Вхід | Реєстрація

Переможці обласного етапу Х Міжнародного конкурсу з української мови

Переможці обласного етапу Х Міжнародного конкурсу з української мови
Патріотичне виховання дітей розпочинається з поваги та любові до рідної мови. Традиційно щороку управлінням освіти організовується проведення міського етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, в якому беруть участь понад 300 дітей 3-11 класів. Переможці представляють Полтаву в обласному етапі, який цього року проходив на базі гімназії № 30. А ними стали: Анастасія Кучеренко (І місце, 9 клас, ліцей № 1), Інна Полянська (ІІ місце, 7 клас, ЗШ № 7), Дмитро Вороненко ( ІІІ місце, 4 клас, НЗШ № 15), Катерина Ніколенко (ІІІ місце, 6 клас, СЗШ № 3), Анна Ольшанська (ІІІ місце, 11 клас, гімназія № 17).
 Сьогодні конкурс знавців рідної мови охоплює мільйони дітей і представників юнацтва в Україні та 23 країнах світу. Його ініціатор - канадський мільйонер Петро Яцик - ніколи не забував, що він українець. Значні кошти Петро Яцик спрямував на культурні й освітні проекти у нашій країні: видання книг, проведення конкурсів, підтримку талановитих особистостей. У цьому році проходить уже Х Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика. Традиційно він має 4 етапи: шкільний, міський, обласний і Всеукраїнський.
 Нині Полтава приймала учасників обласного етапу – учнів 3-11 класів, студентів вишів (близько 250 осіб). Вітальні промови гостей, святкова програма вихованців гімназії № 30, виконання конкурсних завдань, спілкування з друзями – усе це пам’ятні хвилини конкурсу.
Найдовший мовний марафон триває, адже 20 лютого відбудеться фінальний етап, який і визначить найкращих.

Автор: www.meria.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 лютого 2010, 16:00 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації