Вхід | Реєстрація

Кобеляки можуть залишитися без води (оновлено)

Кобеляки можуть залишитися без води (оновлено)

У міську раду та комунальне підприємство «Водоканал» надійшло попередження з Кобеляцької філії «Полтаваобленерго», що через велику заборгованість підприємства за спожиту електроенергію воно буде відключене.

Цю інформацію редакція з інсайдерських джерел отримала ще у вівторок 25 липня. У «Полтаваобленерго» ми направили запит із проханням підтвердити чи спростувати наявність боргу та можливість відключення підприємства, що здійснює постачання води від електроенергії. Миттєвої відповіді не отримали. Не надав відповіді і директор «Водоканалу» Іван Дяченко. Він порекомендував звертатися в міську раду.

Ми в телефонному режимі звернулися до міського голови Олександра Копельця. Він не підтвердив і не спростував можливість фактичного відключення міста Кобеляки від питної води. Олександр Олександрович лише сказав, що він працює, а райдержадміністрація «дрочить людей» (цитата).

У середу на засіданні комісії РДА під головуванням заступника голови Володимира Катишкова інформація про наявність боргу «Водоканалу» та можливість відключення міста від води отримала своє офіційне підтвердження. Про це поінформувала економіст Кобеляцької філії «Полтаваобленерго» Валентина Лантух. Вона повідомила, що борг складає 96 тисяч гривень, а на саме підприємство та в міську раду направлене попередження про можливе відключення з п’ятниці 28 липня. Остаточне рішення, за словами економіста, буде прийняте у четвер вранці. Його прийматимуть на рівні обласного керівництва «Полтаваобленерго» та Полтавської облдержадміністрації.

Під час обговорення можливих дій у разі відключення «Водоканалу» від електроенергії Володимир Катишков звернувся до присутнього в кабінеті голови райради Володимира Кішінського з питанням про можливість виділення для міста спеціальної субвенції для погашення боргу комунальним підприємством.

Кішінський відповів:

— І як ви це уявляєте? Районні депутати й так уже вголос обурюються тим фактом, що з міського бюджету не виділили жодної копійки на оздоровлення дітей. Фактично сільські ради фінансують оздоровлення містян.

Пролунала пропозиція, щоб голова РДА Таміла Шевченко звернулася до керівництва області з проханням про допомогу. Тут уже відреагував Катишков. Він сказав:

— Тобто, Таміла В’ячеславівна повинна вирішувати проблему, яку створило керівництво міста. Від якого, до речі, на нараду ніхто не прийшов, хоча їх запрошували.

У кінці кінців вирішили в четвер терміново інформувати населення про те, чи буде прийняте рішення про відключення «Водоканалу».

 

Станом на 12:00 27 липня представники «Полтаваобленерго» не підтвердили погашення боргу підприємством «Водоканал». Так що ситуаця і надалі залишається тривожною. Хоча зрозуміло, що ніхто не наважиться повністю залишити без води 10-тисячне місто. Ми постійно телефонуємо у райдержадміністрацію та «Полтаваобленерго» щоб дізнатися про розвиток ситуації.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 липня 2017, 13:18 | Кобеляки | Суспільство
1. Адекватник / 9 серпня 2017, 12:53
До відома свідомих будівничих правової європейської держави, а по факту її руйнівників. Правова держава відрізняється від махновщини чи кагалу тим, що у правовій державі виконуються не закони Талмуду а закони тієї самої дуржави. Так от "Закон України Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення..» однозначно забороняє відключення обєктів питного водопостачання від електропостачання. " «Стаття 6. Принципи державної політики у сфері питної води, питного водопостачання та водовідведення.
… Державна політика у сфері питної води, питного водопостачання та водовідведення будується на принципах:
заборони відключення об’єктів питного водопостачання та
централізованого водовідведення від системи енерго-, газо-, теплопостачання як об’єктів життєзабезпечення і стратегічного значення»
Зрозуміли хоч щось? Поясню для тих, хто тяжко жару переносить. Ніякі економісти не можуть направляти до Водоканалу попередження про відключення, так як саме по собі відключення суперечить закону, воно не можливе згідно законодавства. А РДА повинна була б ставити питання не про надання субвенції Водоканалу, а про надання позики банком, якщо вже немає грошей. Паралельно РДА повинна б була поставити питання про шантаж з боку Обленерго, про антидержавну змову, про диверсію, чи ще про щось, а не про відключення.
2. Адекватник / 9 серпня 2017, 13:01
По чутках гроші у мськради є і ніякої мови про субвенції не повинно бути. Міська рада згідно законів України має повне право дотувати збикове підприємство Водоканал і доплачувати йому різницю між тарифом і витратами. Саме ж питання збитковості Водоканалу дуже сумнівне. Ще коли Водоканал намагався підвищити тариф і депутати на це не згодилися, підприємство так і не надало економічного обгрунтування тарифу. Так що спочатку треба не лити сльози про бідний Водоканал а провести ревізію його діяльності. Так тоді ж тут будуть піднімати гвалт, який Копелець поганий, бо посадив декого із посадовців Водоканалу.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації