Вхід | Реєстрація

ВІДЕО - «Вйо, Кобеляки!» (2009)

ВІДЕО - «Вйо, Кобеляки!» (2009)


(Нове відео фестивалю) Фестиваль аматорського мистецтва "Вйо, Кобеляки!" - це щорічне свято побутового мистецтва України, яке відбувається в самому серці мальовничої Полтавщини, в затишному містечку з колоритною назвою Кобеляки. Містечко Кобеляки розташувалося по обидва береги річки Ворскла, і славиться своїми родючими землями, талановитими людьми, вдалим фермерством, щирою гостинністю, а також надзвичайно сприятливою екологічною ситуацією. Зразкова екологія Полтавщини підштовхнула до проведення фестивалю саме в Кобеляках, адже в цьому затишному куточку центральної України з прозорою водою і чистим повітрям відсутні будь-які підприємства важкої промисловості, йому не загрожують екологічні катастрофи, а відтак - немає необхідності щось рятувати, натомість достатньо лише цінувати й оберігати надбане. Місто Кобеляки має довголітню історію: про нього залишили свої згадки іноземці, що подорожували Україною ще у середині 17 сторіччя; й до того ж, цей населений пункт вже тоді згадується саме в статусі міста! Але краще прогляньте інтерв'ю з мером міста Кобеляки Олександром Ісипом, який  розповів про історію свого містечка. Фестиваль аматорського мистецтва "Вйо, Кобеляки!" є загальнонаціональним заходом, що збирає митців та ремеслярів з різних куточків нашої Батьківщини і гуртує зразки їхньої творчості навколо ідеї гармонійного співіснування сучасної людини з оточуючим середовищем. Проведення фестивалю підтримали: Міністерство України у справах сім'ї, молоді та спорту, відділ у справах сім'ї та молоді Полтавської ОДА, Кобеляцька РДА, Кобеляцька міська рада. Варто зауважити, що історія проведення фестивалю у Кобеляках розпочалась "не вчора". Той формат фестивалю, що цьогоріч вже вдруге проводиться у Кобеляках - це спроба відродити традицію, яка мала місце майже два десятки років тому. Ініціатором відновлення проведення фестивалю у Кобеляках став відомий для всієї української молоді Мирослав Джонович Кувалдін - колишній ведучий музичних телепрограм на каналі "М1" й теперішній лідер гурту "The Вйо!". Як з'ясувалося, подібна ідея виникла у Мирослава не випадково, адже він прожив у цьому містечку мало не все своє дитинство.



Цьогоріч на фестивалі побував криворіжець Євген Шевченко, й відзняв деякий відеоматеріал про фестиваль, його організаторів та учасників. Безумовно, охопити всі події, що відбувалися на фестивалі протягом двох днів було майже нереально, адже в програмі проведення фестивалю було передбачено проведення ярмарки, конкурсів, майстер-класів, концертних виступів фольклорних колективів і популярних молодіжних гуртів, вечір перегляду кіно та дискотеку...  Тож, переглядайте, а згодом, плануйте й собі цікаву літню подорож на Полтавщину до Кобеляків у наступному році.


Фестиваль "Вйо, Кобеляки!" (частина 1)


Фестиваль "Вйо, Кобеляки!" (частина 2)


Відеомікс з виступу гурту "Panke Shava" (Львів)


Відеомікс з виступу гурту "Вертеп" (Дніпропетровськ)


Любительське відео невідомого автора про фестиваль


Кобеляцький міський голова Олександр Ісип

Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 липня 2009, 11:13 | Кобеляки | Відео
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації