кто из нормальных прочитает. У этих свидомых какое-то аномальное восприятие действительности и полное отсутствие логики. »

Нормальные изначально все понимают. А недоколыханные ковбасолюбы, хоть ты им кол на голове теши, не дотумкают, тк.

К примеру, чтобы заговорить на каком-то языке необходим определенный словарный запас, а здесь чтобы пэдры могли соображать необходим запас знаний и фактов, и способность выстраивать связи между ними, проще говоря, иметь интеллект (способность на основании фактов, знаний, опыта выстраивать логические цепочки и, в итоге, прогнозировать варианты будущей реальности). Вот, например, есть дети, которых с младенчества воспитали животные. Они, возвращенные в человеческую среду, никогда не социализируются, не смогут говорить и ходить прямо, поскольку такие умения развиваются лишь в определенном возрасте и в определенных условиях. Вот и у пэдров нечто подобное - нет у них физиологических возможностей объять факты и спрогнозировать ситуацию, или хотя бы увидеть эту ситуацию в реальном свете.

А чем меньше знаний у человека, тем умнее он себя мнит. Ты ж читал ответ тебе от тутошнего пэдры:"Сам ти тормоз, ніяк не зрозумієш, що піднімуть тобі пенсію в п’ять разів в грвнях, лише після того як гривню обесцінять як мінімум в п’ ять разів. Втричі вже обесцінили, такщо жди". Существо не способно даже понять смысла высказывания, но видишь, каким умным себя мнит. Думаю, нашему Пэдру в Раду нужно, там он, похоже, окажется в своей среде.
      0
29. Олексій / 19 лютого 2017, 20:27
29.Гнатович
«Ты не уточнил, на какие именно "війни з іншими країнами" СССР "выбрасывало" мільярди трудових рублів.»

1. Интернациональная помощь Испании (1936-1939 гг.)
2. Оказание интернациональной военной помощи Китаю (1923-1941 гг.)
3. Советско-финляндская война (30.11.1939-12.03.1940 гг.)
4. Гражданская война в Китае (1946-1950 гг.)
5. Война в Корее (1950-1953 гг.)
6. Война во Вьетнаме (1965-1974 гг.)
7. Карибский кризис (1962-1964 гг.)
8. Алжир (1962-1964 гг.)
9. Арабо-израильские войны (1967-1974 гг.)
10. Сомалийско-эфиопская война (1977-1979 гг.)
11. Венгрия (1956 г.)
12. Война в Афганистане (25 декабря 1979 г. - 15 февраля 1989 г.)

13. Мозамбик 1967 - 1969 гг. с ноября 1975 г. по ноябрь 1979 г. с
марта 1984 г. по апрель 1987 г.
14. Ангола 1975-1994 гг.
15. в Сирии: июнь 1967 г. март - июль 1970 г. сентябрь - ноябрь
1972 г. октябрь 1973 г
16. Йемен с октября 1962 г. по март 1963 г. с ноября 1967 г. по
декабрь 1969 г.
17. в Лаосе 1960 - 1963 гг. с августа 1964 г. по ноябрь 1968 г. с
ноября 1969 г. по декабрь 1970 г.
18. в Камбодже: с апреля по декабрь 1970 г
19. Бангладеш: 1972 - 1973 гг
20. Пакистано-индийский конфликт 1971 г,
21. Чадско-ливийский конфликт 1987 г.
22. Конфликт в Югославии. 1989-1991 гг.
23. Боевые действия в Сирии и Ливане: июнь 1982 г.
24. Чехословацкий кризис авг-дек 1968
о общих парадах с вермахтом я вообще молу)))

Змінено 19.02.2017, 20:33
      0
30. Адекватник / 19 лютого 2017, 21:11
39.Гнатович
«необходим запас знаний и фактов, и способность выстраивать связи между ними, проще говоря, иметь интеллект»

Тут я согласен, но прикол в том, что некоторые мои знакомые, даже вроде имевшие ранее интелект вдруг превратились в свидомых. Вот этого я не могу понять.
39.Гнатович
«нашему Пэдру в Раду нужно, там он, похоже, окажется в своей среде.»

Он там может даже в начальники выбиться. На фоне козака Гаврилюка, он все таки ого-го.
      0
31. Адекватник / 19 лютого 2017, 21:18
40.Олексій
«
1. Интернациональная помощь Испании (1936-1939 гг.)»

Другой спец нашелся. Интернациональная помощь - это интернациональная помощь. Все перечисленные "войны" были начаты не Совестким Союзом. Трудно даже это понять? Но есть другой список войн, войн и интервенций начатых США. 1914-1918 - серия вторжений в Мексику.
1914-1934 - Гаити. После многочисленных восстаний Америка вводит свои войска, оккупация продолжается 19 лет.
1916-1924 - 8-летняя оккупация Доминиканской Республики.
1917-1933 - военная оккупация Кубы, экономический протекторат.
1917-1918 - участие в 1-й Мировой.
1918-1922 - интервенция в Россию. Всего в ней участвовало 14 государств.
Оказывалась активная поддержка отделившимся от России территориям - Колчакии и Дальневосточной республике.
1918-1920 - Панама. После выборов вводятся войска для подавления беспорядков.
1919 - КОСТА-РИКА. ... Высадка войск США для "защиты американских интересов".
1919 - американские войска воюют на стороне Италии против сербов в Долматии.
1919 - американские войска входят в Гондурас во время выборов.
1920 - Гватемала. 2-недельная интервенция.
1921 - американская поддержка боевикам, сражавшимся за свержение президента Гватемалы Carlos Herrera на благо the United Fruit Company.
1922 - интервенция в Турции.
1922-1927 - американские войска в Китае во время народного восстания.
1924-1925 - Гондурас. Войска вторгаются в страну во время выборов.
1925 - Панама. Американские войска разгоняют всеобщую забастовку.
1926 - Никарагуа. Вторжение.
1927-1934 - по всему Китаю стационированы американские войска.
1932 - вторжение в Сальвадор с моря. Там в это время было восстание.
1937 - Никарагуа. С помощью американских войск диктатор Сомоса приходит к власти, сместив законное правительство Х. Сакасы.
1939 - введение войск в Китай.
1947-1949 - Греция. Американские войска участвуют в гражданской войне, поддерживая фашистов.
1948-1953 - военные действия на Филиппинах.
      0
32. Адекватник / 19 лютого 2017, 21:19
1999 - игнорируя нормы международного права, в обход ООН и Совета Безопасности, Соединенными Штатами натовские силы развернули кампанию 78-дневных воздушных бомбардировок суверенного государства Югославии.
2001 - вторжение в Афганистан.
2003 - бомбардировка Ирака.
2011 - Ливия.
      0
33. Гнатович / 19 лютого 2017, 21:43
40.Олексій
«1. Интернациональная помощь Испании (1936-1939 гг.).....Чехословацкий кризис авг-дек 1968»

Тебе вон Адекватник ответил. Добавлю от себя, что оказываемая Союзом помощь и была защитой Родины на дальних рубежах, проще говоря: для того, чтобы снаряды в те времена не разрывались в хате твоих родителей и они смогли зачать, родить и вырастить тебя. Хотя, применительно конкретно к этому случаю, лучше пользовались бы кондомами.
А вот после развала Союза трудовые деньги стали экономить, да. Не буду упоминать Югославию. Недостаточно ли тебе для понимания мотивов участия СССР в вооруженных конфликтах того, что сегодня снаряды рвутся в твоей стране. Но ты, конечно же, считаешь, что Донбасс - это очень далеко от твоей хатынкы!
41.Олексій
«Гнатович, напишите пожалуйста какой по вашему мнению наиболее прийнятный курс развития Украины начиная с нынешнего времени»

РАЗВИТИЕ УКРАИНЫ - это оксюморон.
      0
34. Адекватник / 19 лютого 2017, 22:08
46.Гнатович
«Недостаточно ли тебе для понимания мотивов участия СССР в вооруженных конфликтах того, что сегодня снаряды рвутся в твоей стране.»

Это для них непознаваемо. Ихнее мышление работает, если вообще работает, в ограниченном диапазоне. Хотя, казалось бы, все просто. И все давно известно. И открыто говорилось товарищем Сталиным. Например.«Вековая борьба славянских народов… закончилась победой…». (Сталин, речь после Победы) Или: "«Нет, мы правильно поступаем, что так сурово караем националистов всех мастей и расцветок. Они лучшие помощники наших врагов и злейшие враги собственных народов. Ведь заветная мечта националистов – раздробить Советский Союз на отдельные “национальные” государства, и тогда он станет легкой добычей врагов. Народы же, населяющие Советский Союз, в своем большинстве будут физически истреблены, оставшаяся же часть превратится в бессловесных и жалких рабов завоевателей.» Этот процесс мы наблюдаем сегодня во всей красе. Позже, после "разоблачения" так называемого культа личности, было заявление Мао и Энвера Ходжи повторивших примерно то же самое. "Преступные действия Хрущева и его сподручных будут иметь долговременные последствия, они приведут к перерождению, а затем к разрушению СССР и КПСС… Либо Советский Союз под руководством Хрущевцев превратится в бюрократическое социалистическое империалистическое государство, а КПСС станет номенклатурной надстройкой, либо ревизионистско - провокационная политика Хрущевцев приведет к распаду КПСС и СССР, к превращению его республик в колонии и протектораты западного империализма».
      0
35. Гнатович / 19 лютого 2017, 22:29
42.Адекватник
«Тут я согласен, но прикол в том, что некоторые мои знакомые, даже вроде имевшие ранее интелект вдруг превратились в свидомых. Вот этого я не могу понять.»

Набор каких-то знаний - это еще не интеллект. Маскировались под сапиенсов. У меня таких знакомых тоже полно. Всех объединяет одно - они практически никогда ничего не читали, дремучие то есть. Что не мешает им резонерствовать считать свою примитивную картину мира вполне правильной (ну вот как тут пэдры, чюдыюды и тюп) Опять же такое понятие как индуцированный психоз нельзя не учитывать.

Вспомнилось, что я здесь примерно в феврале2014 пытался объяснить даунитам перспективы т.н.евроинтеграции, а именно: повышение коммуналки на порядок, безработица, повышение пенс.возраста, закрытие производств и продаж земли, сокращение школ и больниц и т.д..Майданутые резвились, ржали и вопрошали:с какого куя такое и где такое написано в договоре про Ассоциацию. Ну от не конченые, а?
      0
36. Адекватник / 20 лютого 2017, 08:40
48.Гнатович
«Что не мешает им резонерствовать считать свою примитивную картину мира вполне правильной»

Да, и таких особенно много среди начальничков и депутатов местного разлива.
48.Гнатович
«такое понятие как индуцированный психоз нельзя не учитывать.»

Так может они не зря и кастрюли одевали? Может им надо сейчас кастрюли одевать? А вдруг поможет. Прикольно, что все медики молчат, как сговорились. Или они тоже отупели или такими и были?
48.Гнатович
« я здесь примерно в феврале2014 пытался объяснить даунитам перспективы т.н.евроинтеграции,»

Ну в то время делать это было бесполезно. Они тогда были вообще невменяемыми. Ну вообще. Но ведь за три года можно и "раздуплиться", - как любит говорить один знакомый. Вот тут Олексий, критик "країни рад", возмущается "совком". А ведь много людей, или сапиенсов, как их теперь правильно называть?, - Николай Рерих называл двуногими, когда впервые прочитал очень понравилось, - получили среднее и даже высшее образование в СССР, но тем не менее превратились в упоротых. А что же будет с нынешним молодняком?
      0
37. don Pedro / 20 лютого 2017, 08:41
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Та я то понімаю, шо ви круті пєрці, і харашо пожирували при СССР - ніхрена не робили, а тільки бухали та ковбаску жрали, бо нафта і газ в Європу йшла по товстих трубах.
А тепер тут з вихлопами розказуєте що за те, що збудовано було за нафтогазові кошти, ми чомусь повинні вам дякувати і чомусь вам пенсію платити як мінімум в 300 доларів чи євро.
48.Гнатович
«что я здесь примерно в феврале2014 пытался объяснить даунитам перспективы т.н.евроинтеграции, а именно: повышение коммуналки на порядок, безработица, повышение пенс.возраста, закрытие производств и продаж земли, сокращение школ и больниц и т.д..Майданутые резвились, ржали и вопрошали:с какого куя такое и где такое написано в договоре про Ассоциацию.»

ти прімерно пойми що коли людина буде працювати, то вона за все заплатить, і за комуналку і на прожиття вистачить і на відпочинок. ну а якщо буде таким дармоїдом як ти, то звичайно, їй одна дорога, нижче рівня поверхні.
вже ніхто тобі дармові гроші не платитеме, сиди тепер і згадуй як при СССР жрав як свин і нічого не робив
      0
38. Адекватник / 20 лютого 2017, 08:43
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Татяна Монтян приводит на своей страничке в ФБ фотокопию письма Комитета ВРУ Патону и коментирует. "ХРОНІКИ УКРО-ПАПУАСІЇ:)
Майдаунні бидло-рагулі з Міносвіти пропонують... об’єднати в одну дисципліну хімію, фізику, біологію, астрономію, екологію та географію!!!
Та викладати всю цю "збірну солянку" як єдиний предмет!!! Цей предмет пропонується назвати "Людина і природа" - із загальним обсягом викладання 3 години на тиждень!!! У документі пропонується також об’єднати алгебру і геометрію в один предмет, який планується називати "Математика".
Відповідного листа направлено до профільного комітету Верховної Ради. Комітет, в свою чергу, передав цей документ в Національну академію наук України.

ПРОПОНУЮ НЕ ЗУПИНЯТИСЯ НА НАПІВМІРАХ.
Думаю, що "Читанки", "Прописів", рахування на пальцях та "Закону Божого" для майдаунів та їхніх діточок має бути цілком достатньо;)
Бо нащо ж напружувати моск під кастрюлями?!
ЗІ. Я повністю згодна з тим, що далеко не всім дітям треба забивати собі голову імбріднгами, кроссінговерами, парсеками, теоремами, законами Ома, тощо, а треба йти собі в ПТУ та отримувати робочу професію.
Саме так і було в клятому совку, з яким так наполегливо воюють рагулячі кастрюльки.
Але проблема в тому, що система ПТУ розвалена нахуй, а вища освіта і фінансово недоступна для більшості, і абсолютно голима (у мене син - студент, тому я в курсі).
А тепер стане абсолютно голимою і недоступною звичайна середня освіта для нормальних, не зовсім тупих дітей з небагатих сімей.
І куди їм тепер?!
      0
39. don Pedro / 20 лютого 2017, 09:40
51.Адекватник
«І куди їм тепер?!»

У Польшу на курники їхати, помет вичищати, або на с/г роботи по полях малину щупати, яблука збирати, по теплицях - огірки та помідори.
Платять харашо. І так харашо зароблять і потім пенсія в них буде по 300 євро.
      0
40. Олексій / 20 лютого 2017, 10:03
44.Адекватник
«1950 - восстание в Пуэрто-Рико...
»
ну мені якось все-рівно куди йдуть гроші американських платників податків тут деякі розпинались про пенсії а в піндосів вони нормальні від 20 000 грн
46.Гнатович
«РАЗВИТИЕ УКРАИНЫ - это оксюморон.»

доля в територій які займає цей самий "оксюморон" в ідеалі яка на вашу думку?)

Змінено 20.02.2017, 10:10
      0
41. Адекватник / 20 лютого 2017, 11:32
52.Микола Гузченко
«А ти коли їздив за сто гривень у Київ на демонстрацію в підтримку жидомасонів, гідність не тисла?»

А тут ти не вгадав. Я нікуди не їздив, а тим що їздили, казав чим це скінчиться
      0
42. Адекватник / 20 лютого 2017, 11:34
53.don Pedro
«У Польшу на курники їхати, помет вичищати,»

53.don Pedro
«Платять харашо. І так харашо зароблять і потім пенсія в них буде по 300 євро.»

Тут ти може й правий. От тільки якби ви не кричали своїм опонентам "чемода, вокзал, Росія", а самі ще до майдану самі десь поїхали нах, може б і Україна цілою була.

Змінено 25.02.2017, 20:51
      0
43. Адекватник / 20 лютого 2017, 11:46
54.Олексій
«ну мені якось все-рівно куди йдуть гроші американських платників податків тут деякі розпинались про пенсії а в піндосів вони нормальні від 20 000 грн»

Ти тормоз. Від того, що тобі все-рівно куди йдуть гроші американських платників, то вони й пришли в даний час на Україну і її розвалили. А від розвалу вони наварали собі бабла для того, щоб у їхніх платників була пенсія, як ти пишеш, 20000 грн. Ти ж почитай оту статтью під якою ми тусуємось, там є цитати американця, який відверто про це пише. А краще знайти книжку того Фрадмана і почитати самому.
54.Олексій
«
доля в територій які займає цей самий "оксюморон" в ідеалі яка на вашу думку?) »

Я тобі скажу яка доля, хоча Гнатович тобі про це написав одним словом. Знайди його тлумачення і поймеш. Ніякої хорошої долі у цієї держави вже не буде. Її розділять. "Подляй і володарюй"- є такий давній принцип у тих, хто намагається завлодіти світом. Реалізовуючи його, вони спочатку поділили СРСР, а далі будуть ділити усіх інших. Росію поки що не вдалося поділити. А нас поділять, тому що судячи з уього і дякуючи далекоглядній політиці Росії нас скоріше за все не вдасться використати як таран проти Росії, як це вони зробили з Німеччиною у другу світову. Тому ми станемо нікому не потрібні. Ну ти ж почитай про що пише Фрідман, що тобі там незрозуміло?
      0
44. Микола Гузченко / 20 лютого 2017, 14:00
55.Адекватник
«А тут ти не вгадав. Я нікуди не їздив»

Значить напиздів. Або раніше, або зараз. Сам же писав, шо їздив, і примовляв, шо це чистий бізнес, нічого особистого. Було?
      0
45. Адекватник / 20 лютого 2017, 17:49
58.Микола Гузченко
«Сам же писав, шо їздив, і примовляв, шо це чистий бізнес, нічого особистого. Було?»

Рукопис в студію. Не писав я ніде такого. Ти щось попутав.
      0
46. Микола Гузченко / 21 лютого 2017, 08:07
59.Адекватник
«Ти щось попутав.»

Ну тоді каюсь. Винен.
      0
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації