Вхід | Реєстрація

Затвердили дві програми та створили комісію

Затвердили дві програми та створили комісію

На 21 черговій сесії Царичанської селищної ради 7‑го скликання, що відбулася 15 березня, народні обранці розглянули 14 питань. Були присутні 18 депутатів. Секретарювала на заході депутат від п’ятого виборчого округу Євгенія Велегура.

Два перших питання стосувалися фінансів. Депутати затвердили зміни до рішень про селищний бюджет та селищних цільових програм на 2017 рік. Доповідала Тетяна Сірик, заступник голови з економічних питань. На 2017 рік визначили доходи в сумі 72327000 гривень, у тому числі доходи загального фонду селищного бюджету у сумі 71003600 гривень, доходи спеціального фонду — 1323400 гривень. Також видатки селищного бюджету в сумі 74939700 гривень, у тому числі видатки загального (68258800 гривень) та спеціального (6680900) фондів. На реалізацію державних та місцевих програм заплановано 7765400 гривень.

Що стосується цільових програм, то тут передбачається ряд змін. Зокрема, планується здійснити поточний ремонт доріг по вулицях Календюка, Бутенка, Замкова, провулку Глинище у Царичанці; у Прядівці по вулиці Центральній; під’їзди до кладовищ у Бабайківці, Новостроївці, Михайлівці та Гнатівці. На все це витратиться 500 тисяч гривень. Крім того, збільшиться фінансування заходів з благоустрою території населених пунктів на суму 550 тисяч гривень. Передбачено придбати комплекти парканів на кладовища у селах Преображенка, Бабайківка, Михайлівка, Прядівка та райцентрі. У районі проживає 29 ветеранів війни.Їм буде виділено 37 тисяч на продуктові набори. До цього приєднаються і підприємці. Для ДНЗ «Малятко» села Преображенка буде придбана нова електроплита, а фінансування матеріально-технічної бази установ культури збільшиться на 195 тисяч гривень. Сюди входить придбання пересувної сцени для виступів і музичної апаратури для Новостроївського сільського клубу.

 

Експертні звіти

У ході сесії депутати затвердили експертні звіти щодо розгляду кошторисної частини проектної документації з капітального ремонту доріг Прядівки по вулицях Покровській (2323406 гривень), Гагаріна (430218 гривень); Бабайківки по вулицях Прибережній (3920055 гривень), Передовій (3469618 гривень) та Театральній (967732 гривень), а також вулиць Преображенки: Продольній (2058349 гривень), Зеленій (1968622 гривень) та Молодіжній (539773 гривень).

Крім того, народні обранці затвердили експертні звіти з реконструкції вуличного освітлення у Гнатівці (вулиця Центральна), Івано-Яризівці (вулиця Автомобільна), Бабайківці (вулиця Центральна), Прядівці (центральна частина села) та з капітального ремонту (енергозберігаючі заходи) ДНЗ «Барвінок» села Бабайківки і районного дитсадка № 4 «Берізка» (капітальний ремонт, утеплення фасаду, заміна віконних та дверних блоків).

Далі присутні проголосували за прийняття до комунальної власності Царичанської селищної територіальної громади будівель, споруд та майна і затвердили Правила благоустрою. З цього питання інформував головний спеціаліст-юрист селищної ради Олексій Марчук. Розглянули присутні і Порядок розміщення та демонтажу тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території об’єднаної громади.

З питання затвердження Положення про відділи виконавчого комітету Царичанської селищної ради, яке стояло 12 -им у порядку денному, доповіла голова постійної комісії з питань прав людини, законності, цивільного захисту населення, депутатської діяльності і зв’язків з громадськістю Марина Журавель. У зв’язку із створенням ОТГ до Царичанської селищної ради приєднались 4 сільських ради (одне селище і 22 села). Повноваження, звісно, розширюються. На засіданні постійної комісії було розглянуто питання про затвердження Положень про відділи виконавчого комітету. Згідно пропозицій і висновків, має створитися 8 відділів. Вони будуть називатися так: відділ правового забезпечення та організаційно-кадрової роботи; відділ житлово‑комунального господарства, благоустрою та інфраструктури; бухгалтерський відділ; відділ фінансів; відділ земельних відносин та екології; соціально-гуманітарний відділ; відділ розвитку та благоустрою села Юр’ївка та прилеглих сіл; відділ розвитку та благоустрою села Прядівка.
Після розгляду заяв громадян, підприємств із земельних питань, голова ОТГ Геннадій Сумський оголосив закриття сесії, яка тривала близько 1,5 години.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 березня 2017, 10:08 | Царичанка | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації