Вхід | Реєстрація

Мер Горішніх Плавнів розповів про ситуацію, щодо відновлення знаку «Комсомольськ»

Мер Горішніх Плавнів розповів про ситуацію, щодо відновлення знаку «Комсомольськ»

Міський голова Дмитро Биков повідомив, що стелу із назвою «Комсомольск» відновили за рахунок комунальної установи, адже це комунальна власність

Міська влада Горішніх Плавнів не виділяла 8 тис. грн на реконструкцію стели «Комсомольск», об’єкт був відновлений за кошти комунального підприємства «СпецЕко». Про це «Полтавщині» повідомив міський голова Дмитро Биков.

Нагадаємо, що Український інститут національної пам’яті звернувся до СБУ з вимогою провести розслідування щодо, на його думку, протиправних дій міської влади Горішніх Плавнів, яка відновила стелу «Комсомольск» перед в’їздом до міста.

— На балансі комунального підприємства «СпецЕко» десятки таких от споруджень — це пам’ятники, це об’єкти благоустрою. І цей знак «Комсомольск» — це один з цих об’єктів. Якщо його вандали порушили, то комунальне підприємство за власний рахунок реконструювало його. Це не бюджетні кошти — акцентую, як каже Володимир В’ятрович, — це кошти комунального підприємства «СпецЕко», на балансі якого утримується ця споруда. Вона є комунальною власністю. І будь-яке рішення стосовно комунальної власності повинно вирішуватись громадою, — пояснив міський голова Горішніх Плавнів Дмитро Биков.

Також Дмитро Биков зауважив, що міська рада жодних рішень стосовно виділення коштів з міського бюджету на реконструкцію чи відновлення цієї споруди не приймала.

Нагадаємо, що 19 травня 2016 року Верховна Рада перейменувала Комсомольск на Горішні Плавні.

У листопада 2016 року Вищий адмінсуд визнав це перейменування законним.


Автор: Анастасія НЕДОГОРСЬКА, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 липня 2017, 12:50 | Горішні Плавні | Політика
1. Седой / 10 липня 2017, 14:42
Дима Быков слил директора "СпецЭко", особенности национального характера :))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації