Вхід | Реєстрація

Здібності дитини розвиваються ще в ранньому віці

Здібності дитини розвиваються ще в ранньому віці

Приємно відзначити, що реформація і нововведення відбуваються в усіх сферах життя українців. Торкнулись зміни й освітянської галузі. Дітей навчають за новими методиками. До того ж, і дошкільнят, і школярів, і навіть студентів.

Яскравим прикладом шкільних нововведень є науково‑педагогічний проект «Інтелект України», який близько десяти років впроваджується в окремих загальноосвітніх навчальних закладах країни. Засновником проекту являються харківські педагоги. Завдяки спеціальним методикам, учителі виявляють, виховують і навчають обдарованих дітей. Піонером цього проекту вважається харківська гімназія, де учні навчаються за новою методикою з 2008 року.

Та щоб потрапити до такого класу, дитина повинна мати відповідні задатки і здібності, які слід розвивати ще в ранньому віці. За таким напрямком працює київський дитячий садочок "Країна Дитинства". Його головна мета — створення комфортного середовища, у якому діти почувають себе, як у рідній сім’ї. У «Країні Дитинства» із вихованцями працюють кваліфіковані педагоги, які мають вищий кваліфікаційний рівень. Більш детально про колектив дитсадка дізнайтесь за посиланням https://www.sadochok.net.ua/.

Для виховання дітей педагоги застосовують комплексний підхід. Навчання побудоване на міжпредметних зв’язках. Заняття з дітьми проводяться у театралізованій формі. Під час практичних занять педагоги розвивають граматичні та логіко-математичні вміння й навички дітей, вчать їх креативними способами вирішувати завдання.

Вихованці «Країни Дитинства» щоранку виконують гімнастичні вправи, щодня діти двічі гуляють на подвір’ї і грають у рухливі ігри. У дошкільному закладі для них діють: загальноосвітня, творча і спортивна студії. Заняття дітей розбиті за блоками: підготовка до школи, граматика, логіко-математичний та морально-естетичне виховання. Крім того, дошкільнята вивчають іноземні мови.

Завдяки правильному поєднанню навчальних програм і методик, діти з радістю відвідують дошкільний заклад, отримують повноцінні знання, показують високі результати в успішності.

 

Експериментального дитсадка ще немає, а клас має з’явитись

У наступному навчальному році в одній із кобеляцьких міських шкіл має відкритись експериментальний клас, де діти навчатимуться за проектом «Інтелект України». Первачки навчатимуться за звичною загальноосвітньою програмою, але методи і форми подачі матеріалу будуть суттєво змінені. Для кращого засвоєння дітьми навчального матеріалу, на уроках педагог використовуватиме комп’ютер і телевізор. Додатково до загальношкільних предметів введені нові: «Навчаємося разом», на якому діти розвивають пам’ять за спеціальними методиками, та «Еврика», де учні розвивають творчі якості, працюють над рішенням складних задач. Три години на тиждень викладатиметься англійська мова. Протягом уроку кілька разів для учнів проводитиметься музична пауза з елементами фізичних вправ і танцювальних рухів.
Отож, можна сказати, що завдяки кваліфікованим педагогам, інноваційним методикам виховання і  сучасним навчальним закладам у нашій державі виховується покоління майбутніх геніїв, які досягнуть успіхів у різних галузях науки і зроблять багато корисних відкриттів.


Автор: Евгений Александров
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 травня 2017, 08:14 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації