Вхід | Реєстрація

Не залишити наодинці зі своїми проблемами

Не залишити наодинці зі своїми проблемами

У травні місяці на шпальтах нашої газети ми писали про створення при соціально-гуманітарному відділі Царичанської громади комісії з питань роботи із сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах.
За три місяці роботи комісії соціальними послугами було охоплено 21 сім’ю, в яких виховуються 56 дітей. З них — 7 сімей під соціальним супроводом, у яких виховується 12 дітей. Це сім’ї, у яких батьки зловживають алкогольними напоями або хтось із членів є інвалідом, малозабезпечені сім’ї, у яких матір або батько виховує дітей один, багатодітні сім’ї, сім’ї вимушених переселенців, а також сім’ї, де батьки неналежно виконують свої батьківські обов’язки.

Головний спеціаліст соціально-гуманітарного відділу, заступник голови комісії Юрій Липка пояснив, що їхня основна мета — захищати права та законні інтереси дітей, займатися профілактикою насильства у сім’ях, соціальною адаптацією умовно-засуджених та людей, які повернулися з місць позбавлення волі, допомагати долати складні життєві обставини у сім’ях.

— За період роботи комісії та соціально-гуманітарного відділу було вирішено ряд питань у сім’ях, які опинилися у складних життєвих обставинах, — каже Юрій Липка. — Було надано допомогу в оформленні документів на отримання соціальних пільг та виплат, на які сім’ї мають право, надано допомогу в організації проходження медичного огляду та лікування, підтримано гуманітарною допомогою (дитячий одяг та взуття ), проведено роботу щодо мінімізації алкогольної залежності у батьків, надано допомогу у зборі необхідних документів для отримання разової матеріальної допомоги на лікування та вирішення соціально-побутових проблем. Також проводиться робота стосовно недопущення випадків вилучення дітей із неблагополучних сімей. На даний час існує чотири сім’ї, у яких є ризик позбавлення батьківських прав. З п’ятьма умовно-засудженими особами, одну з яких взято під соціальний супровід, ведеться профілактична робота. Траплялися випадки витрачання батьками коштів, призначених для дітей, не за призначенням, а саме на алкоголь та тютюнові вироби. Стосовно цього постійно ведеться контроль з боку комісії. У цьому році одна дитина була вилучена від матері, яка була позбавлена батьківських прав. Над неповнолітньою дитиною була призначена опіка.

Зі слів Юрія Липки, планується провести спільну роботу з учителями, вихователями, батьками, учнями з метою недопущення нещасних випадків серед дітей.

На території громади перебуває 20 опікунських сімей, у яких виховується 25 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також 3 прийомні сім’ї, в яких виховується 6 дітей цієї ж категорії. Права і законні інтереси дітей перебувають під постійним контролем комісії. Також у громаді 58 дітей-інвалідів, які теж отримують соціальні послуги відповідно до їхніх потреб.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 серпня 2017, 12:56 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації