Вхід | Реєстрація

У Суху завітали письменники й педагоги

4 червня в селі Суха відбувся традиційний обласний захід «Зелене свято Гончаревого дитинства».

Кобеляцький район багатий на славні імена. Майже кожен населений пункт може похвалитись відомим письменником, культурним діячем чи видатним художником, які народились і проживали там. Суху добре знають на всю країну завдяки Олесеві Гончареві, письменнику, літературному критику і громадському діячеві. У цьому селі пройшли його дитячі роки. Зараз у Сухій знаходиться музей-садиба Олеся Гончара. А оскільки Трійця найбільше запам’яталась письменникові з дитинства, то в цей день у Сухій проводить обласний захід «Зелене свято Гончаревого дитинства». До речі, його влаштовують дванадцятий рік поспіль.

У неділю 4 червня в Суху традиційно збирається чимало гостей. Відвідувачів музею-садиби зустрічають жінки, одягнені у вишиті костюми. У дворі на гостей чекають смачні вергуни, запашний чай і узвар.
Директор музею Тетяна Бондаревська розповіла присутнім:

— Олесь Гончар писав, що у дитинстві він був дуже релігійним. Першим храмом, який відвідував малий Сашко, була Сухівська православна церква. Тож пропоную всім бажаючим побувати на святковій службі у місцевому Петропавлівському храмі.

Після служби на гостей чекала літературно-мистецька програма, яка проходила на імпровізованій сцені, неподалік музею.

Перед присутніми виступили племінниця Гончара Віра Сесь, ректор Полтавського педуніверситету Микола Степаненко, голова Полтавської організації Спілки письменників України Наталія Трикаш та член спілки Олександр Пушко, викладачі Дніпропетровського національного університету Нінель Заверталюк, Наталія Щербак та Валентина Білецька, письменники Леся Степовичка і Леонід Митько.

Також гостей заходу привітали голова райради Володимир Кішінський, голова райдержадміністрації Таміла Шевченко і депутат обласної ради Геннадій Коваленко.

На сцені з хореографічними композиціями виступив колектив «Барвінок». Пісні співали Алім Чесак, Леся Глинська, Юлія Колінько, Катерина Геня, Вікторія Федоренко, Віктор Ліщина, Владислава Дундюк та хор «Криниця».

Тетяна Бондаревська нагородила переможців традиційного літературного конкурсу для людей зрілого віку «Собори душ своїх бережіть» та юних художників «Світлі образи в оповіданнях Олеся Гончара».

На завершення заходу ведучі нагадали, що в 2018-му виповнюється 100 років із дня народження Олеся Гончара.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. skarm / 8 червня 2017, 16:58
Ну що за журналіст, "нагородили переможців конкурсу"- а написати кого, важко чи клавіатура зламалась ?
2. Адекватник / 8 червня 2017, 17:31
Какой-то сєпарский балаган. Где тот свободовец Ханко, который на Копельца донос строчил? Гончар - автор "Прапороносців", член злочинной панды и партии ВКП(б)- КПСС, Председатель союза писателей совитськой Украины, гнобивший, по долгу службы, истинных писателей патриотов, да того же Явровиского и прочих павличкив не достаточно правильно славивших Ильича, пресовавший Коротича - гения перестройки и многих, многих других хероев-патриотов. Гончар за свою антиукраинскую деятельность награжден злочинной совитськой властью кучей наград и премий. Что-то не то в нашем королевстве. Шиза какая-то. Может нам к врачу надо?

Змінено 08.06.2017, 17:34
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації