Вхід | Реєстрація

Володимир Гройсман перевірив стан виконання капітального ремонту дороги на Полтавщині

Володимир Гройсман перевірив стан виконання капітального ремонту дороги на Полтавщині

Учора Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман завітав на Полтавщину з робочим візитом. Спільно з головою Полтавської ОДА Валерієм Головком він перевірив виконання капітального ремонту дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський.

У Хорольському районі зараз триває активне будівництво автодороги в обхід села Покровська Багачка. Саме цю ділянку проінспектували Володимир Гройсман та Валерій Головко.

— Приємно бачити, коли дороги будуються. Сьогодні ми побували у трьох центральних областях України.  Подивились, як організовані роботи і в Полтавській області, і на конкретних об’єктах, — сказав Володимир Гройсман. — В цьому році ми виконуємо те, що обіцяли: продовжуємо будівництво та реконструкцію доріг. Цьогоріч нам вдалося розпочати роботу дещо раніше. Але, все одно, потрібно системно працювати над тим, щоб з кожним роком виконувати відповідний обсяг робіт. Ми зараз маємо добрі новини щодо перевиконання бюджету від надходжень з митниці.

Прем’єр-міністр додав, що по областям України на будівництво і реконструкцію доріг від митниці направлять 12 млрд грн.

— Ми розраховуємо, що з цими ресурсами у нас буде близько 30 млрд грн. Але поки що ми дискутуємо з Національним банком, оскільки б хотіли отримати ресурси і від репрофайлінгу, а наразі їх немає. Але, разом з тим, ми мобілізуємо все, що є у нас в доступі, щоб продовжувати працювати та у кожній області розвивати будівництво доріг, — говорить Володимир Гройсман.

Капітальний ремонт автомобільної дороги М-03 у Полтавській області передбачає будівництво близько 19,7 км автомобільної дороги першої категорії. Окрім будівництва поблизу села Покровська Багачка, заплановано провести роботи на ділянці протяжністю 7 км для об’їзду поблизу села Білоцерківка Великобагачанського району, а також 5,2 км першої черги обходу біля Полтави.

Дорожники передбачили не лише виконання класичних дорожніх робіт з розчищення ділянки і викорчовування пнів, розробки котлованів, засипання, влаштування дорожнього покриття. Також зведуть декілька штучних споруд. Зокрема, пішохідні переходи (3 надземні і 2 підземні), п’ять шляхопроводів, чотири мости, 23 водопропускні труби, один штучний тунель, два скотопрогони та підпірну стінку. Крім того, у плані є будівництво кількох транспортних розв'язок зі штучним освітленням, перевлаштування мереж газо-електропостачання, систем телекомунікацій та допоміжних споруд. А ще передбачені роботи з будівництва доріг другорядного значення і транспортних розв’язок.

Огляд та контроль якості будівництва, спільно з Прем’єр-міністром, провів і голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

— Ми показали темпи робіт з відновлення доріг області. Сьогодні вже зроблено чимало підготовчої роботи, забезпечено покращення стану доріг і державного, і обласного значення, — сказав Валерій Головко.

Голова ОДА зауважив, що нині в галузі будівництва автодоріг залишається багато питань щодо фінансування. З обласного бюджету на дороги, за програмою ремонту доріг, запланували виділити майже 56 млн грн. Це — приблизно 20-та частина перевиконання обласного бюджету.

— Ми плануємо, що до кінця наступного року закінчимо проходження державної траси в межах Полтавської області, включаючи розв’язку в Полтаві, — сказав Валерій Головко.

Також під час візиту на Полтавщину Володимир Гройсман розповів, що планує пропонувати внесення змін до бюджету України, адже зараз є перевиконання. Мова йде про фінансування будівництво нової дороги, яка попередньо не входила у план:  Львів – Тернопіль – Хмельницький – Вінниця – Умань – Одеса – Миколаїв.

— Це дорога, що пов’язує наш Західний кордон з українськими портами. Вона є надзвичайно важливою артерією для розвитку України. І, більш того, вона дуже насичена і нею часто користуються люди. Вона має бути приведена у гарний стан, як і всі дороги України, — запевнив Прем’єр-міністр.


Автор: Прес-служба Полтавська ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 червня 2017, 10:04 | Хорол | Суспільство


1. Седой / 21 червня 2017, 17:02
Две минуты счастья: опубликована официальная стенограмма переговоров Порошенко и Трампа

Официальная стенограмма переговоров, опубликованная открыто на сайте Белого дома подтверждает, что переговоры президентов Украины и США длились две минуты!!! СУГС сто раз. Гройсману привет, пусть объяснит- зачем украинцам теперь дорога на Довжанский? К агрессору на танках можно и по целине. Тем более,что целина намного комфортнее ваших дорог.
2. Чудо Юдо / 21 червня 2017, 19:53
Седой, і що саме тобі пукан порвало в цій новині?
3. Адекватник / 21 червня 2017, 23:29
1.Седой
«
Официальная стенограмма переговоров, опубликованная открыто на сайте Белого дома »

А таки да. СУГС! Посилання на www.whitehouse.gov
4. земеля / 22 червня 2017, 09:09
Сегодня 22-го трагический день в истории каждой семьи. Начало той страшной войны. Эх вы журналюги. Почему молчите. Вашего рода тоже не обошла эта беда. Посмотрите ОБД-мемориал.
5. Адекватник / 22 червня 2017, 10:19
4.земеля
«Сегодня 22-го трагический день в истории каждой семьи. Начало той страшной войны. Эх вы журналюги. »

Для тех у кого журналюги кормятся сейчас долгожданный реванш.
6. Dana77 / 22 червня 2017, 10:31
Это точно!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації