Вхід | Реєстрація

У школах Полтави проходять зустрічі з воїнами-інтернаціоналістами

До 21-ої річниці виводу радянських військ з Афганістану у школах міста проходять численні зустрічі зі свідками та учасниками тих подій – воїнами-інтернаціоналістами. На розмову з учнями до міської спеціалізованої школи №3 завітали колишні воїни-афганці Володимир Мєльніков та Михайло Кудряшов. Що вони розповіли молодому поколінню, знає Вячеслав Джиган.
Немає майбутнього без минулого, яким би іноді страшним воно не було. В цьому переконаний воїн-афганець, кавалер 2 орденів Червоної зірки Михайло Кудряшов, який завітав на гостини до учнів міської спеціалізованої школи №3.
Михайло Кудряшов, учасник бойових дій в Афганістані:
- За цю війну скільки я пробув в Афганістані, для мене було найстрашніше те, що довелось супроводжувати вантаж-200. Новосибірськ, Іркутськ і останній ящик я завіз в Кривий Ріг. Хоча солдата того не знав, але це найстрашніше - розвозити дітей їхнім батькам.
Михайло Кудряшов на зустрічі із школярами згадав про участь у найскладніших операціях під час Афганської війни.
Михайло Кудряшов, учасник бойових дій в Афганістані:
- Ми йшли по засніженим горам вічної мерзлоти. У нас не було жодного пострілу, але солдати були до того напружені, всі наскрізь були промоклими, не було жодного сухого місця. Ми спускаємось з гір донизу, через струмки проходимо, виливаємо з чоботів воду, знову викручуємо портянки і знову в гори вічної мерзлоти, і ніхто з нас не застудився, не кашляв.
Розповідь воїнів-афганців учні міської спеціалізованої школи №3 слухали з цікавістю.
Ганна, учениця Полтавської міської спеціалізованої школи №3:
- Коли слухаєш про ті страшні речі, які розповідають, розумієш, що ці люди, дійсно - герої.
Петро Сєргєєв, заст. директора з виховної роботи Полтавської міської спеціалізованої школи №3:
- Це, звісно, потрібно знати молоді, як відбувалися ці події, бо вони виконували свій військовий обов'язок. Ці воїни-інтенаціоналісти часто у нас бувають у гостях і ця робота носить системний характер.

Автор: В'ячеслав Джиган, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 лютого 2010, 13:44 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації