Вхід | Реєстрація

У бронежилеті та шоломі стріляти нелегко

У бронежилеті та шоломі стріляти нелегко

Нещодавно випускники шкіл Царичанського району побували на навчальних стрільбах у Гвардійському поблизу Новомосковська.

Згідно виконання програми «Захист Вітчизни» та графіка Дніпропетровського ОВК Царичанським військовим комісаром був виданий наказ про 3‑денний збір учнів шкіл району з практичним виконанням вправ з навчальних стрільб з АК-74 (автомат Калашникова). Практичні стрільби відбулися у селищі Гвардійське Новомосковського району. Про це нам розповів заступник військового комісара Царичанського ОРВК підполковник Євген Хархота.

Супровід випускників, а їх було 48 (з них — 4 дівчини), здійснювали працівник методкабінету райво Олександр Мартинець та викладачі військової підготовки. Було організовано навчання з дотримання техніки безпеки при виконанні стрільб, розбирання і складання автомата, надання первинної медичної допомоги та захисту від зброї масового ураження.

Зі слів Євгена Хархоти, у той день на навчальні збори приїхало близько півтори тисячі учасників з усієї області. Збори були заплановані на три дні. Наші хлопці і дівчата були один день. При виконанні стрільб учні були одягнені у бронежилети та захисні шоломи. Для підлітків це було досить складно. Навіть для дорослих чоловіків, як вони зізнались, не просто було тримати на собі тягар бойової екіпіровки. Дітям було нелегко стріляти, адже навантаження вагоме. Та старшокласники справилися успішно. Перебуваючи на стрільбах, вони набули практики, досвіду у поводженні зі зброєю, розширили світогляд.

Після виконання навчальних стрільб організатори поїздки влаштували учням  екскурсію по 532-ому окремому ремонтно-відновлювальному полку селища Черкаське. Військова частина займається ремонтом техніки з АТО. Деяка техніка не підлягає ремонту. Її вигляд вражає дорослу та дитячу уяву і не дає забути, що йде війна. У ході екскурсії діти ознайомилися з умовами побуту і проживання військовослужбовців, їхнім забезпеченням, військовою технікою і озброєнням армії України.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 травня 2017, 09:01 | Царичанка | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації