Вхід | Реєстрація

Мільйони роздали, школи ліквідували

Мільйони роздали, школи ліквідували

Тринадцята сесія Кобеляцької районної ради пройшла на диво спокійно. Навіть політичні опоненти не сперечалися між собою. Майже три десятки питань депутати розглянули за дві години.

Хоча перед початком сесії залишалася ймовірність того, що вона буде дуже бурхливою і закінчиться скандалом. Та, певно, за два тижні підготовки депутати дійшли згоди і зняли потенційно скандальне питання із повістки денної.

Мова йшла про можливі кадрові зміни в апараті Кобеляцької районної ради. Кілька тижнів тому з’явилася пропозиція щодо того, аби ввести посаду керівника апарату. А, можливо, й створити при райраді інформаційний центр. Уже озвучувалось і прізвище можливого керівника апарату. Ним могла стати Ганна Кондратьєва, яка колись працювала заступником голови райради, а зараз працевлаштувалась у обласній раді. У Кобеляцьку райраду Кондратьєва пройшла по списку Блоку Петра Порошенка.

Такі нововведення сподобалися далеко не всім депутатам. Тим більше з огляду на те, що нові посади передбачають і нові видатки на зарплату. А вона, зарплата, із 1 травня 2017 року, після того, як вступить у силу Закон «Про державну службу в органах місцевого самоврядування», має суттєво зрости.

Звичайно, що почалися звичні для політики, нехай і районного масштабу, «тьорки». Адже у Кобеляцькій райраді немає стійкої більшості і жодна політична сила не може диктувати свої умови всім іншим. Це вам не Нові Санжари, де всім заправляє «Батьківщина» або по-іншому — Геннадій Супрун. Урешті-решт, певно, не дійшовши згоди, і для того, щоб не створювати скандал, питання тихенько зняли з повістки денної.
Усі інші питання скандальними не були і за них проголосували на одному диханні. Депутати досить оперативно розподілили більше п’яти мільйонів гривень, що залишалися у бюджеті невикористаними. Кошти в основному пішли на потреби освіти і медицини, а саме — на виплату зарплати технічним працівникам цих галузей. Щоправда, депутати дружно попередили, що в подальшому грошей на ці потреби не дадуть. Про це говорили Віктор Труш, Микола Антонов, Анатолій Таранушич, Володимир Жуков. На думку районних депутатів, усі зарплатні потреби людей, котрі працюють у освіті та медицині, має задовольняти держава. А гроші з районного бюджету повинні йти на розвиток місцевих територій, у першу чергу — на дороги.

Крім того, на сесії депутати прийняли рішення про ліквідацію Сокільської, Деменківської та Комендантівської шкіл. Ці навчальні заклади не працюють ще з 2013 року. А відділ освіти займається лише їх охороною. Перспектив для того, щоб школи відновили свою роботу, немає. Станом на 2017 рік із Комендантівки в інші школи їздять навчатися 12 учнів, із Сокілки — 8, із Деменок — 9. Будівлі навчальних закладів передадуть на баланс сільських рад. Щоправда, Алла Бабець, комендантівський сільський голова, повідомила, що їх школа розвалюється, а бажаючих узяти в оренду будівлю, яка пустує, немає.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 лютого 2017, 10:42 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації