Вхід | Реєстрація

Якби громадяни дотримувалися правил пожежної безпеки

Якби громадяни дотримувалися правил пожежної безпеки

У зв’язку з оголошенням 5‑го класу пожежної небезпеки збільшенням кількості пожеж в екосистемах, рятувальниками Царичанського району проводяться профілактичні відпрацювання біля водойм та в лісах району.

Працівники рятувальної служби постійно розповідають про дотримання елементарних правил пожежної безпеки під час відпочинку, нагадують номер телефону «101» для виклику чергового караулу пожежної частини. Та, незважаючи на зусилля рятувальників, пожежі відбуваються постійно. Враховуючи статистику, переважна більшість пожеж в районі стається саме через нехтування елементарними правилами протипожежної безпеки. Кинутий недопалок або сірник, незагашене вогнище, спалювання сміття біля будівель та споруд призводять до шкоди природі і матеріальних збитків людям.

Так 26 липня за межами Дубового згоріла суха трава на площі близько 0,5 гектара. 31 липня у Проточах сталася аналогічна пригода, де також згоріла трава на площі 0,5 гектара. У обох випадках причиною пожежі було необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

Пожежа, яка сталася 5 серпня у Плавещині по вулиці Пушкіна, 32, знищила суху траву на території домоволодіння на площі близько 0,4 гектара. Причина встановлюється.

6 серпня за межами Салівки вогняна стихія знищила суху траву на площі близько 0,3 гектара, а за межами Могилева — стерню на площі близько 0,2 гектара. У першому випадку ймовірна причина — необережне поводження з вогнем невстановленої особи (вільний доступ), а в іншому випадку — причини встановлюються.

Працівники рятувальної служби настійно прохають населення дотримуватись правил пожежної безпеки, тим самим убезпечивши себе від вогняного лиха.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 серпня 2017, 09:17 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації