Вхід | Реєстрація

На пляжі Фестивальний орудують вандали

На пляжі Фестивальний орудують вандали

Підприємець та громадський діяч Юрій Срібний протягом багатьох років опікується чистотою берегів місцевих річок. Він вкладає в це власні кошти, час і зусилля. Та останнім часом ентузіаст із сумом констатує, що його починання не отримують належної підтримки ні у влади, ні серед громадськості. І, навпаки, деякі об’єкти, встановлені ним, руйнують невідомі вандали.

Юрій Срібний розповідає, що тиждень тому, заїхавши на пляж Фестивальний, що у Кобеляках, був неприємно здивований. Невідомі зловмисники вночі зруйнували туалет і кілька лавок для відпочинку. А навесні був викрадений дерев’яний стіл. Усе це у свій час встановлював Срібний зі своїми помічниками.

На думку підприємця, люди, які зруйнували туалет і лавки, діяли виключно з власних корисливих інтересів. Вони облюбували дошки, котрі можна використати на будівництві.

Срібний говорить:

— Що за люди у нас — не розумію. Не для себе ж робиш — для всіх. Не хочете допомагати, хоча б не смітіть і не заважайте. Навесні виявив, що викрали величезну плаху зі стола, що встановив у районі Слинькової криниці. Провів профілактичну бесіду з кількома жителями Підгори. Плаху повернули. І ось знову. Чесно кажучи, руки опускаються щось робити для людей після такого вандалізму. Та й влада міська не надто допомагає. Територію Фестивального не прибирали при Ісипові, не прибирають і при Копельцеві.

Юрій Срібний має сподівання, що міська влада проявить інтерес до запропонованих обласною радою проектів бюджету участі. Обласна влада готова виділяти гроші під мікропроекти вартістю до ста тисяч гривень. На думку Срібного, за ці гроші можна було б облаштувати міські пляжі. Але є одна обов’язкова умова, без якої гроші з обласного бюджету не надійдуть: половину суми має надати місцева громада.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 серпня 2017, 10:13 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації