Вхід | Реєстрація

На татамі зійшлись вихованці чотирьох клубів

На татамі зійшлись вихованці чотирьох клубів

Цими вихідними в Кобеляках відбувся відкритий чемпіонат області з годзю-рю карате та кобудо. Востаннє такі змагання проходили в нашому місті в 2010 році.

Про досягнення юних спортсменів, які займаються в молодіжному центрі «Дзансін», регулярно висвітлюється в «ЕХО». Разом зі своїм тренером Дмитром Тараненком кобеляцькі каратисти неодноразово відзначались на обласних і всеукраїнських змаганнях. У березні цього року вони успішно виступили на Чемпіонаті України з годзю-рю карате. Троє вихованців стали золотими медалістами цих змагань, а загалом хлопці й дівчата завоювали 14 нагород.

&t=6s

Саме завдяки успіхам «дзансінівців» у окінавському бойовому мистецтві, Федерація Джондукан вирішила провести чемпіонат області в Кобеляках.

25 квітня в спортивному залі дитячо-юнацької спортивної школи відбувся турнір із годзю-рю карате. Участь у цих змаганнях взяли майже 70 каратистів із Кобеляк, Кременчука (Федерація Джондукан, тренер Сергій Калініченко), Горішніх Плавнів (Федерація Джондукан), Біликів (клуб «Окінава-те», Андрій Ісай) та Літину Вінницької області (клуб «Сила Сходу», Володимир Громов). Кобеляцький район представляли 35 учасників, Вінницьку область — 12, Кременчук та Горішні Плавні — 20. Вікова категорія спортсменів — від 6 до 18 років. Учасники демонстрували свої вміння й техніку в таких категоріях:

— ката (формальні комплекси): ката карате, ката кобудо;

— куміте (поєдинки): шобу куміте (безконтактні поєдинки), ірікумі дзю (повний контакт, крім ударів руками в голову) та ірікумі го (повний контакт).

Головним суддею і співорганізатором чемпіонату виступив Сергій Калініченко, голова Полтавського обласного осередку Федерації окінавського годзю-рю карате-до і Рюкю кобудо Джундокан України. Оцінювати виступи учасників йому допомагали тренери клубів.

Підтримати юних каратистів зібрались батьки, рідні й друзі.

Зі слів головного судді змагань, найбільше каратистів змагались у категоріях від 8 до 13 років. Сергій Калініченко пояснив, що в Полтавській області годзю рю карате слабо розвинене серед дорослих. Та висловив сподівання, що підростаюче покоління підніме на високий рівень цей вид спорту.

Дмитро Тараненко, організатор та суддя змагань:

— Хочеться відмітити, що рівень учасників достатньо високий. На татамі сходяться каратисти різних шкіл. У поєдинках діти набувають практичного досвіду і навичок. Тому це своєрідна підготовка до всеукраїнських турнірів.

Хоча спортсмени змагались у особистих заліках, але організатори підвели статистику команд. Кобелячани завоювали 25 золотих нагород, 26 срібних та 12 бронзових. Представники Горішніх Плавнів — 12 «золота», 8 «срібла» і 9 «бронзи». Гості з Вінницької області — 7 золотих медалей, 9 срібних і 6 бронзових. Кременчужани — 4 золотих, 5 срібних і 4 бронзових. Біличани — 2 «золота», 2 «срібла» і 2 «бронзи».
Переможці та призери отримали медалі й дипломи від Сергія Калініченка і Дмитра Тараненка.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 квітня 2017, 18:01 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації