Вхід | Реєстрація

У райцентрі защебенять дороги і відсвяткують День міста

У райцентрі защебенять дороги і відсвяткують День міста

12 квітня відбулась чергова позачергова сесія Кобеляцької міської ради. На неї зібрались 16 із 26 обраних депутатів. На порядок денний виносилось одне питання, яке стосувалось внесення змін до бюджету міста.

П’ятнадцяту позачергову сесію міської ради можна описати одним виразом: на манежі — одні і ті ж. Знову Таміла Шевченко висувала претензії щодо змін у бюджеті, знову їй на вуличному сленгу відповідав міський голова Олександр Копелець, знову Анатолій Кучеренко вказував голові міськради на порушення в роботі засідання й органу самоврядування. Щоправда, були відсутні Василь Мирошнеченко, Вікторія Шкарбан і Сергій Галушко, які теж ретельно розбирають фінансові питання.

По 30 тисяч на «Водоканал» і футбольну команду

Доки вакансія завідуючого фінвідділу залишається вільною, ці обов’язки виконує Віра Детюк, яка працює в міськраді бухгалтером. Вона і прозвітувалась із приводу запланованих змін у бюджеті. Виступаюча повідомила, що за перші три місяці цього року перевиконання дохідної частини бюджету міста становить 968 481 гривню або 161 відсоток. Далі бухгалтер перейшла до змін.

На утримання міської ради пропонувалось направити 134 тисячі гривень. Із них 25 000 витратять на придбання запасних частин для автомобіля і меблів у міськраду, 3400 — для оплати комп’ютерних програм, оголошень у газету і доставку інформаційного бюлетеню, 5600 — для придбання медалей і грамот. Проведення Дня міста обійдеться в 100 000. Значна частина коштів передбачалась для благоустрою райцентру. На 10 000 мають придбати квіти, за 2500 — установити БКУ, 15 000 коштуватиме облаштування клумб у Центральному парку, на 150 600 закуплять плитку, на громадські роботи передбачено 60 000. Також міськрада придбає за 90 000 фонтан. 377 800 планується передати «Міській сервісній службі». Цю суму комунальне підприємство витратить так: за 182 400 придбає і перевезе щебінь, 50 000 віддасть за впорядкування сміттєзвалища, на 45 400 — напрацював грейдер, 100 000 обійдуться роботи з благоустрою міста. Крім того, допомогу отримає й інше підприємство міськради «Водоканал». Їм виділять 30 000 для придбання насосу та ще 30 000 на паливно-мастильні матеріали і матеріали для ремонту водогону. Матеріальна допомога для жителів міста становитиме 20 000, сім’ї загиблих учасників АТО отримають 10 500 для відшкодування житлово‑комунальних послуг. А от на футбольну команду виділять 32 000 (18 000 обійдеться суддівство матчів, а 14 000 — перевезення футболістів).

Свою думку з приводу змін висловила Таміла Шевченко. Вона сказала, що не погоджується з таким розподілом коштів, оскільки, на її думку, потрібно ремонтувати водомережу.

— По місту при поломці жителі без води залишаються не більше доби, — говорить міський голова. — У нас за минулий рік згоріли два насоси. У 2017‑му плануємо замінити 400 метрів водогону. Давайте відмінимо День міста і скажемо, що це ініціатива Шевченко.

Також міський голова нагадав, що вони додатково фінансують «Міську сервісну службу», оскільки люди все сміття з дворів почали зносити на обочину (Хоча ще рік тому Олександр Олександрович заявляв, що нічого погано в цьому не бачить. — Ред.).

Анатолій Кучеренко поцікавився думкою бюджетної комісії, яка розглядала ці зміни. Виявилось, що головував на засіданні Василь Фещенко, який очолює комісію з питань екології й землекористування.

— Виходить, що профільна комісія це питання не обговорювала, — наголосив Кучеренко. — Уже неодноразово при розгляді фінансових питань бюджетна комісія не бере участі.

Чомусь міський голова порівняв засідання профільних комісій із прибиранням цвинтаря:

— Кладовище тоже обіцяли прибирати всі, але не поприходили депутати і члени виконкому.
Доки лічильна комісія підраховувала голоси, Олександр Копелець розповів, що розпочались роботи в парку Центральний, працівники «Райавтодору» проводять ямковий ремонт площі Перемоги, керівник гірничо-збагачувального комбінату виписав 2000 тонн щебеню, якими засиплють дороги у мікрорайоні Заворскло. А на «сміттєзвалищі екскаватор похороне сміття».

Та додав:

— Будемо городити територію, щоб сміттєзвалище було контрольоване (Напевно, міський голова забув, що, згідно паперів і висновків поліції, на Покровській знаходиться сортувальний майданчик. — Ред.).
Лічильна комісія повідомила, що 15 депутатів проголосували за зміни в бюджеті, двоє утримались.

 

На Кучеренка напали і… він прозрів

У «Різному» Анатолій Кучеренко розповів, що днями на нього напали три жінки, які заявили «Ви там сидите в міській раді і нічого не робите, тільки піаритесь. Краще б собак повибивали».

— Мої пояснення вони слухати не захотіли, — сказав депутат. — Та я зрозумів, у чому справа, коли прочитав бюлетень «Наше місто». У статті про сесію висловляється подяка депутатам, які прозріли і прийняли зважене рішення. Я б не хотів, щоб моє ім’я як депутата згадувалось у таких статтях. Хто буде писати надалі, висловлюйте думку не від імені всіх депутатів. Не знаю, хто засновник газети, до кого звернутись із приводу статей? Застерігаю юрвідділ, що орган місцевого самоврядування не може бути засновником ніякого засобу масової інформації і вашого бюлетеня теж. У нього має бути хазяїн і реєстраційний номер. Я сьогодні під час голосування утримався, так як у змінах передбачені кошти на розповсюдження цього незаконного бюлетеня.

Олександр Копелець відповів, що статтю писав він. А в бюлетені не хвалять міського голову, а всю міську раду.

Юрист Олексій Кліманов запевнив, що бюлетень випускається згідно чинного законодавства.
Насамкінець виступила Марія Карнаух, котра традиційно стає на захист міської ради. Вона відмітила, що на кладовищі порядок, а сміття вивозиться вчасно. Скасувати День міста, як і День Перемоги, депутати не мають права, оскільки санітарний стан у райцентрі хороший.
 

 

Депутатизми

  • «По кожній пачці морожена буде прийматись окреме рішення»
  • «Ми отут дружно махали руками»
  • «Ну не Река ж привозить вам гроші в чемоданах»
  • «Зондеркоманди тягати депутатів у нас немає»
  • «Не буде води, підемо у фонтані наберемо»
  • «Коли я отримуватиму 20 тисяч, то буду либитись на задворках у бєлих тапочках»
  • «Не гоніть пургу отут, пожалуста»

Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 квітня 2017, 13:30 | Кобеляки | Політика
1. саша ставицький / 20 квітня 2017, 21:18
А як же рішення Кобеляцького районного суду про закриття сміттєзвалища ? А коли екскаватор похоронить сміття , то чи не будемо всю ту гадость споживати разом з водою?А сортувальний майданчик не є сортувальним , він зовсім не обладнаний.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації