Вхід | Реєстрація

На ремонт Будинку культури потрібно 4 мільйони

На ремонт Будинку культури потрібно 4 мільйони

Кілька тижнів тому в статті «Засолені гроші» йшла мова про те, що на рахунках деяких сільських рад акумулюються досить значні суми коштів. Нижче ми спробуємо розповісти, з якою метою сільські голови і депутати «засолюють» гроші.

Мова йтиме про Комендантівську сільську раду. На рахунках цього органу місцевого самоврядування станом на 1 червня 2017 року знаходилось майже мільйон 600 тисяч гривень, що є досить значною сумою. Алла Бабець, комендантівський сільський голова, під час телефонної розмови пояснила, що гроші сільська рада акумулює для втілення у життя грандіозного проекту з ремонту місцевого Будинку культури. Посадовець розповідає:

— Ми взяли участь в державному проекті регіонального розвитку. Подали пропозицію про виділення нам коштів на капітальний ремонт Будинку культури. Довго чекали відповіді з Києва. Уже й надію почали втрачати. Але не так давно сільраду повідомили, що ми пройшли конкурс і гроші на наш Будинок культури держава виділить. Але ж вона виділить лише 55 відсотків від необхідної суми. А сума ця — 4 мільйони 166 тисяч гривень. Іншу частину необхідних для ремонту грошей ми маємо назбирати самостійно. От саме тому і є значні залишки коштів на рахунках Комендантівської сільради. Нам навіть довелося на деякий час «пожертвувати» проектами з відновлення вуличного освітлення у чотирьох селах. Надто ж багато грошей на ремонт закладу культури потрібно. Та сподіваюся, що за півтора роки проведемо ремонтні роботи, а потім і вуличне освітлення запрацює.

Алла Бабець говорить, що відремонтований Будинок культури має стати справжнім центром дозвілля для жителів Комендантівської сільради. Крім концертного залу, там буде бібліотека з інтернет-зв’язком, музей, приміщення для роботи різних тематичних гуртків.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 липня 2017, 09:15 | Кобеляки | Фінанси
1. Кела-ехо / 17 липня 2017, 20:49
За 4 ляма можна построяти новий клуб. Да тут хтось вкраде тися 400, це якщо навіть 10 процентів.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації