Вхід | Реєстрація

Два мішки пшениці

Два мішки пшениці

Днями знову надійшов тривожний дзвінок із неофіційного притулку для безпритульних тварин, що функціонує поряд з Кобеляками. Ми вже колись писали про людей, які добровільно, без будь-якої реєстрації, оформлення, допомоги від держави, взялися опікуватися покинутими напризволяще тваринами. Хотіли навіть зняти сюжет про цей притулок. Але люди, які збирають та рятують бездомних собак і кішок, попросили зайвий раз не «піарити» їх діяльність. І справа тут не у якійсь особливій скромності. Усе набагато банальніше. Просто після публікації про діяльність притулку в його власників одразу починаються додаткові проблеми. Їм підкидають нових і нових собачок та кішечок. А коли тварини вже гавкають чи нявкають під двором, то мимоволі доводиться їх приймати. І годувати та лікувати. А грошей, ліків та кормів для цього просто немає. Усе ж робиться за власні, більш ніж скромні, заробітки. Тому й просять, щоб про них зайвий раз не згадували. Адже газету з позитивною статтею про себе прочитали та й забули. А нові підопічні їсти хочуть.

Цього разу таки написав. Адже люди, які опікуються покинутими іншими людьми тваринами, попросили про допомогу. Корми, звичайні каші з перемеленої пшениці чи кукурудзи, закінчилися. Станом на понеділок їх не було зовсім. Довелося самому просити. Два мішки пшениці одразу видав підприємець Юрій Дієв, який має аграрний бізнес поряд. Ще два ввечері привіз Сергій Петренко з Шенгурів. Собаки вже не загинуть із голоду. Та цього мало, оскільки корми швидко закінчаться. Питання про допомогу притулку днями обіцяють розглянути на засіданні районної асоціації фермерів. І можна сподіватися, що аграрії допоможуть. Але це знову займе деякий проміжок часу. Тому прохання до всіх небайдужих, якщо є трішки зерна чи ще якогось придатного для собак і котів корму, допоможіть, чим зможете. Милостиню можна передати Артемом Письмаком (тел. (066)509-47-77), який знає про проблему і намагається її вирішити. Або залишити в редакції. Ми теж все відвеземо і передамо.

Передбачаю, що хтось дорікне: людям їсти нічого, а ви за тварин турбуєтесь. Що ж, можна і так сказати. Хоча з досвіду можу стверджувати, що так говорять в основному ті, хто не допомагає ні людям, ні собакам.

А якщо зовсім відверто… То непотрібно брехати, що у нас всі поряд бідують і голодують. У супермаркетах черги щодня фіксують. Крім того, людям може допомогти ще й держава. Так, вона у нас далеко недосконала. І крадуть у ній, як і раніше, і недостатньо ефективно працюють. Але, знову ж, це — це провина самих людей: вас, мене, наших близьких, родичів та сусідів. Це ми створили таку державу, вибрали у владу непрофесійних, а інколи й відверто злодійкуватих, людей. Ні? Нас обдурили. Немає з кого вибирати. І так далі, і тому подібне. Не брешіть. Хоча б самі собі. А просто гляньте у дзеркало і зрозумійте, що у бідах цієї країни багато в чому винна людина, яку бачите у відображенні. І від усвідомлення цього все потихеньку почне змінюватися на краще.

Та повернемось до тварин. Вони, на відміну від нас, людей, дійсно ні в чому не винні. Їх топлять, живцем закопують у землю, викидають на смітники. Хто це робить? А роблять нібито гомо сапієнс, яким ліньки придбати копійчані таблетки, що запобігають вагітності у котів та собак. Або позбавляються братів наших менших, тому що ті, бачте, линяють, лазять по столах, можуть нагадити в хаті. А ви не знали, що так буває, га, гомо сапієнси? Це у Європі вас би за таке, якщо б не засадили у тюрму, то оштрафували б на десятки тисяч гривень. Ба, ні, вам би просто не дозволили завести собаку чи кота. Так, там і на це дозволи потрібні. І штрафи за їх невиконання страшні передбачені. У нас поки що дозволів і штрафів немає. Закони ж приймають такі, як і ми.

Та не будемо про це, не будемо про політику. Будемо просто людьми. Допоможіть тваринам, вони точно ні в чому не винні.

А тим, хто всерйоз думає про Царство Небесне… Ніхто із нас не знає і не може знати, який наш вчинок стане вирішальним для потрапляння в рай. Не обов’язково це має бути церква, збудована за вкрадений мільярд. Можливо, й двох мішків пшениці вистачить.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 червня 2017, 09:17 | Кобеляки | Редакційна


1. Beri Mor / 2 червня 2017, 20:47
Респект Дієву і Петренку!Завтра утром відвезу пару лантухів в Сухинівку!Люди,не будьте байдужі!!!
2. професор / 2 червня 2017, 21:10
Коронна фраза "у супермаркетах черги"

Я все ж не зрозумів: у супермаркетах електроніки, чи скпермаркетах автомобілів?(кажуть, в Україні вже й такі з’явились)
Чи в супермаркетах продуктових? Проблема в тому, що люди й досі купляють собі їжу?
А може б, краще було б займатись не утриманням котособачих притулків, а відкрити заклад по безкоштовній стерилізації тварин?
Нє? Не добре діло?
Адже в ментальності наших громадян закладено: стерилізувати- платити гроші? ні, краще кошенят/щенят втоплю. Топити, звісно, жалко, - хай ростуть - роздам. Коли ніхто не бере - стають бездомними.
3. земеля / 2 червня 2017, 21:52
2.професор
«А може б, краще було б займатись не утриманням котособачих притулків, а відкрити заклад по безкоштовній стерилізації тварин?»

Философ. Возьми и открой. Вопросы задавать многие могут.Скажи лучше спасибо людям, доброе дело делают. Статью Филон. написал классную. Спасибо.
4. Професор / 2 червня 2017, 22:46
Я просто не розумію логіки.
Якщо шантрапа з дурості регулярно ’є вікна - чи розумно регулярно їх склити, а не направити ці зусилля і кошти на впіймання шантрапи?
Я просто знаю деякі причини існування подібних притулків, і питання задаю коректно.
А ті, що шклять благодійно вікна - дійсно роблять добру справу. Без сумніву.
5. Професор / 2 червня 2017, 23:00
А стосовно "гляньте у дзеркало і зрозумійте, що у бідах цієї країни багато в чому винна людина, яку бачите у відображенні. І від усвідомлення цього все потихеньку почне змінюватися на краще."
Так, інвалід з ДЦП звісно це зрозуміє. Це його вина, що він таким народився. І дівча з Донбасу з відірваними руками внаслідок авіанальоту (02.06.14 - сумна дата для Луганщини, між іншим) це теж її вина. І білявка симпатична з цицьками 5 розміру і симпатичним личком - завдячує виключно власному хисту.
Ага.
Я добре ставлюсь до тварин. Але вважаю певним психічним відхиленням, так, я розумію про що кажу - хоч можу видатись цинічним, надмірну ідеалізацію тварин в порівнянні з людьми. І саме внаслідок цього в світі купа притулків для них, але мені поки не відомо про центри безкоштовної стерилізації. Принаймні - на Полтавщині. Хоч всі й розуміють - стерилізуй подавляючу більшість потенційно небажаних потомстводавачів- і ситуація значно покращиться.
А ще - я вбачаю небезпеку подібного гатунку і для людей в майбутньому. Адже, невідомо, чи народився вже черговий Менгеле...
6. Maksym / 3 червня 2017, 06:18
З усією повагою, та ви б краще не приплітали сюди інваліда з ДЦП. Редакційна тицяє нас носом трохи ближче. Та й за ідеалізацію тварин не йдеться.
Культурний притулок з ветеринаром? Так давайте тягнути жили з Копельця, давайте заповнювати правдиві декларації, щоб той притулок було на шо утримувати. Хунта не так вже і перешкоджає.
Не можу не висловитись стосовно Луганини. Абсолютно очевидною є наша провина за війну. Звичайно, що більшою мірою тих, хто безпосередньо її розв`язував, але й тих, хто просто бачив до чого йдеться і плескав у долоні чи просто сказав собі - та робіть шо хочте. Усі ми винні.
7. Адекватник / 8 червня 2017, 16:50
Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.9 Правил користування сайтом
8. Адекватник / 8 червня 2017, 16:58
Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.9 Правил користування сайтом
9. Адекватник / 8 червня 2017, 16:58
Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.9 Правил користування сайтом
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації