Вхід | Реєстрація

Сплатіть земельний податок до 29 серпня

Кременчуцька ОДПІ інформує, що згідно з п. 286.5 ст. 286 Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755‑VI зі змінами та доповненнями (далі — ПКУ), нарахування фізичним особам сум податку проводиться контролюючими органами (за місцем знаходження земельної ділянки), які надсилають (вручають) платникові за місцем його реєстрації до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення податку.

Податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Статтею 281 ПКУ визначені пільги щодо сплати земельного податку для фізичних осіб. Так, відповідно до пункту 281.1 статті 281 ПКУ від сплати земельного податку звільняються:

  • інваліди першої і другої груп;
  • фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;
  • пенсіонери (за віком);
  • ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», в т. ч. учасники АТО;
  • фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Звільнення від сплати податку за земельні ділянки, передбачене для зазначених категорій фізичних осіб, поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм, визначених підпунктом 281.2 статті 281 ПКУ.

Кременчуцька ОДПІ звертає увагу, що у разі неотримання податкового повідомлення-рішення на сплату земельного податку, або ж у разі незгоди з розрахунком податку, а також якщо громадяни мають підстави для отримання пільг щодо сплати податку, слід звернутися до Центру обслуговування платників за місцем реєстрації фізичної особи-платника податку.


Автор: Кременчуцька ОДПІ Головного управління ДФС у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 серпня 2017, 10:28 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації