Вхід | Реєстрація

Хто з ким і як об’єднується на Новосанжарщині?

Хто з ким і як об’єднується на Новосанжарщині?

У Нехворощі вже чекають на вибори, у Драбинівці отримали погодження ОДА, а в Малому Кобелячку все тільки починається. Так у Новосанжарському районі проходить процес об’єднання громад.

 

Нехвороща — в лідерах, за нею — Драбинівка

Першою зібрала всі необхідні документи та подала їх у відповідні інстанції майбутня Нехворощанська об’єднана громада. До її складу увійдуть території нинішніх Нехворощанської, Соколовобалківської, Маячківської, Лівенської та Шедіївської сільських рад.

— Наші документи вже лежать у ЦВК. Ми чекаємо лише на призначення виборів у об’єднаній громаді, — повідомив нехворощанський сільський голова Юрій Любимський.

Не набагато відстає Драбинівська об’єднана громада. До її складу увійдуть Драбинівська, Крутобалківська, Богданівська, Кустолівська, Галущиногреблянська та Сухомаячківська сільські ради. Сільський голова з Драбинівки Зоя Короленко у своєму коментарі зауважила, що у процесі об’єднання вже підготували пакет документів, який відправили голові ОДА Валерію Головку. Із обласної державної адміністрації отримали відповідь, що створювана громада відповідає вимогам законів України. Тепер у майбутній громаді чекають на сесію обласної ради, яка має внести зміни до перспективного плану (нагадаємо, у першій версії перспективного плану в Новосанжарському районі мали утворитися три громади — Нехворощанська, Новосанжарська та Малоперещепинська. — Авт.).

Потрапити до перспективного плану сподівається і Руденківська об’єднана громада. Створити її хочуть шляхом об’єднання Руденківської, Великосолонцівської та Клюсівської сільських рад. Руденківський сільський голова Сергій Головко розповів, що разом із колегами вже створив робочу групу, в усіх громадах провели обговорення та прийняли рішення сесій. Тепер чекають на погодження з обласною державною адміністрацією та включення до перспективного плану.

 

Нові Санжари і Мала Перещепина чекають

Є у перспективному плані Новосанжарська та Малоперещепинська громади. Проте їх утворення дещо розтягнулося в часі. І вже зараз зрозуміло, що у тому вигляді, який прописаний у перспективному плані, ці громади не об’єднаються.

Новим Санжарам уже відмовили на пропозицію об’єднання Руденківка та Клюсівка. Натомість погодилася приєднатися до майбутньої Новосанжарської громади Зачепилівка. Ще не дали відповіді Лелюхівка та Судівка.

— Ми чекатимемо до 24‑го квітня, коли спливає термін обговорення наших запрошень. Якщо інші відмовлять, то почнемо процес об’єднання із Зачепилівкою! — констатувала селищний голова Інна Коба.
Нагадаємо, що до Новосанжарської громади виявила бажання приєднатися Стовбинодолинська сільська рада, проте її зможуть доєднати лише за умови згоди і Судівської ради. Адже Нові Санжари і Стовбина Долина між собою не межують, натомість обидві громади межують із Судівкою.

Мала Перещепина надіслала запрошення про об’єднання сусіднім Пологам та Писарівці. Із Поліг вже надійшла позитивна відповідь.

— У Писарівці має до 25‑го квітня відбутися сесія. І вони нам пришлють свою відповідь. Після цього почнемо процес об’єднання або і з ними також, або лише з Пологами! — пояснив малоперещепинський сільський голова Віталій Мазан.

 

Хто ще може об’єднатися?

Окрім перерахованих, у Новосанжарському районі можуть з’явитися ще кілька об’єднаних громад. Одна з них — із центром у Малому Кобелячку. Сільський голова Геннадій Скубій надіслав запрошення до об’єднання сусідам із Великого Кобелячка, Попового та Супротивної Балки. Проте ні обговорення, ні рішення сесій у цих населених пунктах ще не було.

Може утворитися об’єднана громада із центром у Старих Санжарах. Якщо до Старосанжарської сільської ради погодиться приєднатися Полузірська. У цьому номері ви прочитаєте про те, що у Кунцевому Старим Санжарам уже відмовили.

Розіслав запрошення сусідам і лелюхівський сільський голова Віталій Рой. Проте у Кунцевому йому так само відмовили. Наразі Лелюхівка чекає на відповіді Судівки та Стовбиної Долини.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 квітня 2017, 10:25 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації