Вхід | Реєстрація

У неділю в місті пройдуть народні гуляння – Полтава святкуватиме Масляну

Цей понеділок для православних вірян – перший день святкування Масляної. За народними звичаями, це свято відзначається упродовж тижня до Великого посту, який цьогоріч розпочнеться 15 лютого. У неділю на всіх полтавців та гостей міста очікуватиме справжнє народне гуляння з традиційними млинцями на вулиці Жовтневій. Про цьогорічні родзинки і пригощання дізнавалась Крістіна Криженко.
Формат справжнього вуличного свята очікуватиме на полтавців 14 лютого о 12-й годині на Театральній площі.
Лариса Семеняга, заступник міського голови:
- В нашому місті 14 лютого очікується справжнє свято. Тут буде поєднання як Масляної, Дня святого Валентина, так і за Східним календарем – початок нового року.
Свято, переконує Лариса Семеняга, перш за все, запам'ятається своїм гарним настроєм та смаком. Оскільки останній день Масляної співпав з Днем святого Валентина, цьогорічною родзинкою станують млини у вигляді сердець. Всім бажаючим також будуть роздавати кращі рецепти сучасних млинців, все це обов'язково буде приправлене порцією конкурсів, подарунків і святковою програмою.
Лариса Семеняга, заступник міського голови:
- Це і ряжані, і свято Масляної. Однак, її ми спалювати не будемо. Як одного разу сказав владика Филип, не потрібно таке свято закінчувати таким жестом - спалюванням, тому ми кілька років поспіль не спалюємо, а запускаємо її в небо із кольоровими кульками.
В цьому році в небо відпустять і жайворонків. Останніх за народними звичаями раніше готували з тіста господині, очікуючи на прихід весни. Цьогоріч, запевняють організатори, їх можна буде не тільки скуштувати в останній день масляної, але й, загадавши бажання, відпустити в небо.

Автор: Крістіна Криженко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 лютого 2010, 13:41 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації