Вхід | Реєстрація

Жителі Комендантівки ще будуть думати

Жителі Комендантівки ще будуть думати

У п’ятницю в Комендантівці відбулася сесія сільради. На ній депутати мали прийняти рішення, яке могло б претендувати на звання історичного. Але поки що не зважилися на такий крок.

На сесії депутати розглянули одарзу дві пропозиції, які надійшли із інших органів місцевого самоврядування. Перша пропозиція – із Пришибської об’єднаної територіальної громади. Сусіди із Кременчуцького району пропонували комендантівцям приєднатися до їх, вже створеної громади. Друга пропозиція надійшла із Озірської сільради. Озеряни запропонували створити об’єднану громаду. Центром її має стати село Озера. А до складу нового об’єднання теоретично можуть увійти ще й Світлогірська, Григоробригадирівська, Комендантівська, Лучківська й Шенгурівська сільради. Хоча зараз озеряни звернулися лише до Комендантівки і Григоробригадирівки.

Про перспективи приєднання до Пришиба розповідав Андрій Тарасенко, заступник голови тамтешньої громади. Щодо можливості створення Озірської об’єднаної громади говорили сільський голова Наталія Синяговська.

В залі постійно виникали дискусії. Особливо «гаряче» дискутували між собою Андрій Тарасенко та місцевий фермер, депутат Кобеляцької райради Володимир Білоусько.

Зрештою депутати вирішили, що вони ще не готові до прийняття такого історичного рішення. І відхилили обидві пропозиції.

Унікальність та історичність даної ситуації полягає в тому, що в разі, якщо Комендантівка погодиться на пропозицію Пришиба, то Кобеляцький район в його сучасних межах перестає існувати. Його, вибачте за слово, «шматочок» переходить до району кременчуцького.


Автор: Ігор ФІлоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 серпня 2017, 15:13 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації