Вхід | Реєстрація

Два ювілеї в один день

Два ювілеї в один день

Минулої п’ятниці в Кобеляцькому районному музеї літератури та мистецтва відзначили відразу дві події: 35‑річчя з дня створення установи та 80‑річчя з дня народження його першого керівника Олексія Кулика.
На захід зібрались друзі Кулика, його колеги, учителі, представники влади, члени громадських організацій, краєзнавці, жителі міста й району.

Своїми спогадами про Олексія Івановича поділились Алла Бажан, яка працювала з ним у школі-інтернаті, та Леонід Митько, котрий у співавторстві з Куликом написав книгу «Край наш Кобеляцький».

Тетяна Чешко, теперішній керівник музею, розповіла, що Олексій Кулик був надзвичайно обдарованою людиною й володів енциклопедичними знаннями. Історик-краєзнавець, публіцист, художник, поет, музикант і фотохудожник — усе це про Кулика. Директор музею презентувала світлини з його життя і зачитала листи-сповіді.

Зі слів Тетяни Чешко, у грудні 1978 року Олексій Іванович отримав доручення створити музей. Завдяки його наполегливій праці 10 лютого 1982 року установа розпочала свою роботу. Від імені перших відвідувачів музею, тодішніх учнів школи-інтернату, виступили Олена Лашко і Світлана Пасюра.

Музичні вітання для присутніх підготували Микола Руденко і Ніна Анохіна, ансамбль «Джерела», Алім Чесак і Наталія Бодня, Олена Лашко, працівники Будинку дитячої та юнацької творчості.

Присутні згадали й іншого керівника музею Миколу Скляренка, який тривалий час очолював установу.
Євгеній Копилець, працівник обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, вручив Тетяні Чешко грамоту від свого керівника Станіслава Комісара.

Відзнаки від Сектору культури і туризму отримали Леонід Митько, Євгеній Копитець, Юрій Попруга і Василь Повар. Керівник музею вручила грамоти колективу Центру культури і дозвілля, своїм колегам Світлані Кравченко й Юлії Руденко.

Усіх присутніх пригостили святковим пирогом. На згадку про ювілейні дати вони отримали закладки, які виготовили працівники музею.

Також цього дня частина гостей відвідали могили Кулика і Скляренка та поклали квіти до них.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 березня 2017, 16:51 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації