Вхід | Реєстрація

До Дня Європи відбувся мітинг

До Дня Європи відбувся мітинг

З нагоди Дня Європи у Царичанці біля адміністративної будівлі райдержадміністрації і райради минулого четверга відбувся мітинг, у якому взяли участь керівники району, представники трудових колективів, молодь.
День Європи відзначається у країнах Європейського Союзу 9 травня. Офіційно в Україні свято почали відзначати з 2003 року у третю суботу травня. Разом з прапором, гімном, єдиною валютою (євро) День Європи є символом ЄС.

9 Травня 1950 року у Парижі міністр закордонних справ Франції Робер Шуман закликав Францію, Німеччину та інші Європейські країни об’єднати вугільну та сталеливарну промисловості і віддати їх під керівництво нової наднаціональної структури. Об’єднавшись і досягнувши успішних спільних економічних інтересів, країни зуміли уникнути непорозумінь один перед одним і накопичення військової могутності. Таким чином Європі був забезпечений мир.

На урочистому мітингу виступив голова райдержадміністрації Сергій Турський. Він побажав присутнім здоров’я і миру й надав право підняти Державний Прапор України молодому державному службовцю Євгену Кулазі та дев’ятикласниці Царичанської опорної школи Яні Овчаренко, президенту ради учнів школи. Прапори України  і Європи були підняті під звуки гімну. Закінчився мітинг, присвячений Європі, звучанням Гімну України.

Українці свято вірять, що майбутнє України — разом з Європою. Прагнення до європейського рівня життя, європейських цінностей і стандартів визначило європейський вибір нашої країни.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації