Вхід | Реєстрація

Клюсівка відмовила Новим Санжарам

Клюсівка відмовила Новим Санжарам

Громадські слухання, які пройшли у Клюсівці 24‑го березня, закінчилися з неприємним для районного центру результатом. Більшість присутніх на зборах жителів села проголосували проти приєднання до Новосанжарської громади. І віддали перевагу сусідній Руденківці.

За тиждень до цього у Клюсівці вже відбуваються одні громадські слухання. Жителі села розглядають пропозицію про об’єднання від Руденківки. Тоді під час голосування 26 присутніх голосують «за», 10 — «проти», ще 1 — утримується. Проте результати слухань вирішують не виносити на розгляд сесії, доки жителі не розглянуть пропозиції Нових Санжар. Крім цього, ініціативна група з числа активістів та депутатів обходить село та проводить опитування мешканців: «Ви за об’єднання з Санжарами чи з Руденківкою?». 23‑го березня Нові Санжари таки присилають Клюсівці своє запрошення. І наступного дня у селі проводять ще одні громадські слухання.

На початку зустрічі головуюча Лідія Вовнянко повідомляє, що за результатами опитування село поділося навпіл.

— Голосів приблизно однаково і за Нові Санжари, і за Руденківку! При цьому буває так, що в одній сім’ї люди не можуть дійти згоди! — пояснює головуюча.

На других слуханнях розглядають пропозицію Нових Санжар. Тому першій слово надають селищному голові Інні Кобі. Вона виступає коротко. Нагадує, що Нові Санжари є найчистішим селищем в Україні, тому не потребують додаткової реклами. Як перевагу саме Новосанжарської об’єднаної громади Інна Олександрівна називає те, що вона вже внесена до перспективного плану. А от Руденківську нібито можуть і не затвердити.

— Це неправда! — опонує сільський голова Руденківки Сергій Головко. — Іще Яценюк, коли говорив про цю реформу, зауважував, що можна вносити зміни до перспективного плану. Головне, щоб громада була спроможна.

На користь спроможності вже очолюваної ним громади Сергій Головко згадує, що не лише у Руденківці, але й у Мар’янівці та Дубині проводять нові водогони, роблять вуличне освітлення.

— Ми і вам проведемо — і ще до кінця цього року! — обіцяє Головко.

— Оце — діло! — схвально кивають головами кілька чоловіків.

Чим ближчим стає голосування, тим гарячіше стає у залі. Хтось переходить на крик, хтось починає перераховувати мінуси приєднання до тієї чи іншої громади.

— Як же ми можемо голосувати, як ми у хаті розділились?! Я — за Санжари, а чоловік — за Руденківку! — риторично запитує бабуся у білій курточці.

Утім за півгодини учасники слухань таки переходять до голосування. За пропозицію Нових Санжар висловлюються 30 чоловік, проти — 40, ще 1 утримується. Після цього більшість присутніх разом із головами Руденківки та Нових Санжар виходять із приміщення клубу. А депутати клюсівської ради приймають рішення.

— Перше слухання було на користь Руденківки. Сьогоднішнє також показало, що люди не хочуть до Санжар, а виступають за Руденківку. Як ми після цього зможемо проголосувати якось інакше? — дивується одна із депутатів.

Лідія Вовнянко виносить на голосування пропозицію про приєднання до Руденківської об’єднаної громади. «За» підіймають руки п’ять депутатів, два голосують «проти». Рішення приймають більшістю голосів.

Після голосування на вулиці Інна Коба вітає Сергія Головка із позитивним рішенням на користь Руденківки. Нагадаємо, що в Руденківську об’єднану громаду поки що погодились увійти три сільські ради: Руденківська, Великосолонцівська та Клюсівська. Також пропозицію про приєднання надіслали Кунцівській сільській раді, проте у ній ще триває процес обговорення.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 березня 2017, 19:19 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації