Вхід | Реєстрація

«Друга» школа відкриває експериментальний клас

«Друга» школа відкриває експериментальний клас

Заявки на вступ у цей клас подали 29 дошкільнят, які попередньо пройшли спеціальну співбесіду з педагогами.

Майже десять років у окремих загальноосвітніх навчальних закладах країни впроваджується науково‑педагогічний проект «Інтелект України». Його засновником стали харківські педагоги. Завдяки спеціальним методикам, учителі виявляють, виховують і навчають обдарованих дітей. Піонером цього проекту вважається Харківська гімназія №169, де учні навчаються за новою методикою з 2008 року.
Цього року участь в проекті взяла і Кобеляцька загальноосвітня школа №2. Розповідає директор школи Світлана Ніколенко:

— Щороку наш навчальний заклад набирає до ста першачків. Серед них є багато обдарованих дітей, рівень розвитку яких вищий за їх однолітків. Тому, порадившись із керівництвом відділу освіти, ми вирішили подати заявку на участь в «Інтелекті України». Для цього отримали спеціальні дозволи в Інституті післядипломної освіти та обласному Департаменті освіти. Спеціальні курси проходить педагог Наталія Олійник, яка навчатиме першачків. Через газети ми повідомили батьків, що на наступний навчальний рік триває набір першокласників у експериментальний клас.

Кожен претендент мав пройти співбесіду, під час яких діти розв’язували логічні задачі, розповідали вірші, малювали. Клас розрахований на 30 учнів, заяви подали 29.

— Діти в цьому класі навчатимуться за звичною загальноосвітньою програмою, змінені будуть лише методи і форми подачі матеріалу, — каже Світлана Ніколенко. — Інтерактивний клас буде обладнаний за сучасними вимогами. Під час уроків вчитель використовуватиме телевізор і комп’ютер для кращого засвоєння навчального матеріалу. Уся навчальна програма побудована на міжпредметних зв’язках. Наприклад, якщо на уроці «Читання» діти вивчали оповідання про соловейка, то на уроці «Я і Україна» вони дізнаються про класову та видову приналежність цього птаха, спосіб життя, переглянуть відеофрагмент з соловейком, почують його спів.

Додатково до загальношкільних предметів введені нові: «Навчаємося разом», на якому діти розвивають пам’ять за спеціальними методиками, та «Еврика», де учні розвивають творчі якості, працюють над рішенням складних задач. Три години на тиждень викладатиметься англійська мова. Крім обов’язкових уроків фізичної культури, кілька разів протягом кожного уроку для учнів проводитиметься музична пауза з елементами фізичних вправ і танцювальних рухів.

— Діти працюватимуть у спеціальних зошитах, — продовжує директор школи. — Вони коштують на місяць 199 гривень. Батькам про це відомо. Збором коштів і придбанням зошитів займатимуться вони.

Також педагог пояснила, що діти матимуть можливість перевестись у звичайний клас, якщо їм буде складно навчатись у інтерактивному. А от навпаки зробити не можна.

Зі слів Світлани Ніколенко, забезпеченням матеріальної бази для інтерактивного класу займатиметься відділ освіти.

Керівник установи Наталія Коваль пояснила, що зараз коштів для придбання обладнання немає. Відділ освіти прохатиме виділити гроші депутатів районної ради.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 травня 2017, 10:36 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації