Вхід | Реєстрація

Полтавський науковий потенціал України

Обласний зліт юних любителів науки і техніки знову зібрав у полтавському Центрі науково-технічної творчості «світлі голови» з різних куточків Полтавщини. Вкотре вони дивують уже досвідчених наставників своїми винаходами.
Юні винахідники та раціоналізатори  з’їхалися до Полтави захищати свої діючі моделі у галузях науки і техніки, побутові та промислові пристрої, макети авіа-, авто-, судно-, радіо-, ракето- та космічного напрямків. Тиждень науки і техніки, який щороку проводять в Центрі, збирає вихованців гуртків різних профілів, серед них і майстри конструювання.
Чимало наших юних земляків – вихованців будинків і центрів науково-технічної творчості – вже перемагали на Всеукраїнських конкурсах. Учень 10 класу Полтавської гімназії №9 Сергій Колісник за винаходи вже має одну „срібну” та дві „бронзових” медалі. На цьогорічному зльоті він запропонував, як вирішити актуальну проблему пошуку альтернативних джерел енергії. Гідроенергетична споруда, макет якої він представив, абсолютно безпечна, екологічно чиста, тихохідна та економічно вигідна.
А вихованець миргородської станції юних техніків Захар Дерюга винайшов електричний гравірувальний олівець. На відміну від механічних подібних приладів, які використовують в українській промисловості, він може варіювати вихідну напругу. А у використанні він так само простий, до того ж, не зношується при експлуатації.
Юний винахідник з Миргорода захоплюється науково-технічною творчістю  із самого дитинства. Стверджує: у нього це – родинне.
Крім захисту власних наукових розробок, учасники обласного зльоту  продемонструють ще й теоретичні знання. А ті юні любителі науки і техніки, які захищають свої роботи в Малій академії наук, мають велике майбутнє.

Автор: www.ltava.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 лютого 2010, 15:53 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації