Вхід | Реєстрація

Ймовірно у Кобеляцькому районі чоловік заразився лихоманкою Західного Нілу

Ймовірно у Кобеляцькому районі чоловік заразився лихоманкою Західного Нілу

Випадок захворювання на гарячку Західного Нілу на Полтавщині зареєстрували другого серпня,  повідомляє сайт "Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України".

Інфікований мешканець Решетилівського району. Вірогідно, інфікування чоловіка відбулося у селі Придніпрянське (колише Радянське) Кобеляцького району,  де хворий довготривалий час рибалив на березі річки Дніпро та зазнав укусів комарів. Засоби захисту від комах не застосовував, повідомляють на сайті. Саме через місцевість імовірного зараження, пролягали шляхи міграції птахів.

Захворювання діагностовано у інфекційному відділенні Решетилівської Центральної районної лікарні, куди хворий був направлений лікарем сімейної медицини з приводу лихоманки неясного походження.

Нагадаємо, лихоманка Західного Нілу - гостре вірусне захворювання, що характеризується гарячкою, запаленням мозкових оболонок, системним ураженням слизових оболонок та висипом. Переносниками вірусу є комарі, резервуаром інфекції - перелітні птахи та гризуни.

Фахівці Полтавської області мають багаторічний досвід щодо діагностики гарячки Західного Нілу. Лабораторне підтвердження діагнозу з 2011 по 2015 роки можливо було провести у вірусологічній лабораторії обласної санітарно-епідеміологічної станції (зараз ДУ «Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України). Завдяки цьому, станом на 03.08.2017, офіційно захворювання зареєстроване у 26 мешканців Полтавської області, тоді як на інші території країни перепадає 65 випадків.

У травні поточного року начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Геннадій Пікуль розповів, що Полтавській області загрожує нова епідемія дерматиту великої рогатої худоби.


Автор: Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 серпня 2017, 10:40 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації