Вхід | Реєстрація

Таміла Шевченко вже подала е-декларацію

Таміла Шевченко вже подала е-декларацію

Голова Кобеляцької райдержадміністрації оприлюднила доходи своєї сім’ї за 2016 рік. А ось її колеги із Новосанжарської та Царичанської РДА, як і сотні чиновників рангом нижче, чомусь не поспішають це зробити.

У минулому році однією з розваг для мільйонів українців стало ознайомлення із електронними деклараціями чиновників та депутатів вищого рангу. Поки що нічим суттєвим е-декларування не стало. Окрім можливості для пересічних громадян вчергове проклясти тих, кого вони вибрали у владу. Ну побачили, що депутати, прокурори та держслужбовці «непосильною» працею нажили мільйони доларів, ну прокляли, сидячи у себе на кухні, та й по тому. Адже відповідальності за те, що статки державних мужів не відповідають їх офіційним зарплатам та іншим видам доходів, як не було, так і немає. Та, можливо, усе попереду і під тиском закордонних кураторів українська влада таки прийме відповідні закони і почне притягувати своїх «любих друзів» до  кримінальної й іншої відповідальності. Та й представники народу нарешті перестануть продаватися за пакетики з гречкою від тих, хто на їх горбу нажив мільйони й мільярди.
Та все вищесказане поки що залишається виключно авторськими сентенціями. Далі ж ми перейдемо до суворої правди життя. Згідно з вимогами законодавства, із 1 січня по 1 квітня 2017 року свої е-декларації мають подати чиновники рангом нижче і навіть депутати місцевих рад. До Дня сміху залишається лише два тижні і редакція «ЕХО» вирішила перевірити, наскільки відповідально місцеві владоможці поставилися до того, що від них вимагає закон. Одразу попереджаємо, що перевіряли не всіх, а тільки перших осіб районів та керівників найбільших і найбагатших органів місцевого самоврядування.

Під час перевірки стало зрозуміло, що чиновники і депутати чомусь не поспішають виконувати вимоги законодавства. Хоча потрібно визнати, час для цього у них ще залишається. Тож, швидше за все, посадовці, згідно старої студентської звички, будуть усе робити в останній день. Або ніч.

Почали ми з голів райдержадміністрацій. Вони, за визначенням, є головними державними людьми у районах. І мали б показувати приклад іншим. Та виявилося, що за приклад можна взяти лише голову Кобеляцької РДА Тамілу Шевченко. Вона свою декларацію подала ще 6 березня 2017 року. У порівнянні з 2015 роком в Таміли Шевченко суттєво зросли доходи. Голова РДА стала отримувати більшу зарплату. За 2016 рік вона становила 190412 гривень проти 79439 у 2015-му. Крім того, Шевченко вже не виплачує відсотки за кредитом, швидше за все, погасивши його. Інших цікавих моментів у декларації голови РДА немає.

У телефонній розмові Таміла Шевченко пояснила суттєве зростання її доходів. Вона розповіла:

— Так, моя зарплата як голови РДА зросла. Це пов’язано з тим, що з 1 травня 2016 року після вступу в силу Закону України «Про державну службу» зросли оклади всіх держслужбовців. Хочу пояснити, що це не кошти з районного бюджету, як пишуть у деяких ЗМІ. Гроші на зарплату чиновникам державних органів виконавчої влади виділяють із державного бюджету. Натомість 18 відсотків із моєї зарплати надходять у вигляді податку саме в районний бюджет. Це більше 34 тисяч гривень на рік. Узагалі ж, від оприлюдненої суми заробітної плати потрібно одразу відмінусувати 20,5 відсотка податкових відрахувань. Це я розповідаю для того, аби всі могли зрозуміти, скільки ж грошей у вигляді зарплати чиновники отримують «на руки». Свою декларацію я подала завчасно, адже добре пам’ятаю, які проблеми виникали в минулому році через технічні збої і завантаження сайту. Можна уявити, що буде перед 1 квітня, коли декларації подаватимуть сотні тисяч людей.

Між тим, колеги Шевченко, Сергій Бульбаха із Нових Санжар та Сергій Турський із Царичанки, своїх декларацій ще не подали. Потрібно відзначити, що завчасно оприлюднили свої доходи білицький селищний голова Юрій Латиш, котрий зробив це ще 3 березня, та заступник кобеляцького міського голови Анатолій Кісіль (14 березня).


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 березня 2017, 10:02 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації