Вхід | Реєстрація

Пожежний автомобіль передали, нове ДЕПО — пообіцяли

Пожежний автомобіль передали, нове ДЕПО — пообіцяли

13 квітня кобеляцьким вогнеборцям в урочистій обстановці вручили ключі від нового пожежного автомобіля. Точніше, новим його назвати важко, машині — вісім років. Та рятувальники не приховували задоволення і від такої «обновки». Тим більше, що одночасно вони отримали п’ять комплектів апаратів для дихання в умовах задимленості. А ще рятувальникам пообіцяли нарешті добудувати депо.

Про те, що у Кобеляцький райвідділ МНС на початку квітня надійде пожежний автомобіль, напевно, знала лише голова райдержадміністрації Таміла Шевченко. Уже під час процедури вручення ключів від пожежного «ЗІЛа» вона розповіла, що отримала цю інформацію ще взимку. Та інтригу тримала до останнього, боячись «зурочити».

12 квітня пожежний автомобіль «ЗІЛ» прибув у Кобеляки. Наступного дня на парадну «лінійку» був зібраний весь вільний від чергування особовий склад підрозділу. Перед рятувальниками виступили їх обласний керівник Володимир Салогуб та голова РДА Таміла Шевченко. Салогуб привітав колег із Великоднем і розповів про історію надходження автомобіля у Кобеляки. «ЗІЛ» був випущений у 2009 році. Кілька років він відпрацював у Полтаві. Зараз же переданий кобеляцьким рятувальникам, позаяк у Полтаву надійшли сім абсолютно нових автомобілів. За словами Салогуба, не дивлячись на вік «ЗІЛа», машина знаходиться у належному технічному стані. Керівник обласного підрозділу МНС нагадав, що востаннє перед цим автопарк полтавських пожежних оновлювався у далекому 2009 році.

Голова РДА Таміла Шевченко у своїй промові подякувала рятувальникам за їх службу і наголосила, що районна влада докладе максимум зусиль для забезпечення вогнеборців належною амуніцією. Як підтвердження її обіцянок, були виставлені п’ять комплектів обладнання для роботи в умовах сильного задимлення. Присутній на урочистостях депутат Кобеляцької райради Олег Решетило погодився зі словами голови РДА і сказав:

— Депутати виділили з районного бюджету 200 тисяч гривень для придбання життєво важливої для вогнеборців амуніції. Ми ж всі знаємо, що раніше вони заходили у задимлене приміщення, намотавши на голову ганчірку. Тобто, люди, які покликані рятувати інших, самі наражалися на смертельну небезпеку. Так уже не буде. Виділимо гроші ще. Упевнений, що колеги-депутати мене підтримають у цьому.

Таміла Шевченко, користуючись нагодою, нагадала керівнику обласного управління МНС про необхідність придбати саме для Кобеляцького району аероглісер. Вона сказала:

— У нас дуже велике водне плесо. І хлопцям-рятувальникам доводиться постійно діставати з води чи з криги рибалок. У цьому році нам доводилося серед ночі звертатися за допомогою у Кременчук. Добре, що не відмовляють. Та краще, аби в районі був власний аероглісер.

Щодо аероглісера, то Володимир Салогуб не сказав нічого. Натомість він пообіцяв, що в цьому році відновиться фінансування на будівництво пожежного ДЕПО у Кобеляках.

Уже після закінчення урочистої частини керівник райвідділу МНС Юрій Гребенюк та водій Олександр Халімовський розповіли про характеристики отриманого автомобіля. «ЗІЛ» має двигун, що працює на дизпаливі, споживаючи близько 20 літрів на сто кілометрів. Старі «ЗІЛи» «з’їдали» по 30-35 літрів бензину. У нового автомобіля на п’ятсот літрів більший бак для води, що дуже важливо під час гасіння пожежі.

Юрій Гребенюк, коментуючи подію, буквально сяяв від задоволення:

— Машина практично нова. Вона експлуатувалася дуже мало. Нашій старій техніці по тридцять років. А тут ще й обладнання для роботи в диму нам закупили. Ми задоволені. Нарешті влада почала звертати увагу на наші проблеми і задовольняти потреби. Сподіваюся, що цю тенденцію закріплять у майбутньому.

Користуючись нагодою, ми задали питання Тамілі Шевченко з приводу пожежного автомобіля з Німеччини. Адже повернувшись із Зінгена, де вона разом із делегацією з Кобеляцького району побувала в минулому році, Таміла В’ячеславівна згадувала, що волонтери з міста-побратима готують цілий гуманітарний конвой. І, зокрема, збираються передати у Кобеляки пожежний автомобіль. Минуло дев’ять місяців, а машини немає. Таміла Шевченко відповіла, що доставка пожежного автомобіля, як і всього гуманітарного конвою, дещо затрималася з технічних причин. Але обіцянка німців залишається актуальною і чергова пожежна машина таки прибуде в Кобеляки.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 квітня 2017, 11:30 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації