Вхід | Реєстрація

На Лубенщині у зв’язку із спалахом вірусу африканської чуми свиней оголошено карантин

На Лубенщині у зв’язку із спалахом вірусу африканської чуми свиней оголошено карантин

16-го лютого у господарстві жительки міста Лубни загинуло двоє свиней. Про дану подію жінка повідомила Лубенську міську державну лікарню ветеринарної медицини, спеціалісти даного закладу відібрали біоматеріали на лабораторне дослідження. За їх результатами стало відомо, що причиною гибелі свиней спричинив ДНК вірус африканської чуми свиней. Ще один такий випадок було зафіксовано наступного дня - 17 лютого в селі Тишки Лубенського району, де також за висновками експертів було виявлено вірус африканської чуми свиней.

У зв’язку з цим, у місті та районі було проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії та вирішено кваліфікувати дані події як надзвичайну ситуацію місцевого рівня. Визначено трьохкілометрову зону захисту, та двадцятикілометрову зону нагляду строком на 40 діб.

З метою обмеження руху транспортних засобів, попередження вивозу продуктів і сировини тваринницького походження на території міста а також на території села Тишки установлені охоронні ветеринарно-поліцейські пости. Встановлені попереджувальні знаки на об’їзд карантинної зони, порядок і контроль переміщення людей та транспорту через зону захисту.

Також поліцейськими, спільно із представниками ветеринарних служб та місцевими мас-медіа, щоденно проводяться рейди місцями стихійної торгівлі навколо центрального ринку та м’ясними павільйонами на ринку, де реалізується продукція тваринного походження.


Автор: За матеріалами Лубенського відділу поліції Полтавської області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 лютого 2017, 10:22 | Лубни | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації