Вхід | Реєстрація

За мотивами «Закляття дурнів»

За мотивами «Закляття дурнів»

Вірш, що має таку назву, був написаний німецьким поетом Мюрнером ще в далекому 16 столітті. Але й через п’ятсот років він не втрачає своєї актуальності. Особливо фраза про те, що з брудною водою із ванни можна вихлюпнути і дитину, яку купали. Узагалі ж, вірш присвячений дурням, які, критикуючи щось погане, одночасно знищують і хороше.

Саме знамениту фразу про дитину і брудну воду згадав, спостерігаючи за дійством, яке у вівторок відбувалося біля Кобеляцького відділу поліції.

Група людей зібралися під будівлею для того, аби провести пікет і висловити свій протест. Вони вимагали від поліцейських розкрити справу про жорстоке побиття юного жителя селища Білики Колі Кравченка. Акція тривала півтори години. За цей час стало зрозуміло, що декому з пікетувальників хтось погрожує, вони бояться випускати своїх дітей на вулицю, а прізвища злочинців, котрі побили юнака, відомі всім, окрім поліцейських, які не вчиняють активних дій для того, щоб розкрити злочин.

Під час дійства один з його учасників, якого можна назвати «штатним громадським активістом», виголосив кілька «геніальних» закликів. Він попередив, що біличани в разі, якщо поліцейські не розкриють злочин, будуть змушені вирішити питання з підозрюваними за допомогою самосуду, а райвідділ поліції рознесуть на друзки.

Минуло кілька годин після мітингу. Поліцейські затримали підозрюваного.

А ми, давайте, уявимо ситуацію, аби пошуки злочинця ще продовжувалися, не було ні результативного обшуку, ні затримання, ні арешту…

Група активних біличан чинять самосуд щодо людей, які, на їхню думку, побили хлопця. Чотири прізвища підозрюваних, за словами активістів, були відомі всім. Отих потенційних злочинців, чи то лінчують, чи спалюють на вогні.

Вправились. Пішли до райвідділу поліції. Рознесли на друзки, спалили, відеокамери розібрали по домівках. Передихнули. Що там ще залишилось? Ага, є ще лікарі, котрі можуть виривати листки з історії хвороби або взагалі погано лікувати. Спалили й лікарню, розігнали медиків, апарати УЗД і клізми розібрали по домівках. Ну, давайте ще й журналістів, які не так, як нам хочеться, пишуть, перевішаємо. І підприємства всі позакриваємо. Перевішали, позакривали, помили руки. Усе, що встигли, розтягли по домівках.

А потім одягнули вишиванки і заспівали «Ще не вмерла» на згарищі, яке колись було державою Україна. Мрія громадського активіста збулася.

P. S. Узагалі, мітинги протесту та громадянські акції — це добре і правильно. Якщо здорового глузду не втрачати.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 липня 2017, 09:05 | Кобеляки | Редакційна


1. Selena2017 / 14 липня 2017, 09:37
Ігоре Миколайовичу, ви можете з усією впевненістю і відвертістю ствердити, що сьогодні своє конституційне право не бути побитим, обікраденим, зневаженим можна захистити цивілізованим шляхом? Якщо з ваших уст пролунає позитивна відповідь, то ті, хто на свою біду мав справу з міліцією / поліцією, судами, вам не повірять. Не закликаю до розбою, борони Боже, але коли горе не знаходить виходу і підтримки, то люди й волають, не котролюючи себе.
2. земеля / 14 липня 2017, 10:51
Селена, это конкретный случай и я Вас поддерживаю полностью.Хотя мы знаем только сам факт, а что на самом деле - пока темный лес.Только тот поймет кто лично соприкасался с судом или полицией и ощутил все это на собственной шкуре. Но я о другом. Мне понравилась статья. Мощная, емкая и характерная для современной обстановки. Митингующие,не имеющие мозгов, под чьим-то предводительством,это просто стая( еще раз подчеркну-не имеющая своих мозгов). Не говоря уже за тех кто это делает за деньги.И Батько умный, он всех смутьянов тут же поставил на место в рамки конституции в отличии от Украины к сожалению. В итоге результат на лицо. И имеем то что имеем. Филону за статью спасибо. Толковая статья.
3. Selena2017 / 14 липня 2017, 11:27
Дякую. Довір*я до працівників правоохоронних органів втрачалося у людей роками, а на відновлення його потрібно не менше. Поки що відчутних змін не видно. А тут ще життя витворює й таку категорію як "тітушки", готові завести натовп на крик чи бійку , отоді вже ситуація "куди вивезе"... Не заперечую, стаття вчасна і корисна. Тільки заганяти «смутьянов» по-батьківськи, мабуть, теж не метод. Краще б ми всі почули один одного.
4. земеля / 14 липня 2017, 11:40
3.Selena2017
«Краще б ми всі почули один одного.»

К сожалению МЫ так пока не можем. Если не делать так как батько, то получается Донбасс.
5. Selena2017 / 14 липня 2017, 11:55
Не берусь судити про Батькову вотчину, для цього треба там жити і відчувати все на собі. Багатьом і там незатишно.
Тут ще один штрих: потерпілий - неповнолітній. У слідчих, звичайно, має виникнути питання: чи є у нього батьки? Чому їх дитину знаходять у критичному стані випадкові перехожі о шостій ранку? Для рідних ніч без дитини минала спокійно?! Дивно.
6. fantai1 / 14 липня 2017, 13:41
Про що говорити? Подивіться на пікетуючих. Більшість «тягне» на маргіналів.
7. Beri Mor / 14 липня 2017, 14:16
5.Selena2017
«Не берусь судити про Батькову вотчину, для цього треба там жити і відчувати все на собі. Багатьом і там незатишно. »

Незатишно?Ласкаво просимо до нашого "гуляй-поля"!І відразу,на власній шкурі відчують,що таке затишок.Хоча-все відносно...
8. Selena2017 / 14 липня 2017, 14:37
Порівняння ( гуляй-поле) вдале. Справді, все як з цепу зірвалось : слова, вчинки, мораль, відповідальність за свої дії. Далі вже нікуди. З людьми по всьому світові щось дивне діється, як не перед добром.
9. Гай Фокс / 14 липня 2017, 18:02
6.fantai1
«Більшість «тягне» на маргіналів.»
Та наче ні... Нормальні люди, яким не «пофіг» на все. По-твоєму краще бути "по...їстом"? Чи у тебе, можливо, якась на них образа, що не втримався (-лася), (-лося), спеціально тут зареєструвався (-лася), (-лося), щоб принизити їх?
А взагалі-то якось дивно вийшло. Варто було людям вийти під стіни райвідділу, так зразу і підозрюваного знайшли. Невже і справді так злякались самосуду чи чогось іншого, що прийшлось «джокером» пожертвувати?
10. Гай Фокс / 14 липня 2017, 18:09
5.Selena2017
«Чому їх дитину знаходять у критичному стані випадкові перехожі о шостій ранку? Для рідних ніч без дитини минала спокійно?!»
Мама останній раз була на телефонному зв язку з сином після другої години ночі. І тільки близько четвертої, коли телефон дитини вже не відповів, пішла його шукати. Не знайшла...
11. Selena2017 / 14 липня 2017, 19:18
Тут і слів добрати неможливо, суцільний жах.
12. Beri Mor / 14 липня 2017, 22:28
10.Гай Фокс
«Мама останній раз була на телефонному зв язку з сином після другої години ночі. І тільки близько четвертої, коли телефон дитини вже не відповів, пішла його шукати. Не знайшла...»

Не дай Бог таке комусь іще пережити.Волосся дибки стає.Філоненко,про який здоровий глузд,як ти пишеш може йти мова в такій ситуації?П.издіти не мішки тягати.
13. Гай Фокс / 14 липня 2017, 23:40
"Група активних біличан...відеокамери розібрали по домівках...апарати УЗД і клізми розібрали по домівках...Усе, що встигли, розтягли по домівках...Ну, давайте ще й журналістів, які не так, як нам хочеться, пишуть, перевішаємо". Ну навіщо ж так жорстко. Може їх всього-на-всього теж у Білики "по домівках"? Повставляти ті клізми з іншими апаратами куди треба, і по експропрійованих відеокамерах "для дорослих" он-лайн репортаж зробити? Може хоч тоді їм дійде, що подібні їх повчання "здоровому глузду" якось цинічно виглядають у даному випадку.
14. ЛУНА / 15 липня 2017, 12:08
Забастовки,протесты уже давно переродились из средства оглашения гражданской позиции и достижения важного для граждан результата в бизнес,в инструмент расправы с оппонентами,даже в увлечение,хобби.Действительно часто "выплескивают с грязной водой ребенка."-Это с одной стороны!Но,к сожелению до сих пор более действенного метода влияния на власть чем протест не изобрели!Потому важна не форма,а содержание и цель.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації