Вхід | Реєстрація

Втретє поспіль Чемпіоном України з велотріалу став полтавець

Втретє поспіль Чемпіоном України з велотріалу став полтавець

Днями у Хоролі пройшов чемпіонат України з велотріалу, який проходив за підтримки Федерації велосипедного спорту України.

Найсильніші українські спортсмени змагалися в п’яти категоріях: діти, юніори, аматори, експерти та еліта. З’ясовували найсильнішого велосипедисти на найрізноманітніших перешкодах, серед яких були дерев’яні колоди, піддони, котушки, бетонні блоки, каміння, бочки і покришки, повідомляють у Федерації велоспорту України.

Основна увага глядачів на старті було прикута до старту у еліти, який увійшов до календаря Міжнародного союзу велосипедистів (UCI). Тут обійшлося без сенсацій: напружена боротьба за перемогу розгорнулася між двома провідними тріалістами України Владиславом Кратом, який представляв Полтаву, і Владиславом Чернишем з Харкова. У підсумку, чемпіоном країни вже втретє поспіль став Крат, а Черниш завершив змагання на другому місці. Саме ці два велосипедиста зазвичай представляють Україну на міжнародній арені. Перемога Крата в остаточному підсумку виявилася досить впевненою: 29 штрафних бали проти 38 у Черниша, різниця склала дев’ять очок. Третя позиція дісталася ще одному відомому учаснику, Яну Соколовському з Рівного. Зачепитися за «золото» або «срібло» з 86-ма штрафними очками у нього, втім, шансів не було. Також в елітній категорії змагалися Ілля Рева з Полтави і Артем Сисоєв з Києва.

Велотріал (англ. Bike trials) – дисципліна маунтинбайку, яка полягає в подоланні перешкод на велосипеді. Перешкоди можуть бути самими різними, природними або штучними: парапети, камені, колоди, дошки і т. д. Головною метою є подолання серії перешкод, не спираючись ногами, руками та іншими частинами тіла. На сьогоднішній день велотріал – досить відомий вид екстремального спорту. Проводяться великі світові змагання. Зараз основні центри тріалу – Франція, Іспанія, Англія, Бельгія, Швейцарія, Німеччина і деякі інші країни Європи. Останнім часом тріал стає все популярнішим, рівень спортсменів зростає все швидше і ставляться немислимі рекорди: стрибок з місця через планку на висоті 142 см і багато інших.


Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 серпня 2017, 12:52 | Хорол | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації