Вхід | Реєстрація

Комендантівку «сватають» у Пришиб

Комендантівку «сватають» у Пришиб

У Комендантівську сільську раду надійшла пропозиція про об’єднання з діючою громадою, що розташована в селі Пришиб Кременчуцького району.

Спочатку редакція отримала з неофіційних джерел повідомлення про намір комендантівців «покинути» Кобеляцький район. А згодом цю звістку підтвердила комендантівський сільський голова Алла Бабець. Вона розповіла, що до сільради надійшла пропозиція з об’єднаної територіальної громади із центром у селі Пришиб Кременчуцького району. Більше того, керівництво тамтешньої ОТГ запросило комендантівців «на оглядини», надіславши власний автобус і організувавши екскурсію по Пришибу та навколишніх селах.

Алла Бабець зазначила, що побачене приємно вразило. Вона говорить, що Пришибська громада розвивається дуже високими темпами. А її бюджету може позаздрити будь-який «необ’єднаний» райцентр. Власні доходи Пришибської громади у перерахунку на одного мешканця за перше півріччя поточного року склали майже три з половиною тисячі гривень. Тобто, піврічний бюджет п’яти малесеньких сіл із загальною кількістю населення дві тисячі чоловік складає сім мільйонів гривень. Це — вдвічі більше, аніж у Кобеляк. А по капітальних видатках на одного жителя Пришиб є першим серед 366 об’єднаних громад. Усього ж у місцевий бюджет за рік надходить більше тридцяти мільйонів гривень.

За словами Алли Бабець, у Пришибі вже створена опорна школа, в яку вклали п’ять мільйонів гривень, та надають такі ж адмінпослуги, як і в нинішніх райцентрах. Персонал для цього наймають у Кременчуці й Горішніх Плавнях. Десятки мільйонів гривень у розвиток громади, окрім держави, вклали Комсомольський і Єрастівський ГОКи. Єдине, чого не вистачає Пришибській громаді, — території для подальшого розвитку і жителів. Саме тому тамтешнє керівництво і виступило з пропозицію до Комендантівки приєднатися до них. При цьому комендантівцям показали документи, які свідчать про те, що мільйони вкладають не лише в сам Пришиб, а й у всі навколишні села.

Алла Бабець підсумувала:

— Та що там документи, ми на власні очі бачили, як усе розвивається. Я людина відверта і чесно вам скажу. Нам пропонували об’єднатися з Озерами. Вони нібито наші, рідніші нам. Але потенціал Озір в рази нижчий, аніж у Пришиба. Я сама раніше думала, що нехай би Комендантівка залишалась самостійною до останнього. Але пропозиція з Пришиба дуже цікава. І зробити для Комендантівки можна буде набагато більше, аніж ми робимо зараз.

Та остаточне рішення будуть приймати місцеві депутати і громадськість.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 серпня 2017, 10:24 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації