Вхід | Реєстрація

У Шишацькому райні скасували карантин, оголошений через спалах африканської чуми

У Шишацькому райні скасували карантин, оголошений через спалах африканської чуми

Надзвичайна протиепізоотична комісія припинила 40-денний карантин, оголошений через спалах африканської чуми свиней у Шишацькому районі

Сьогодні, 6 березня, надзвичайна протиепізоотична комісія при Шишацькій РДА скасувала карантин, оголошений у смт Шишаки та селі Ходосиха через спалах африканської чуми свиней у січні. Про це повідомила прес-служба райдержадміністрації.

Таке рішення комісія прийняла у зв’язку із завершенням проведення основних заходів з ліквідації осередку АЧС у Шишаках та Ходосисі та учерез відсутність загибелі домашніх та диких свиней на території спалаху.

Ще упродовж 6 місяців в неблагополучному осередку та в «зоні захисту» населенню буде заборонено вивозити та завозити свиней, утримувати, розводити та продавати їх. РДА контролюватиме підприємства на дотримання «закритого режиму» роботи, а також людей на факти торгівлі продуктами харчування та сировини тваринного походження у невстановлених місцях, стихійних ринках на території району.

Крім того, у районі моніторитимуть дику фауну і, при виявленні хворих або загиблих тварин, повідомлятимуть держслужбу ветмедицини.


Автор: Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 березня 2017, 17:31 | Шишаки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації