Вхід | Реєстрація

День Перемоги біля оновленого Меморіалу Слави

День Перемоги біля оновленого Меморіалу Слави

9 травня, у День Перемоги над німецьким нацизмом у Другій світовій війні, у Могилеві відбувся урочистий мітинг біля оновленого Меморіалу Слави.

У цей день до відновленого меморіального комплексу поклонитися пам’яті загиблих та подарувати квіти ветеранам прийшло багато жителів громади. Офіційну частину мітингу провела вчитель історії місцевої школи Тетяна Назаренко. З вітальним словом до учасників мітингу звернулися голова Могилівської ОТГ Валерій Дружко, заступник районного військового комісара Євген Хархота, настоятель Свято-Миколаївського храму ієромонах отець Авель. Далі відбувся великий концерт, у якому взяли участь учні двох шкіл, дитсадків громади. Для ветеранів також був влаштований святковий обід з фронтовими сто грамами і подарунками.
У Могилівській об’єднаній територіальній громаді на сьогодні проживає 11 ветеранів Другої світової війни. Це Микола Васильович Моня, Михайло Іванович Браславець, Павло Петрович Дубовицький, Юлія Василівна Кучер, Ганна Павлівна Кошелева, Василь Михайлович Мальков, Софія Олександрівна Бажан, Григорій Трафилійович Ковальов, Костянтин Олексійович Логвин, подружжя Микола Петрович та Зінаїда Олексіївна Земляні.

Як розповів голова громади Валерій Дружко, на ремонт Меморіалу Слави було витрачено 335 тисяч гривень. Сюди увійшла виділена субвенція з обласного бюджету в розмірі 80 тисяч гривень, решта — гроші громади. Крім того, у 2015 році на виготовлення проектно-кошторисної документації було затрачено 46 тисяч гривень. Було покладено нову тротуарну плитку на всій площі меморіалу, реставровано меморіальні конструкції, пофарбовано центральну скульптуру  та погруддя Героя Радянського Союзу Іллі Шишканя. Поновлено стели зі списками прізвищ загиблих земляків.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації