Вхід | Реєстрація

Рибоохоронний патруль затримав браконьєрів, які чинили опір при затриманні

Рибоохоронний патруль затримав браконьєрів, які чинили опір при затриманні

Полтавський рибоохоронний патруль затримав браконьєрів зі збитками в 59 тис грн, при затриманні чинився опір

27 липня близько п’ятої години ранку в селі Шушвалівка Глобинського району на акваторії Сулинської затоки Кременчуцького водосховища Полтавський рибоохоронний патруль помітив підозрілий човен з двома чоловіками. На вимоги рибоохоронного патруля зупинитись порушники не реагували.

«Рибоохоронні патрульні наздогнали човен. Один із патрульних перейшов у човен для проведення перевірки. Порушники почали виштовхувати його з човна. Рибоохоронному патрульному були нанесені тілесні ушкодження. Відповідний факт підтверджується проведеною судово-медичною експертизою», – прокоментувала керівник Полтавського рибоохоронного патруля Оксана Кулинич.

На місце події патрульні викликали слідчо-оперативну групу Глобинського відділу нацполіції ГУНП в Полтавській області. Після зупинки човна, порушники відмовлялись виходити з нього. Тож на місце події було також викликано власника човна. Жінка вживала грубу лексику по відношенню до патрульних. Ці факти було задокументовано правоохоронними органами на відео.

Браконьєри стверджували, що просто катались по затоці, а не рибалили. Проте, їх одяг був мокрий та забруднений слизом від риби. Огляд човна показав, що браконьєри ловили рибу 13-ма забороненими законом лісковими сітками. Використовували також пристрій для тралення сіток, 7 якорів для сіток, 4 «косинки». Також у човні знайшли лантухи із запахом та слизом риби. Пересувались чоловіки човном «Прогрес-4» під двома навісними двигунами «Вихрь-25» та «Вихрь-30». Порушники виловили 125 кг риби (лящ, судак, окунь, сазан, карась сріблястий). Сума збитків, завданих рибному господарству, складає 58,6 тис грн.

«Порушники – батько й син. Батька за порушенням правил рибальства затримують не вперше. Його син брав участь у конкурсі на посаду в рибоохоронному патрулі, але він відбір не пройшов», – наголосила Оксана Кулинич.

Порушники своєї вини не визнали. За нібито грубе поводження з ними й незаконне затримання написали скаргу на патрульних до Прокуратури Глобинського району.

Всі матеріали по даній справі передані до слідчих органів Національної поліції Полтавської області для вирішення питання відповідно до норм чинного законодавства.


Автор: Прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 серпня 2017, 15:08 | Глобине | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації